ДПС трябва да накаже човека си, който тихо щъкал между Кърджали и Одрин, досущ като доносник по време на Възродителния процес. Да го отзове от Общинския съвет в Кърджали и да го положи във „Фризера на Доган", както направи с 5-6 човека преди време. Онези бяха наказани заради действията, уронващи престижа на ДПС и опити за разцепление в партията. Този направи абсолютно същото, но заложи още по-голям капан на ДПС за парламентарните избори догодина.

Вярно е, че развоят на скандала вещае по-голяма избирателна активност на етническите турци в Кърджалийско, но още по-висок ще бъде резултатът на българите в другите райони на страната, които ще гласуват на инат заради този скандал.

Защо ДПС трябва да накаже човека:

1.Петни името на ДПС и залага бомба под предизборната стратегия.

Скандалът носи повече минуси на ДПС, отколкото дивиденти. В Кърджалийско може да бъдат спечелени 5 депутатски мандата (което може да стане и без този скандал), но поне 25 мандата ще бъдат гарантирани на ГЕРБ, БСП и Партията на Кунева в други региони на страната от хора, които по принцип не гласуват. Този път ще отидат до урните само и само за „да накажат турците". Вдигането на избирателната активност в национален план винаги е в минус на ДПС.

2.Въвлече ДПС в международен скандал

Да приемем, че ген. Делов е избивал мирни турци в Кърджалийско през 1912 година и не заслужава почетно звание за 100-годишнината от Освобождението на Родопите. Защо тогава общинският съветник не реагира от април досега? Нали е турчин, нали е наясно с другата теза за събитията!?

Още повече, че въпросният съветник е участвал в заседанията на Инициативния комитет за честванията. Още през април е реагирал на някои от предложенията, но за ген. Делов е мълчал.

Променил е позицията си след … 150 дни. Без да е бил на исторически форуми, без да се е сприятелявал с някои историк-чешит, без да е ровил в архиви, без да е интервюирал столетници…

Както казва народът в тази част на България, интересът клати феса. Общинският съветник явно е имал едни интереси през пролетта и съвсем други в началото на есента.

Знаете ли какви изводи ще си направят в Анкара за политиците в Кърджали, най-вече за съветника, който би път до Одрин и накара други да вдигнат олелията? На тези в Кърджали „турското" им минава през стомаха и джобовете – това ще си кажат. Петното няма да остане в индивидуален план, а ще се пренесе върху марката „ДПС".

След стореното от общинския съветник и последвалите декларации, факсове и телефонни позвънявания, 22-мата общински съветници в ДПС нямаха друг избор. Опитаха се да изберат по-малкото зло. Дали обаче са направили правилния избор – тепърва ще става ясно.

3.Електоратът ще си направи извода „Прости хора са се наредили до водачите ни"

„Бизим турклер чок прост" – това е крилат израз от Кърджалийско. Нашите турците са много прости – това иде да рече турско-българския словоред на изречението. Думите ги изговарят едни турци за други турци. Къде с усмивка и самоирония, къде като тъжна констатация.

Нещо подобно ще си кажат хората и сега. Но точка 3 не е в категория „Общочовешки анализ", а си остава в строго партийните доводи. Защото истината ще излезе на 100 процента и заради този общински съветник и на следващите избори все повече гласоподаватели ще стигат до извода: „Какви кандидати имаще едно време, а какви измамници носят знамето на ДПС сега!?

 

От редакцията



-----------------------------------------------------------------
Обичате спорта и не пропускате да следите любимците си?
Advertisement
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

37 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/12 20:45

    Ey dogan uyuma ac kanatlarini ve havalan bak yilanlari yerde yakala.....ATAKA.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/10/12 20:46

    Kasim DAL KASIM VZEL...
    v Karcali tova e moadata ili 3-te kirki...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/10/12 20:59

    Свидетели сме на неистовите усилия на изцяло протурската редакция на този сайт да спасява неспасяемото.Жертвата е набелязана:нещастника/в пълния смисъл на думата/ Мюзеки-доказан тъп цървул-националист.Замисъла на тази гнусна провокация,обаче е в Боянските сараи.Ето защо,за да притъпи недоволството и приеме някакво покаяние пред съгражданите си,ДПС трябва да даде курбан.Курбан тежък,не "шилето" Мюзеки,а "биволът" Раиф,сивия кардинал на партията в Кърджали.Съветниците от БСП и ГЕРБ да внесат искането за оставка на Раиф Мустафа още на следващата сесия.Който подкрепя това,да пише в сайта!

