Гражданският инициативен комитет за удостояване на ген. Васил Делов с орден „Стара планина", създаден в Кърджали и оглавен от народния представител Цвета Караянчева, благодари на жителите на града и на всички родолюбци от различни краища на страната, които се включиха в подписката и не позволиха пренаписване на историята и гавра с паметта на бележития български военачалник.
Днес президентският указ за удостояването му с най-високия държавен орден бе обнародван в „Държавен вестник" и с този акт увенча с успех усилията на хиляди български граждани за признаване на историческите заслуги и освободителното дело на ген. Делов, чиято памет и достойнство бяха поругани от върхушката на ДПС в община Кърджали, посочват от комитета.
Благодарение на Гражданския инициативен комитет личността на ген. Делов бе реабилитирана, а историческата истина възтържествува. Нещо повече – състоя се обществен дебат, който разобличи призивите за оспорване на Балканската война и насаждане на реваншизъм", подчерта Караянчева. Тя благодари на всички граждани и институции за подкрепата, изтъквайки, че тяхната всеотдайност и съпричастие е доказала способността на българския народ да се обединява в името на големи каузи, а това заслужава искрено възхищение.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/1/13 15:39

    Адмирации!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/1/13 15:55

    Вдигнете глави! Ние победихме!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/1/13 16:23

    урааааа!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/1/13 17:21

    така и не можаха да разберат,кой причини скандала...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/1/13 17:40

    17.21 не бяха ли тези тримата на снимката отгоре.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/1/13 17:45

    Толерантността е много важен момент в отношенията, разбирателството между българи и турци също, но историята си е история!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/1/13 17:46

    Не разбрах кога се е състоял този обществен дебат, кой е искал пренаписване на историята и насаждане на реваншизъм?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/1/13 17:52

    До Балканската война Кърджали никога не е бил в чертите на България!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/1/13 18:33

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/BULGARIA_under_Iwan_ASSEN_II.jpg/250px-BULGARIA_under_Iwan_ASSEN_II.jpg do 17:52.Kardjali e bil v 4ertite na Balgaria,makar i pod drugo ime,mnogo predi da e imalo /puikata/,koeto ozna4ava,4e trqbva da se vaztanovi staroto ime ?????,ama i tova 6te stane edin den.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/1/13 18:52

    "заслугата" пак е на госпожите на снимката,
    като и за скандала

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/1/13 19:06

    17:46, и аз не разбрах.
    Някои хора много се обичат да се тупат по гърдите.
    Горките!
    А как решавате останалите проблеми,които са много важни за хората,"уважаеми" госпожи???

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/1/13 19:28

    браво цеци

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/1/13 20:54

    golymata rabota nyma tok alooooooo glupasi gledaute horata kak jiveyat

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/1/13 21:03

    vsi4ki niye sme niye ane az i vsi4ko drugo no dali sme v4as edin gospod znae

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/1/13 21:36

    17:46 ти май си проспал края на м. Октомври, когато една политическа сила - дпс - много обичаща да говори за толерантност, но само когато става въпрос за нейн интерес, а ако трябва самата тази партия да е толерантна - забравя какво значи тази дума, та тази партия се опита да преиначи, да не кажа отрече факта, че Кърджали е град в Република България, като явно отрече постигнатото от ген. Делов - освободителят на Кърджали

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/1/13 23:03

    Кърджали е окупирана от България териртория. През Балканската война мирните местни турци са били зверски избити, изнасилени, бити, прокудени от родните им места,а добитък, инвентарм имущество и злато откраднато от деловци. Когато изчезне България тази истина ще оцелее.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/1/13 23:53

    17:40,може и да си прав,в един сайт/доста сериозен/,прочетох,че Бойко и Доган са спретнали скандалчето,за двоен висок рейтинг и на двете"могьщи"партии

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/1/13 08:01

    SUPER i vsi problemi na BULGARİSTAN s resheni badete gordi braty balgari pobedate ste nasha...Neveroyatno s kvi nesta s zanimavate izmirate ot glad vid na iz4ezvane ste a ordenite ste vi s utehata....kOMENTARA e izlishen...ALLAH türkü korusun ve yüceltsin...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен9/1/13 09:04

    Браво на г-жа Караянчева!До сега не съм виждал толкова деен депутат от нашия избирателен район.През новата година освен много здраве и пожелавам,още един мандат,защото тази нейна енергия,инициативост и борбеност не трябва да се губи!А на всички ни е ясно,че борбата с червено-истанбулската клика(ДПС и БСП) никак не е лесна.
    И да подчертая,че пожеланията ми не са по партийни пристрастия-не съм нито от ГЕРБ,БСП ДПС и т.н.,а обикновен гражданин на гр.Кърджали с съвсем искрени пожелания!Успех Цвете,такава трябва да бъдеш!

    ОтговорИзтриване
  20. Марин9/1/13 09:12

    Господа от ГЕРБ това е добре но четете коментарите докато съществува двойното гражданство ще има скандали. В новините вчера виждате отново проблеми с двойните граждани този път се нагрява обстановката с Македония. Никой няма полза от изострени отношения със съседните нам държави. Тези които искат да са български граждани да се отказват от всчкъкво друго гражданство. Така както е в Германия. Тук отново те посадиха това напрежение, не без намесата на ДПС, тази партия е чисто етническа партия а такава тя според конституцията на България няма място в политическото пространство на страната ни. Това е най малкото което правите. Не искаме никакво етническо напрежение.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/1/13 09:32

    до23,53 БРАВО ТОВА Е САМАТА ИСТИНА .ДОБРЕ ЧЕ СЕ СЕТИХА ТИЯ СЪВЕТНИЦИ ДА ГЛАСУВАТ ВЪЗДЪРЖАЛИСЕ ИНАЧИ НЕЗНАМ КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ НЕМОЖЕ ЕДИН КОЙТО Е НАРЕДИЛ ДА УБИЯТ МИРНИ ГРАЖДАНИ ДА СТАНЕ ПОЧИТЕН И ТО ВЪВ КЪРЪЖЪ АЛИ

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/1/13 10:37

    eh GERBERI pak vartite intrigi za izborite vie prosto shtesi ostanete mishki v KARDJALI i oshte mnogo shte lijite gaza na Boyko ..
    eee ILIYA do v4era prodavashe cigari bez banderol v magazina se ga i ti stana 4ovek na zakona BOKLUK si i bokluk shtesi ostanesh........

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/1/13 12:13

    Надявам се г-жа Караянчева да покаже указа и на ръководителите на БУЛТЮРК по точно на неговият прочут Председател Рафет Улутюрк.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/1/13 15:35

    ДА КАЖЕМ НЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО.
    БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.