Гюнер ШЮКРИ 

Учредяват болнично настоятелство на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Идеята е на общинските съветници от местния парламент. Настоятелството има за цел да подпомага болницата в нейната дейност за по-добро задоволяване на обществените потребности от медицински услуги

Председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям заяви, че местните парламентаристи са загрижени за запазването на лечебното заведение, което се намира в отдалечен рисков, планински район. Той съобщи, че учредителното събрание ще се проведе на 11 февруари от 16 часа в заседателната зала на общината. Покана за участие са изпратени до общественици, бизнесмени, дарители на лечебното заведение, представители на неправителствени организации и други лица.

Болничното настоятелство съгласно Закона подпомага изграждането и подържането на съоръженията, оборудването и имотите на болницата, предлага мерки за подобряване на дейността му и при необходимост провежда акции и информационни кампании за привличане на обществени сили и средства за подпомагане.

Въпреки високите нормативни изисквания, икономическата криза и недостига на финансови средства през 2013 година, МБАЛ „Ардино"ЕООД предстои да подпише договор с Районната здравно-осигурителна каса в Кърджали. Предметът на дейност е болнична медицинска помощ по следните медицински специалности: вътрешни болести; кардиология; педиатрия; хирургия; анестезиология и интензивно лечение; акушерство и гинекология; клинична лаборатория и образна диагностика.

Лечебната дейност се осъществява в четири отделения: вътрешно отделение с 20 легла, детско, хирургично и АГ отделения с по 10 легла.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/13 16:35

    Тия съветници или нямат акъл или са много глупави само и само харчите общински пари .Kusura bakmayin ama o hastaneden birsey olmaz bir souk su icin uzerine halkin parasini harcamayi bosu bosuna siz daha i bilersiz.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/13 17:24

    predlaga6 da zakriyat bolnisata li-16.35

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/2/13 17:18

    DRIN-DRIN-DRIN, MAY TIYA SIVETNITSI , SI PODIGRAVAT SIS HORATA; TA BOLNITSATA PREDI TRI GODINI STANA KONUJNA., DA NE HARCAT PARITE NA [KJ] BOLNITSA.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.