    ОтговорИзтриване
  4. ДПС-ар23/10/12 20:59

    Мюзеки Ахмед - вън от ДПС незабавно ....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/10/12 21:04

    jALKO BQHME SE OTKAZALI VE4E DA GLASUVAME ZA DPS ,NO KATO VIDQQH TUKA BALGARITE KAKVO MISLQT ZA NAS PAK TRQBVA DA GLASUVAME ZA DPS,TE NE MOGAT DA PRAVQT RAZLIKA MEJDU TURCI I DPS I NI OBIJDAT PO NAY DOLNIQ NA4IN,VSEKI BALGARIN TAI V DUSHATA SI PO EDNA ZMIQ ,JALKO,JALKO

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/10/12 21:07

    Да но на водачите на ДПС в Кърджали им трябва прости хора около тях като Мюзекки.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/10/12 21:10

    iskam da popitam turcite koe predpochitat i zashtitavat poveche bulgaria ili turcia?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/10/12 09:55

      По.вече честни хора няма значение етноста но кат гледам коментарите в българия хора няма май :)

      Изтриване
  8. Анонимен23/10/12 21:10

    ABERLER » Kırcaali


    [2012-10-17]

    Kırcaali Haber gazetesine 2013 yılı için ilk aboneliği Edirne Valiliği yaptı



    Yorum [ Oku | Yaz | Sayısı: 6]

    15 Ekim 2012 tarihinden itibaren Bulgaristan’da resmi olarak gazete ve dergilere 2013 yılı için abone kampanyası başladı.

    Ülkede yayınlanan onlarca gazetenin arasında Bulgaristan Türklerinin sesi Kırcaali Haber gazetesi de bulunmakta. İki yıldan beri Bulgaristan’da ulusal yayın yapan Kırcaali Haber gazetesine ülke çapında tüm postanelerde abone olunabiliyor. Gazetenin abone katalog numarası 2454.

    2013 yılı için Kırcaali Haber gazetesine ilk aboneliği Edirne Valiliği yaptı.

    Edirne Valisi Balkan Danışmanı Sayın Fahri Tuna Kırcaali ziyaretinde gazetenin ofisine gelerek gazeteye abone oldu.

    Sayın Tuna konu ile ilgili şunları belirtti: “Edirne Valisi Sayın Hasan Duruer’in adına Kırcaali Haber gazetesine abone olmak istedik. Gazeteyi internet ortamında zaten izliyoruz. Bulgaristan’dan güncel haberleri sunmanız bizleri mutlu ediyor. Bulgaristan’da Türkçe çok az gazete ve dergi yayınlanıyor. Onun için bu gazete ve dergilere destek çıkmak gerekiyor. Benim buradan çağrım tüm soydaşlarımız ve Türkiye’de bulunan Göçmen Dernekleri Kırcaali Haber gazetesine abone olarak desteklerini versinler.”

    Kırcaali Haber gazetesinin 2012 yılındaki abone sayısı 2000 adet. Bu yılki hedef bu sayının iki katına çıkması.
    Sebahat AHMET / Kırcaali Haber

    Ziyaretci sayısı: 153

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/10/12 21:25

    Редакцията,защо публикувате коментари,които са написани на някакъв не разбираем език?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/10/12 19:45

      Shto nqkoi kat govori na angliyski ili nemski go slushash usmihnat a drug kat govori na turski go slushash namrashten. Nali I drugoto e chund ezik neti prechi nali

      Изтриване
  10. Анонимен23/10/12 21:28

    Уважаеми кърджалийци, моля не бъркайте ДПС със всички турци в България. Това, че ДПС прави шашми работи не означава, че турците в България го правят. ДПС е политическа тоталитарна партия. Критикувайте ДПС, но не обиждайте обикновените турци заради ДПС

