ГЕРБ ще има свое представителство в Турция, като за кандидатите на Бойко Борисов на предстоящите парламентарни избори ще работят активистите на организацията „Бултюрк". Тя се оглавява от кърджалийския изселник Рафет Улутюрк.
За ДПС традиционно ще работят структурите на „Балгьоч". Един от лидерите на организацията ще бъде в близките дни в Кърджали по покана на Младежкото ДПС.
Днес в София вицепремиерът Цветан Цветанов се срещна в парламента с изселници от Турция. 30-членна делегация, водена от Улутюрк, посети Народното събрание по покана на Цвета Караянчева, народен представител от Кърджалийско и член на ръководството на ПГ на ГЕРБ.
„ГЕРБ управлява вече три години и ние направихме много лични мостове с много български турци и българомохамедани, имаме наши кметове, общински съветници, които ни представляват в местната власт и ние се гордеем с тях", отбеляза Цветанов.
По покана на българските изселнически организации Цветан Цветанов ще посети Турция до края на годината. Предвижда се да бъде отворен офис на ГЕРБ в Турция, предстои да се уточни в кой град. Представителите на българските изселници са изразили желание за членство в партия ГЕРБ.
Организациите проявиха интерес към сътрудничество в областта на земеделието.
Поставен беше въпросът за възможност на екстрадираните през 1989 г. български граждани да си възстановят турските имена в българските посолства в съответните страни, в които пребиват. "Това е регламентирано в Закона за гражданската регистрация", отговори Цветанов. "Това е тема, която трябва да се дискутира и да се разбере дали трябва законодателна промяна", допълни той.
Караянчева заяви, че вече са установени трайни контакти с българските турци в южната съседка.
 
На снимките: Срещата на Цветанов с изселниците
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/12 13:36

    v bursa .istanbul ,izmir cakame gostite ot gerb s ofisi ste pomagame i na izzbori sisto nama agenti vece ste mackame dpsarski komunisti..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/9/12 13:43

    Няма такъв цирк!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/9/12 14:10

    sirka e pri depesarite ,,

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/9/12 14:38

    Защо не се работи с българите в Турция.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/12 14:49

    Tova posledno izreçeniye spored vas kakvo oznaçava''Veçe sa ustanoveni trayni kontakti s BILGARİTE v TURTSİYA.Vse oşte ne mojahte da razberete çe niye cme turtsi a ne bılgari.Mojehte da kajete s bılgarskite grajdani v TURTSİYA.Ako Tsveta Karayançeva e izpolzvala tova izreçeniye Gerbadjiite da vnimavat s kogo tantsuvat.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/12 14:58

    към 14,38 -защото в турция отдавна няма българи.помисли защо.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/9/12 16:40

    След 4 години управление Цветанка тотално изтърва турците в Кърджалийско,сега хвърля мрежи в Турция. Това значи, че следвада очакваме народен представител от там.
    Охххххххххххх, бедни ми рибарю.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/9/12 16:56

    blagodarya vi çe ste popravili poslednoto izreçeniye kazano ot Karayançeva!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/9/12 19:21

    V kmetstvo Povet DPS 22 godini ne moja da dokara piteyna voda a GERB za edna sedmica q pusna bravo Karayanceva pak shte glasuvame za GERB

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/9/12 21:16

    abe dps krade zatuy nama voda nama pit 20 leva na siromahiya amet aga gotov e glasa na izborite posle e...n .

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/9/12 22:14

    K.I.A

    Tova e nay-vajnoto...Ima go vav vestnik Sega





    "Той обеща родените в България изселници и техните наследници да получат документ за постоянно пребиваване у нас. Документът ще се издава срещу справка за родствена връзка, като изискването след получаването му ще бъде притежателят му да си идва в България по-често"

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/9/12 13:17

    ТО САМО ТОВА ЛИПСВАШЕ НА ГЕРБ , ДА ИМ ГЛЕДАТ И СЛУШАТ ПРОСТОТИИТЕ В ТУРЦИЯ ! КАТО , ЧЕ ЛИ ТУК ИМ СТАНА ТЯСНО ЗА ИДИОТИИТЕ ИМ !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/7/17 23:28

    научете се да се изразявате вече, няма български турци , гледам един греши и друг го поправя с друга грешка, ако не знаете как консултирайте се понещом има български турци значи има и турски българи ,както и немски българи турци гърци и така...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен3/7/17 19:01

    Makar ne sgm posledovatel na DPS ili DOST kaja tovaako nekoi smeta 4e ste glasuvat za partia s bulgarski lider daje de toi borisov s nema nikakva prestava za naglasite sred izselnicite prosto gi zaribiavat nekolko tarikata tuk ste izcedat pari4kite

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.