8,9 милиона лева е гушнала Асоциацията на индустриалците и работодателите в България (АИРБ), за да ни „отвори" очите… „Как да не ви откраднат парите!?" и „Как да се борите със сивата икономика". Организацията имаше проява днес в Кърджали и повтори старите данни за така нар. „сива икономика" в България.

„Парите са отишли за анкети сред работодатели и работници, както и за публикации в медиите. Асоциацията е поредната организация, която харчи европари от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси", за да изследва сивия сектор. Последното проучване бе представено топло-топло в Кърджали", заяви журналистът Георги Кулов. „Изпълнителният директор на АИРБ Добрин Иванов така и не можа да обясни защо то се презентира в Кърджали при положение, че дори не знае кои са местните членове на организацията му", твърди разследващият журналист.

Както и други организации са твърдяли, за две години обхватът на сивата икономика се е свил. Общите загуби на държавата са за 10 млрд. лева годишно.

„Сега сивия сектор владее една трета от икономиката на страната. Такива са били позициите му в Кърджалийско преди две години. За тази година обаче данни няма", каза още Кулов за шефовете на АИРБ.


На снимката: Момент от конференцията в Кърджали
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/12 19:46

    А няма ли кой да сезира Европейската комисия за твърде голямата дружина разбойници. Тези да бяха малко актуализирали данните поне. Взели стар файл от КНСБ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/11/12 20:30

    rezil smotan bulgarski

    ОтговорИзтриване
  3. на истина-от кьде се прькна тая комисия-разбойници ...тия от Брюксел,дали са на ясно,че им се краде от парите,ще има да сьжаляват след време,че са ни пуснали в Европейският сьюз...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/11/12 13:20

    АМА ТО САМО КАТО ИМ ВИДИШ ФИЗИОНОМИИТЕ НА СНИМКАТА И ВСИЧКО СТАВА ЯСНО !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/11/12 13:23

    до 13:20
    как да не ти е ясно.единият помак другият турчин БСП и ДПС.
    ашколсун машала.)))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.