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/10/12 21:30

    20.59 - баси тъпия цървул дето си , как може да пишеш, че редакцията на този сайт е протурска бе, мишок, от задните части ли си вадиш тия изводи? Протурска, а в същото време изказваш мнения тук и приканваш хората също да пишат? Алоооо, поведението ти клони към шизофрения.
    21.04 - абе, как няма хората да свързват турците с ДПС? 23 години вече за кого гласувате? Колко от вас имаха смелостта да заявят открито слабостите в ДПС и управлението на града и областта? Каквото и да правят българите, повечето турци ще си гласуват за ДПС и туй то. Така че няма за какво сега да обвиняваш, че българите имат подобно отношение към турците. Те пак визират хората във върхушката на ДПС, а не обикновените турци.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/10/12 21:34

    абе , ахмако , от какъв зор да наказват Раиф след като той не е в началото на цялата тая простотия , ти като си виновен за нещо да не наказват съседа ти или колегата ти.
    да накажат когото трябва защото това е много опасна игра и май някой не можа да прецени докъде може да се стигне с този скандал

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/10/12 21:40

    Цяата история е режисирана в нечия депесаркса глава и в момента само я разиграват. А ние седим и гледаме театър и си мислим 4е правим нещо.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/10/12 21:41

    ela da te nauchim na Turski ezik Made in TURKEY

    ОтговорИзтриване
  15. Стамен Петков23/10/12 21:41

    До 23/10/12 21:30
    Не му обръщай внимание на този цървул.
    Напротив Родопи24 през тези дни доказаха, че са най-сериозната и отговорна медия в тази част на Родопите, а и не само.
    Имам роднини в Испания и именно от този сайт се усведомяват, какво се случа в Кърджали.
    Та точно Родопи24 първи писаха за събитията последвали в тези дни. За съжалие, ни политиците ни читави, ни службите.
    Поздравявам екипа на Родопи24 за професионализма и бързината, с която ни информират.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/10/12 21:45

    Аз също искам да приканя всички да проявят разум и да не се нападат на етническа основа. ДПС не е партия на всички турци!Най- можещите, грамотни и честни турци нямат и никога не са имали нищо общо с ДПС! Оставете политиците да се ритат, то е ясно, че нито една партия не мисли за обикновените хора, а тук от сто години живеят в мир християни и мюсюлмани! Не се поддавайте на националистическа пропаганда и от двете страни! Моля ви, искам утре да излезна спокойно на улицата със семейството си и да пия кафе както с Мария, така и с Айше!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/10/12 21:56

    Е.Чобан изгоря заради Х.Азис сега ще изгори Мюзеки пак заради Х.Азис, зад този ценарий - теятър са Х.Азис и В.Вели.

    ОтговорИзтриване
  18. 21:04,никой не ви обижда вас трудещите се турци ние винаги сме били на ваша страна,защото хората от ДПС ви използват само за изборите, а не да ви улеснят живота и вие като нас бьлгарите сте жертва на система която никой не одобрява за нас независимо от какьв етност сме никой не мисли-,че няма работа,че децата ни едва ходят на училище,че вечер масата ни е почти празна ,а да не говорим че идва тежка зима,а всички тези партии,които искат своето и не ги интересува Андрешко, са като пиявици смучат ли смучат бедните хорица и най-гадното е ,че нямат страх ни от БОГ ни от АЛЛАХ,но все пак аз сьм оптимист,че тези от горе ВИЖДАТ...

    ОтговорИзтриване
  19. д-р Георгиев23/10/12 22:19

    Напълно Ви подкрепям,уважаеми/а 21,45. Времето никога не е загубено,ако се учим от грешките си. Благодаря Ви за разумната позиция. Моите уважения.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен23/10/12 22:26

    Напълно съм съгласна с анонимен от 20:59. Трябва да се потърси отговорност от Раиф Мустафа като председател на Общ. съвет. Ако беше с българско самосъзнание не би допуснал промяна на взето вече решение на председателски съвет. Отговорност носят и 22-та общ.съветници от ДПС поддали се на манипулации и гласували както им е разпоредила ДПС. Това явно са хора без собственно мнение и не би следвало да имат място в общ.съвет.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/10/12 22:30

