24rodopi.com/Коментари/Политика

ДПС вървят към изборите като "Левски" и "Левски Спартак", както едно време СДС-ата се явяваха с "тирета". Това е новината от този уикенд. Седмица по-рано Джевдет Чакъров обещаваше добри новини около съставянето на правителство и провеждане на Централен съвет, но не се случи нито едната. Няма мнозинство за заседание и вече гледат към реденето на листите в ситуация на разделена партия.

Това разкри пред БТВ журналистът Илхан Андай по отношение на ситуацията в Движението, съобщава Епицентър Бг.

„Върви едно звънене по телефони, включиха и Ахмед Доган. В разговори по 15 секунди: "Драги, очакваме ви на Национален съвет. Датата ще се уточни“, посочи той.

"Аритметиката беше 133 за хората на Чакъров срещу 100-105 на хората на Делян Пеевски. Последната седмица има обръщане на резултата", каза Андай.

Той предположи, че в петък или в събота пак може да има събиране. "Предполагам, че ще се съберат, но ще има ефекта само на онази сбирка с последвалия щурм, но не и с кворум за Централен съвет", смята Андай.

Ако лидерският конфликт в ДПС не бъде решен, на следващите парламентарни избори може да бъдат регистрирани две листи - на Доган и на Пеевски и в бюлетината да няма ДПС като партия, каза още Андай. Според него двата враждуващи лагера в движението могат да използват други партии, за да участват в новия предсрочен вот за Народно събрание.

Според устава на ДПС, за да се стигне до промяна в ръководството на движението, трябва да бъде свикана Национална конференция, тъй като тя е върховен орган на политическата формация. Конференция може да бъде свикана по решение на Централния съвет при квалифицирано мнозинство от две трети от списъчния му състав. Според Устава конференцията обаче може да свика и председателят на ДПС, като в момента движението има двама председатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Андай прогнозира, че на предстоящите предсрочни парламентарни избори може да се стигне до две листи на ДПС. Той поясни, че хората на Доган са направили постъпка за регистрация на три марки в Патентно ведомство.

Ако изключените от ПГ на ДПС депутати в 50-ото Народно събрание, водени от Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров, не успеят да регистрират кандидатските листи за 51-ия парламент с „Движение за права и свободи“, те ще се явят на изборите в коалиция, в която ще присъстват с наименованието „Движение за права и свободи – Свобода, Заедност, Единство“, цитира той депутат от фракцията „Аталай - Чакъров“.

"По същия начин работят и другите, ако се блокират взаимно с регистрацията в ЦИК и листите, да се явят в коалиция с легална партия", заяви Андай. Той предположи, че може Доган да се намеси, тъй като и двете страни инкасират загуби.

Ако в следващия парламент има по-малко формации е възможно да се излъчи редовно правителство. Но ако са седем или повече, това ще е малко вероятно, прогнозира Илхан Андай.

Илхан Кючюк си хареса един за водач на листата на фракцията в Кърджали, Джевдет Чакъров ще настоява за друг, изненадващ ход - четете по-късно само тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/8/24 16:47

    Само и Само Пеевскиииииии и Новото начало....ВЪН ВЪН ВЪН крадливите,алчните,вечните вредни депутатиииииии-дерибеиииииии-кърлежитееееееее.....30 години са ни смучили кръвчицата тези алчни кърлежиииии....BASTA на дерибейската хунта диктатура

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/8/24 16:51

    Дерибейската хунта са готови на всичко само и само да пазят гъзовете си....да живеееееее Пеевскиииииииии и Новото начало

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/8/24 16:58

    Настоящ юридически и легитимен председятел на ДПС е Делян Пеевски. Джевджет Чакъров напусна партията и е независим депутат. По тази логика областните председатели, председателите на общинските съветници и председателите на общинските съвети, които са против Делян Пеевски - оперативен председател на ЦС на ДПС, също да освободят позициите, защото това е предателство и накърняване на ДПС устава на партията.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/24 17:28

    Краят на дпс

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/8/24 17:57

    Плъховете излезнаха от чувала и започнаха да се изяждат взаимно...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/8/24 17:58

    Докато има енергични лидери като Пеевски ДПС ще съществува и г-н Доган ще е доволен от страни .Защото партията е в сигурни ръце,а не оставена на произвола на четеджиите-милионери.Мишоци ,които до вчера бяха плътно зад Пеевски ,а днес са дьонеци.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/8/24 19:52

    Илхан Кючюк вероятно си е харесал някой надарен !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/8/24 20:05

    Ahmed Ağata shtevigo na4yga na vsi4kite predateli pyblikyvaygo redakciata

    ОтговорИзтриване
  9. Стоян6/8/24 08:37

    Андай коментирай дали България ще влезе някога в Шенген след като 70 евродепутати сред тях и Андрей Ковачев предложиха Унгария да бъде изключена от Шенген защото е смекчила визовия режим за Русия и Беларус та това е Орбан а не боко да козирува на урсулата и да казва йес.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/8/24 08:56

    Nie BG Turtsi sme s Peevski dps 35 godini zaplaşvat bednite BG Turtsi mamka vi boklutsi koyto e umen da stoi daleç ot dps poçna voynata mejdu Peevski i Doğan Peevski şte pobedi a dps şte se razpadne Peevski şte predade dosietata na Dans i Prokuraturata koyto e kral da vliza v pandiza umnite BG Turtsi ne glasuvat za dps i deribeite na vsiçki deribei dpsari naçelo s Ahmet Doğan da im se vzeme İMUŞTESTVOTO deto sa usvoili s kradeni pari ot BG narod Ahmet Doğan şte izbyaga v Rusiya kakto na vremeto Sultan Vahdettin izbyaga v Angliya a drugite balıtsi deribeite şte gi predade na Dans i Prokuraturata nakraya si namerihte maystora Peevski toy i grupata mu şte vi opravyat.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/8/24 10:33

    Време е ДПС да се очисти от всички които са били вечни депутати и вечни кметове и вместо да се бутат да дават отчет пред електората какво са направили през годините и колко хора са се одръпнали от ДПС.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/8/24 10:50

    Видяхме какво направиха Аталаевци и Чакъровци за 30 и кусур години- нищо за народа и много за себе си и приближени. Време е да се омитат (и да им се конфискува всичко ако питате мен). Аз съм за Пеевски.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.