През лятната ваканция във Велико Търново се проведе Лидерската академия „ГЛОУ" 2012. Избрана да участва, заедно с още 49 момичета, сред големия брой кандидатки от цяла България, беше и председателката на Ученическия парламент на СОУ „Петко Рачов Славейков" – Ралица Арнаудова от ХІІг клас. Оттогава насам не е прекъснало нейното обучение онлайн и ангажиментите, които има за своето лидерско развитие. Една от задачите й е да поддържа блог, в който да публикува своите виждания, мнения и дискусионни теми. Блогът е на интернет адрес:http://welcometomywooorld.blogspot.com/
Лидерска академия „ГЛОУ" е образователна инициатива на едноименното сдружение, активна национална мрежа за доброволци, Европейски Информационен Център-Велико Търново и доброволци на Корпуса на мира, България. Инициативата стартира още през 2000 година по идея на и чрез подкрепата на Корпуса на мира, България.
Лидерска академия „ГЛОУ" представлява едноседмичен образователен курс, насочен към насърчаване себеуважението и израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес - трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Лидерска академия „ГЛОУ" се провежда изцяло на английски език и е съвкупност от интерактивни, увлекателни дейности: игри, дискусии в големи и малки групи и семинари, срещи с гост - лектори, както и организацията и провеждането на еднодневна социално ангажирана кампания. В процеса на работа, чрез интерактивни методи на принципа "връстници обучават връстници", момичетата придобиват нови знания и умения и усъвършенстват вече притежаваните такива. Сред тях за знания и уменията за работа в екип, за планиране, изработка и реализация на кампании, публични презентации и много още.
„Беше чест да бъда избрана сред толкова много достойни кандидатки от страната. Освен, че научих много по различни важни теми, касаещи всяко момиче и добих ясна представа за значението на лидерството и работата в екип, в „ГЛОУ" намерих много и истински приятели, с които поддържам връзка постоянно. Страхотна изненада за мен беше, когато по време на една от дейностите разбрах, че доста от момичетата са решили като мен да продължат образованието си във Великобритания, дори някои в същите университети със същата специалност! Нищо чудно там да съм срещнала някоя от бъдещите си съквартирантки! Светът е толкова малък! Всички се разделихме страшно трудно, с много сълзи и с надеждата, че следващото лято ще се видим отново, но не като лагерници, а вече като младши обучители." – разказва Ралица с вълнение. 
Момичетата, участвали вече в Лидерска академия „ГЛОУ" и отличили се със своите изключителни лидерски качества, получават възможността да се завърнат в академията, но като обучители, след като преминат предварително тридневен допълнителен обучителен курс по посочените теми, провеждан от доброволци от Корпус на мира, България.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/12 15:41

    Браво Рали! Бъди все така упорита!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/11/12 08:34

    ПЪЛЕН Т-ШАК !

    ОтговорИзтриване
  3. Завистта и злобата край нямат, а?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/11/12 14:47

    НОМЕРЪТ Е "УСВОЯВАНЕ" НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ !
    ВСИЧКИ УЧИЛИЩА , ЧЕ И РИО - КЪРДЖАЛИ СА ЛУДНАЛИ ПО ЕВРОПРОЕКТИТЕ . ЩОТО ИМА ДАЛАВЕРА !
    "ЛИДЕРСКА АКАДЕМИЯ" -ЩО Е ТО ? ПЪЛЕН Т-ШАК !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/11/12 15:45

    До Ралица .
    Не е въпрос на злоба и завист , но .............!
    А ?????????

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/11/12 18:58

    bravo! samo napred!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/11/12 19:33

    Престанете да търсите поводи за анонимно оплюване! Браво за успеха!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/11/12 20:09

    Тая Ралица за нищо не става ама хайде... предишната председателката на Ученическия парламент на СОУ „Петко Рачов Славейков" беще много по-добрааааааааааааааааааааааааааа

    ОтговорИзтриване
  9. защо така анонимно? хахаxa :D

    ОтговорИзтриване
  10. д-р Георгиев11/11/12 22:41

    Уважаема госпожице Арнаудова,желая Ви много успехи и реализирани мечти. Бъдете все така уверена в себе си и запазете прекрасния младежки дух,който носите! Моля Ви,не се отказвайте от мечтите си! С уважение : д-р Георгиев,хирург,Университетска болница Хайделберг.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.