Народният представител Цвета Караянчева поиска с писмо до председателя на ОбС в Кърджали Раиф Мустафа да й бъде предоставена цялата подписка /ведно с приложенията към нея/, с която група граждани се противопоставят на предложението на Инициативния комитет за честване на 100 години от Балканската война и Освобождението на Кърджали за удостояване на генерал Васил Делов, посмъртно, със званието Почетен гражданин на Кърджали. Подписката бе посочена като аргумент за отхвърляне на предложението, което бе подкрепено от 16 общински съветници, а други 22 гласуваха „въздържал се”.
Твърди се, че под нея стоят подписите на 340-360 жители на общината, но не е оповестен нейният вносител, нито пълният текст на мотивите. „За да бъде легитимна така посочената подписка, същата следва да е инициирана и проведена съгласно изискванията на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление - чл.46 и сл. от закона”, се казва в писмото на Караянчева. С оглед на засиления обществен интерес и съгласно конституционното си право за достъп до информация, тя настоява да получи копие от документа.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/12 18:58

    Kvo styla da s go navre v gaza.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/10/12 19:47

    Ало,редакцията, корегирайте си заглавието.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/10/12 20:03

    Искаме да чуем мнението на Гербара Мюмюн ходжа от Джебел за генерал Васил Делов, дали знае нещо за него и око знае какво знае.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/10/12 20:19

    DO 18 i 58 TI GOVORITELIA NA RAIF MUSTAFA LI SI.VIJ KOLKO SI NEGRAMOTEN-PROSTA MANERKA SI.

    ОтговорИзтриване
  5. до 20:19

    Като те гледам колко умна манерка си ти лошо ми става.Научи българската азбука и тогава имай претенции за грамотност!Неграмотен нещастник!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/10/12 20:40

    za demokratichnia BG narod e dobre da znae koi sa reklamatorite ot tasi podpiska - da vidim tehnite litza na snimki, da chuem tehnite mnenia.moje i drugi nesta da imat da ni kajat - neka da im dadem dumata tuk kato tzivilizovani hora da govorim i da se vijdame.neka vestnika da gi potarsi po telefon ili videotelefon - povod za edna anketa.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/10/12 20:55

    Караянчева да попита министър-председателя и президента защо мълчат по въпроса, защото нищо не косваше президента да присъди орден Стара планина досега и без подписката, кой, какво цели с тази подписка и не е ли тя също гавра с всички ни

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/10/12 21:11

    да внимава караянчева какво иска че много често почна да ходи към Турция да не дадат нещо друго..

    ОтговорИзтриване
  9. трябваше по-рано да поискате това копие преди да гласувате,а сега го направете достояние на всички хора в града ,чрез медиите да видиме кои са подписите на тези 360 жители на общината и най-важно нейнят вносител.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/10/12 21:32

    BRAVO NA GERB! ZDRAVO GI RAZGONIHA DEPESAR4ETATA.......

    ОтговорИзтриване
  11. абе Караянчева,много пьти се питам,защо не я поиска тази подписка преди гласуването сега ли се сети ,ако,все пак я получиш предай я на медиите и ние да разберем кои са аджиба тези 360общински граждани кьдето са я подписали и ний простосмьртните да им научим имената и най важното кой е организатора на тази подписка.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/10/12 22:08

    Подписката не е изискана по рано защото за нея се заговори официално в петък ! Официално може да се поиска в понеделник,тъй като събота и неделя общината не работи!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/10/12 22:34

    Подписката инициирана от ГЕРБ е напълно излишна. Герберското правителство може да предложи на президента и той да издаде указ за награждаването на ген.Делов без тази подписка.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/10/12 22:37

    do20i 19-ti balgarin li si .

    ОтговорИзтриване
  15. да 22:08,сьгласен сьм с теб за сьбота и неделя на общината,но нали точно неделя гласуваха против паметника на Делов?значи както им отьрва-ако е в тяхен интерес-добре,ако не им отьрва-почивни дни...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/10/12 08:49

    Цвете ами подписката не ти ли я показаха като беше на МАЗНИТЕ БОРБИ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/10/12 09:16

    А ПЪК АЗ СЕ ЧУДЯ КАК ТАКА ДОСЕГА НЕ МУ Е ПРИСЪДЕН ТОЗИ ОРДЕН НА ГЕН.ДЕЛОВ СЛЕД СТО ГОДИНИ ЛИ СЕ СЕТИХМЕ ЧЕ ИМАМЕ ТАКЪВ ЧОВЕК В ИСТОРИЯТА ОЩЕ МАЛКО И ЦВЕТЕТО ЩЕ НАПРАВИ БЕЛЯТА ОТ КОЯТО СЕ ПАЗИМ ОТКАК Е ДОШЛА ДЕМОКРАЦИЯТА ПО КРОТКО ЦВЕТЕ ЩЕ ТЕ ИЗБЕРАТ ЩЕ ОТИДЕШ В ПАРЛАМЕНТА НАЛИ СИ ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ АКО НЕ ОТТУК ОТ ДРУГО МЯСТО ЩЕ ТЕ ВКАРАТ НЕДЕЙ ДА МЪТИШ ВОДИТЕ И ДА НАСТРОЙВАШ ХОРАТА

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен24/10/12 11:29

    rushvetciyat raif vin ot DPS ne te iskame niyama da glasuvame povece za DPS zapadi vas nashite detsa sa v cujbina

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен24/10/12 13:24

    Раиф рушвета.Заместник министър.Подсъдим.Иначе беше хубав човек.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/10/12 13:47

    до 22:08
    действайте, от цяла България българите заставаме зад вас) ако някой не се чувства български гражданин и НЕ спазва законите НА ДЪРЖАВАТА вън от БЪЛГАРИЯ, ИЛИ В ЗАТВОРА! зАМИСЛЕТЕ СИ КАКВА ПАРТИЯ Е дпс И ДАЛИ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА????

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен24/10/12 19:25

    да инициираме референдум вместо за Белене - за или против двойното гражданство на турците!!! Да започним подписка и за смяна името на града с хубаво българско име.Тук е България а не Турция)Защо търпим това положение все още?????Да действаме)))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.