Известният кърджалиец Александър Маринов – Дале Али, е човек на несебърския бос Митьо Очите, твърди журналистът Георги Андонов.
„Смята се, че е един от местните лихварски босове, за него се твърди още, че се занимава с трафик на дрога и проститутки“, посочва журналистът. Той уверява, че прозвището на Маринов е Лудия Али.
Вестник „Шоу“ пък използва новината на 24rodopi за свидетел със скрита самоличност, който ще внесе повече яснота по заплетеното дело срещу Александър Маринов.
„Лудия Али от Кърджали, който се опита да убие по-малкия брат на Роко, може да получи 20 години затвор и най-накрая да влезе зад решетките. Делото срещу него се протака от години и бе отлагано над 7 пъти. Окръжният прокурор Светлозар Лазаров ще иска най-тежкото наказание за Маринов. Според ангажираните с казуса делото е знаково не само заради замесените в него фигури, но и заради перипетиите и протакането в разследването, продължило толкова дълго време. Макар и да демонстрира висок стандарт на живот, Лудия Али разработва единствено малко магазинче “За 1 лев” и павилион за хамбургери.“, твърди Андонов.
Ерсун Рашид е пребит на 14 април 2010 г. надвечер. 15 души нападат с пръти, бухалки и колове Малкия Роко. Екшънът се разиграва в популярното кърджалийско заведение “Кооп”, намиращо се в съседство с офисите и жилището на Ерджан Рашид. Датата също не е избрана случайно, смята Андонов. 13 години по-рано Роко е арестуван при спецакция “Комар” от тогавашните барети на ГДБОП.
Малкият брат на Роко е пребит заради невърнати пари. Дале Али му дал голяма сума на заем, лихвата постоянно растяла и той на практика не можел да върне парите.
След кървавото меле Малкия Роко изпада в шестдневна кома, претърпява и две животоспасяващи, черепно-мозъчни операции.
„Същата нощ, в която той е пребит, Александър Маринов разиграва цирк пред болницата. Пристига със своите биячи и търси спешна медицинска помощ с оплаквания, че е в прединфарктно състояние. Лекарите решават да го оставят за наблюдение едно денонощие в кардиологичното отделение на клиниката. През това време синът на лихваря - Тончо пък напуска България и дълго време се укрива в чужбина. Свидетели твърдят, че той също бил сред биячите на Малкия Роко, но ченгетата не го търсят за разпит. Две години по-късно от полицията в Кърджали признават, че разследването допуска и други грешки“, казва Андонов. Твърденията му са лъжливи, защото Маринов-младши, отдавна е зад решетки.
Кървавите и разпокъсани дрехи на берящия душа в хирургията Ерсун Рашид са предадени от лекуващия персонал на една от сестрите му, вместо да бъдат иззети от следователите като веществено доказателство, продължава разказа си Андонов. Едва когато Малкия Роко вече е изписан от болницата, той и придружител ги занасят в РДВР-Кърджали и настояват да бъдат присъединени към разследването. Именно позасъхналите кървави петна по тях ще се окажат ключов момент в бъдещия ход на делото. Последвалите ДНК-експертизи установяват наличие на кръв от сина на поръчителя Дале Али - Тончо Маринов.
Александър Маринов е задържан след близо деветмесечно разследване при показна акция на маскирани полицаи в Кърджали. При акцията той получава инфаркт. Така вместо към ареста, маскираните ченгета го откарват към болница в София, където му е извършена спешна операция и са му поставени общо пет стента. Дале Али се залежава в кардиологичната клиника “Св. София” и така отлага няколко съдебни заседания. Трима лекари, подписали се под съдебно-медицинската експертиза, изразяват мнение пред кърджалийските окръжни магистрати, че „всяка стресова ситуация и повишаване на психо-емоционалното състояние на Маринов може да доведе до сърдечна недостатъчност, включително и летален (смъртен – б.а.) изход”. Назначават се нови съдебно-медицински експерти, но вещите лица посочват едни и същи мотиви като на предишните.

Както друго писа преди време 24rodopi:
“Крайно време е да се извърши проверка на клиниката “Св. София”. За случая съм уведомил и Върховната прокуратура. Странно е една и съща епикриза на обвиняемия да бъде издавана от две различни лечебни заведения”, коментира окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров.
“Маринов най-спокойно се разхожда из града. Срещнах го на 29 май и той ми каза, че ще прецени дали да дойде на заседанието”, това пък обяви в съда адвокатът на Малкия Роко Васил Василев.
Лудия Али се яви на дело едва през октомври т. г., но през цялото време демонстрира влошеното си здравословно състояние - кашля, задушава се. Адвокатите му дори поискаха кратка почивка.Общо 5 души са обвиняемите по делото. Синът на Александър Маринов, Тончо, бе доведен с белезници и охрана в залата. Става ясно, че той се намира в следствения арест като обвиняем и по друго производство.
Снимка: 24rodopi
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/11/12 20:15

    dano ima sad v taia darjava

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/11/12 20:28

    И кво от това!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/11/12 20:57

    съд има ама аман от некадърни полицаи един арест без грешки не могат да направят

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/11/12 21:07

    КАКЪВ ЛУД БЕ , ЖИВО ДАЛЕ АЛИ СИ Е .ДАЛЕТО СИ Е ДАЛЕ, ОТ 100 М МИРИШЕ НА МАНГО...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/11/12 21:23

    Kogato kotkata ya nyama miskite tansuvat virhu masata.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/11/12 21:30

    С тази снимка и текста под нея се повтаряте,че и по-вече пъти,с изключение на добавеното в заглавието
    "Известният кърджалиец Александър Маринов – Дале Али, е човек на несебърския бос Митьо Очите, твърди журналистът Георги Андонов."..."Макар и да демонстрира висок стандарт на живот, Лудия Али разработва единствено малко магазинче “За 1 лев” и павилион за хамбургери.“, твърди Андонов."
    Еаадна жена,казала на друга жена и тя на друга,която твърди,че парите от двата обекта,няма дастигнат и за медицинско от личния му лекар!!!Предполагала,че има и други"неизвестни"доходи от...паркинги,имоти,автокъщи,под наем и...........??????????????????





    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/11/12 00:56

    Затова ли манго Али в Кърджали обикаля с черен джип с бургаски номера ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/11/12 08:23

    Мангала се прави на умряла лисица ама номерът му няма да минава вечно.че е болен мангала,болен е,че дните му са преброени е публична тайна,но и закона си е закон,щом има престъпление влиза в затвора и колкото дни живот му е дал още господ да си ги изкара в затвора и без това няма да са много.Колкото до правосъдието,ами нека поне веднъж да покажат,че не са корумпирани,в противен случай има вероятност Роко сам да реши да "осъди" мангала.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/11/12 08:50

    За6то не публикувате материали за приятелството между Дале и магистрати от Кърджали

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/11/12 10:02

    Не само между магистрати а доктори и общински съветници.Разните му приятелства и с бивши полицейски шефове.Разровете се малко и направете един впечатляващ материал.Покажете на хората кой-кой е в тази схема.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/11/12 11:51

    Защо го арестуваха, т.е. се опитаха, 9 месеца след случката. До тогава си плащаше ли? Ха познайте на кого!?!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/11/12 16:06

    Да бе, разровихме се и написахме, но защо не публикувате ?! Въпросът ми е риторичен, разбира се !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/11/12 02:21

    Na toka go otuturdisayte be ,nastolite

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен30/11/12 03:00

    daleto ako e 4ovek na mitio o4ite az sam liubovnicata na barak obama

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.