    КОЕ ПОВЕЧЕ ПРЕДПОЧИТАТЕ И ЗАЩИТАВАТЕ ВИЕ ТУРЦИТЕ-БЪЛГАРИЯ ИЛИ ТУРЦИЯ? МОЛЯ,ОТГОВОРЕТЕ МИ ЧЕСТНО,БЛАГОДАРЯ И НЕКА ИМА МИР!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/10/12 22:35

    Редакцията,защо публикувате коментари,които са написани на някакъв не разбираем език?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен23/10/12 23:27

    Нека всички най-после да отритнем ДПС от политическата сцена и да видим къде ще отидат сегашните депесари. Аз мога да се хвана на бас,че всичките ще се разпръснат по другите партии и ще си изкарат кирливите ризи.Кокала е сладък,но не си играйте с националистическият огън,понеже ще стане пожар.

    ОтговорИзтриване
  24. Марин23/10/12 23:57

    За 21:45 - Браво всички с нея. Оставете ги идиотите. Хората събарят границите помежду си ние се опитваме да ги разширяваме. Ако не живеем добре с комшиите и приятелите си. Каквато и империя да имаме няма да ни е добре.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен24/10/12 00:26

    Никой не мрази турците, възмущението е от това раково образувание в обществото ни наречено ДПС и неговите членове! Ако ДПС престане да съществува всички ще живеем и по-добре, и по-спокойно!Весели празници и дано господ даде на всички ни здраве, берекет и повече разум!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен24/10/12 01:58

    Bilgari-Turci....Bilgari-Turci...Bilgari-Tuurci!!!q se sprete be udali takiva...ne ni karayte da s mrazim i nie sas Hristo,Ahmed,Oktay,Nadq...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен24/10/12 10:55

    към 21.10-пишеш на турски защото не знаеш да пишеш по български,а пък живееш в България,а като отиваш в Турция паспорта ти е български

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен24/10/12 12:16

    Предлагам да инициираме референдум вместо за Белене - за или против двойното гражданство на турците!!! Да започним подписка и за смяна на името града с хубаво българско име.Тук е България а не .....)Защо търпим това положение все още?????

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен24/10/12 13:50

    Кмета Хасан Азис е режисьора на всичко това.Един ден рано или късно хората ще разберат, че този човек е слабо казано двуличник, той ес много лица. Защо не се замислите на кой човека е Мюзеки.Ако трябва да бъдем честни Раиф Мустафа е един от най толерантните политици от Кърджали,който е работил с него знае,че той не дели хората на българи и турци.Определено преценя човека по неговите професионални качества.Така, че не Раиф, а виновника Мюзеки приятеля на Хасан Азис да си понесе отговорността.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен24/10/12 14:11

    Да се смени името на града с хубаво българско/както е написал 12.16/Така също и фамилните имена Узунов,Кюмюрджиев,Хорозов и т.н.с български...

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен24/10/12 15:54

    13-50 много си точен зад всички постановки в града са Х.Азис и В.Вели лично Х.Азис е с много лица - човек без характер - това си е истината.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен24/10/12 16:58

    Ti mnogo znaesh we she smenim familnite imena vzemi da smenqsh ti

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен24/10/12 19:25

    да инициираме референдум вместо за Белене - за или против двойното гражданство на турците!!! Да започним подписка и за смяна името на града с хубаво българско име.Тук е България а не Турция)Защо търпим това положение все още?????Да действаме)))

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен24/10/12 21:13

    Напълно съм солидарен с 21:45 ,както и с д-р Георгиев
    Браво!Моите поздравления!!!"Аз също искам да приканя всички да проявят разум и да не се нападат на етническа основа. ДПС не е партия на всички турци!Най- можещите, грамотни и честни турци нямат и никога не са имали нищо общо с ДПС! Оставете политиците да се ритат, то е ясно, че нито една партия не мисли за обикновените хора, а тук от сто години живеят в мир християни и мюсюлмани! Не се поддавайте на националистическа пропаганда и от двете страни! Моля ви, искам утре да излезна спокойно на улицата със семейството си и да пия кафе както с Мария, така и с Айше!"

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен25/10/12 08:47

    вen bir тürküm ve danışmanların ve DPS posapkata obshtiskite utanıyorum

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.