ГЕРБ ще дари 10 000 лв. на Красимир Демирев от Рудозем, чието стадо бе нападаното от вълци в средата на август в овчарник край село Мочура. Това обяви вицепремиерът Цветан Цветанов, който тази сутрин посети Рудозем и се срещна с потърпевшия стопанин, загубил 61 породисти овце, вследствие на вълчата инвазия.

Цветанов бе в миньорския град заедно с евродепутатът Владимир Уручев, областният председател на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов, областният управител инж. Стефан Стайков, председателят на Общински съвет- Смолян Филип Топов, и др. Цветанов уверии, че още в понеделник депутатите на ГЕРБ, общинските съветници по места и областните структури ще организират дарителска кампания, за да може да се съберат 10 000лв., с които Демирев да попълни стадото си от елитни овце, за да не загуби субсидиите, които получава, а и за да не фалира, тъй като има редица кредити за фермата си. Цветанов обяви, че е разговарял с министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, с Българският ловно-рибарски съюз да се организират хайки по границата, за да може глутницата вълци да бъде намалена и така хората от Рудоземско да са спокойни.

"Знаете, че няма механизъм за обезщетение на стопани, пострадали от вълци, затова решихме с дарение да подпомогнем Красимир", заяви Цветанов и добави, че в условията на криза хората трябва да си помагаме взаимно и да се търси общо решение на всеки възникнал проблем.

"Личните проблеми на хората са наш приоритет и се стремим да помагаме", каза още Цветанов и даде за пример огромната помощ на управляващите за наводнението в село Бисер, където структури на партията от цялата страна са се включили с дарения и строителство на къщи. Цветанов обяви, че ще очаква догодина да бъде почерпен с овче мляко от стадото на Демирев. Той от своя страна изказа своите благодарности към вицепремиера и отбеляза, че няма думи, с които да опише вълнението си. "Благодарение на министър Цветанов, семейството ми няма да фалира, а ще продължи с честен труд да се изхранва", заяви Демирев. Цветанов от своя страна хвана ръката на чобанина и показа, как е осеяна с мазоли от къртовския труд.

"Само трудолюбив и частен човек може да има такава ръка, затова с радост помагаме", отбеляза министърът. Лично Мирослав Найденов пък ще съдейства на овцевъда, ако има проблеми със субсидирането. В Рудозем Цветан Цветанов информира още, че е разговарял с вицепрезидента Маргарита Попова, която е обещала съдействие двама млади мъже от село Сивино, община Смолян да получат документи за българско гражданство. Мъжете, които са от смесен брак между българин и рускиня от 30 години нямат гражданство, което им пречи да живеят свободно и да се развиват. "Още в понеделник ще мобилизирам институциите и знам, че проблемът ще бъде решен", заяви вицепремиерът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/9/12 14:08

    haide agitaciite zapo4naha--kupuvane na glasove

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/9/12 14:17

    Ами то стадото ГЕРБ е унищожено вече от "вълци".Каквото и да дават вече,на изборите ще получат най-големият шут в задните части.И тогава всички малки и големи герберчета ще получат всенародната "любов"която заслужават.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/9/12 14:48

    Цветанов прави свирки на помаците за следващите избори.Пука му на него за овцете.....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/9/12 15:33

    Цветанов, рибките в къщи умряха, мини дай некой лев и за тях, оти идат избори...!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/9/12 16:10

    Само ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/9/12 16:29

    Цветанов,като искаш да подпомогнеш човека,вземи и му подари един от шесте апартамента,които притежаваш,и без туи са ти множко.Така ще докажеш,че действително те е грижа за човека.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/9/12 17:03

    podarak ne se dava do 16.29.....gerb se 4udqt ve4e na kade da hvanat,,

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/9/12 17:17

    Какво друго освен купуване на гласове?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/9/12 17:20

    АКО ДОГОДИНА НЯМАШЕ ИЗБОРИ.....? ТЪПИ И НАГЛИ ПОПУЛИСТИ !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/9/12 17:42

    i da dava i da ne dava gerb ste peceli izborite komunizma si otide ...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/9/12 23:00

    ne se natyagay na pomacite,ste te izparzalyat kato prost fizkulturnik

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/9/12 10:46

    Че по големи вълци от вас има ли

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/9/12 17:58

    nemal li e zastrahovka v "Generali", "Alianz", DZI, "Armeetz"... ili druga zastrahovatelna kompania tosi jivotnovad kato e imal tolkova mnogo jiva stoka?!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/9/12 18:10

    ami?! ?!?! 61 porodisti ovtze?!?! valtzite sa bili sigurno 100?!?! v Mochure?!?!
    to tam nyama valtzi!...nyama i ovtze!
    ima samo granichna razrushena voenna baza i voenni zanemareni ot voennoto bg ministerstvo bg capitali - imoti, lovtzi, bg i gratzki komshii - mesoyadni...vegetariantzi nyama. samo
    mechki - malinarki...pchelichki...mravki...gratis darven bg material, gratis bg seno...gratis bg gabi...
    a vie pak si fantaziraite i slagaite snimki i izmisleni tekstove, ama koi vi vyarva?!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/9/12 18:15

    bg jurnalistite terorizirat i maltretirat bg narod s nagli dezinformatzii... nyama nikakav ovcharnik na snimkata - valtzite sa izyali i ovcharnika zaedno s 61 obtze li?!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/9/12 19:45

    da mine pokray mahalata v kj da vidim s kakvo 6te izlaje mangalite te i kwfteta ne iskat ve4e

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен3/9/12 09:39

    Абе ние пак ще си гласуваме за нашите

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.