Стотици жители и гости на града изпълниха Градската градина, за да отбележат освобождението на Кърджали и 100-годишнината от Балканската война.
Преди това ученическо шествие премина по централния бул. „България" на областния град. Пред Паметника-костница бяха положени много венци и цветя на признателност към саможертвата на загиналите за свободата и просперитета на отечеството.
В словото си по случай юбилея кметът на Кърджали инж. Хасан Азис подчерта, че цялата 2012 г. минава под знака на годишнината от Балканската война.
„За Кърджали, за общината и за областта тази годишнина има особен смисъл и значение. По различен повод сме отбелязвали, че 21 октомври ще седи редом с 3 март, Съединението и обявяване Независимостта на България", подчерта кметът.
Сред официалните лица бяха представители на побратимените на Кърджали общини от Русия, САЩ, Турция, Гърция и Румъния, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, бивши кметове на Кърджали и двамата духовни водачи.
След като поднесоха цветя пред Паметника на Освободителите в центъра на Кърджали, групите на БСП и ГЕРБ напуснаха тържеството като не пожелаха да чуят словото на кмета инж.Хасан Азис. Реакцията им бе провокирана след като общинските съветници от ДПС, които са мнозинство в местния парламент гласуваха „въздържали се" по повод предложението на Инициативен комитет главнокомандващият войските при освобождаването на града ген. Васил Делов да бъде обявен посмъртно за почетен гражданин на Кърджали. Не останаха на тържеството народната представителка Цвета Караянчева и областният управител Иванка Таушанова.
До края на официалната церемония остана само народният представител Димчо Михалевски.Той се качи на трибуната и обяви пред гражданството:„Въпреки, че не удостоиха ген. Васил Делов с почетно звание, той остава почетен гражданин на духа на Кърджали".По-късно кметът инж.Хасан Азис откри паметна плоча в новия парк „Арпезос Север ", където преди години са се намирали казармените райони.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/10/12 18:56

    КАКВО Е ТОВА НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ НАС БЪЛГАРИТЕ,КАКВА Е ТАЗИ ОМРАЗА? ЗАЩО КАЗВАТЕ,ЧЕ КЪРДЖАЛИ Е ТУРСКИ ГРАД?ПРЕДОПИЧИТАТЕ ТУРЦИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ ЛИ? МОЛЯ НЯКОЙ ТУРЧИН ДА МИ ОТГОВОРИ...НЯМАМ ДУМИ

    ОтговорИзтриване
  2. браво на Караянчева и Таушанова,както и на другите напуснали,но с това нищо не се промени...целият кметски сьстав,заедно с кмета са ОТВРАТИТЕЛНИ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/10/12 19:29

    Белята дойде не от кмета. Доколкото бе писано, той е председател на комитета за честванията на 100 годишнината, сиреч от тези, които предложиха ген Делов за почетен гражданин. Истината е, че ченгетата от ДС са сред нас и ни диктуват какво да се случва в нашия живот,,,,,,,,Раиф Мустафа, Расим Муса и сие.... И ТОВА ЩЕ МИНЕ беше казал мъдрецът.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/10/12 19:31

    Ген.Васил Делов е героят на града и винаги така ще бъде!А Караянчевата и областната управителка щом са решили да си ходят,нека го направят,най-лесно е да избягаш и да оставиш Михалевски да се обяснява.ГЕРБ винаги така правят - бягат от проблемите и някой друг е виновен

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/10/12 20:03

    Kardjali e turdski grad
    Stom gradonachalnika e ''fes'' kak vo da govorim poveche. Van ot obshtinata. Bashibosuk bg turchin

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/10/12 20:17

    Цялото ръководство на Община Кърджали са национални предатели ! Ако не ви съдят за това предателство, ще ви съдят за криминалните ви прояви ! Страхувайте се !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/10/12 20:42

    Лесно ви е на вас с кокала питайте нас гладните,нито ни интесесува 21 октомври нито полковник Делов нас ни интесесува хляба който нямаме защото няма работа няма пари,затова ли ни е освободил тоя полковник за да има за едни да жиреят в палати да крадат милиони,милиарди от нашите данъци и за тях да няма правосъдие а ние бедните да умираме от глад,кажете ми за това ли ние освободил тоя полковник.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/10/12 20:54

    BOIKO VEDNAGA DA SE IZMISLI EDIN ENERGENEKON NA VSI4KI TEZI 22 OT DPS

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/10/12 22:23

    Единствения правилен ход на Хасан Азис - ОСТАВКА.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/10/12 22:33

    ДПС ченгетата явно им хареса 23 години да тормозят и турците и българите с простащините си .Осъзнайте се аркадашлар не гласувайте за ченгето ДОган и останалите комуняги от ДПС те ви мамят толкова време .Бай тошовата власт не можа да изгони толкова хора колкото немотията по нашия край а те сараи имоти апартаменти а дойдоха от село със скъсаните гащи.Отворете си очите бе ...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/10/12 22:49

    do 20.42 abe oplakva6 se 4e nqma6 pari za hlqb 4e si gladen, a ima6 pari za kompiutar i za internet. tova ne go razbiram, sredno taksata za internet e 20lv. spri si neta i 6te ima6 za 20 dena pari za hlqb. kato vzemite da mi se pravite na gladni i obideni mi stava napravo sme6no,aide vzemi se varni na selo v balkana i nqma da si gladen.

    ОтговорИзтриване
  12. Марин22/10/12 09:01

    Ако има държава изобщо днес тази партия ДПС трябва днес и на момента да влезе в конституционния съд и да бъде забранена. Не може един пияница /Доган/ да се гаври с етническата толерантност на нацията. Опитът със забраната на Левски да не се изучава в училищата - тогава от ДПС успяха да го замажат. Но днес не могат да замажат едно решение на общинския съвет в Кърджали. Призоваваме също и за премахване на двойното гражданство защото онези които се чустват българи да запазят гражданството си а онези за които Турция е мечта да си останът турски граждани. Прекалено голяма е свободията тук за да останат нещата такива. Не могат да се гаврят пи този начин с кръвта на убитите войници по време на Бълканската война.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/10/12 09:55

    Докога този мазен поп ще се отъпанчва все отпред.Това ли е българският свещеник?! Дайте му само да се отрива у "първенците"! Добрият,истински призваният свещеник, няма време да позира по снимки и мероприятия, защото има и върши значими дела. Благодарен съм, че в града ни има и такъв.Е, нека ни е честит празника.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.