Гюнер ШЮКРИ

Делегация от община Ардино, начело с кмета Ресми Мурад, взе участие в 15-та годишна „Вечер на ардинци" в Бурса. Визитата беше по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци).

Празничната вечер, провела се в петзвездния хотел „Хилтън", чийто собственик е с ардински корен, събра на едно място над 700 ардинци. На нея са присъствали министри, депутати и кметове от Бурса, както и много бизнесмени с ардински корени, изселили се между 50-те и 90-те години на миналия век.

По време на визитата, ардинската делегация проведе поредица делови срещи със земляци-изселници, бизнесмени и политици за взаимно сътрудничество в областта на културата, образованието и спорта.

„Имахме среща с кметовете на Голямата Община Бурса Реджеб Алтепе и на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей, така също с Ерджан Юзел – главен секретар на Голяма Община Бурса и председател на Изпълнителния съвет на Платформата на общинските секретари в Турция", каза Ресми Мурад. Групата е посетила заводите на „Дурмазлар Холдинг", основан от покойния Али Дурмаз с корени от с. Песнопой, произвеждащи трамваи, вагони и много други машини за тежката индустрия.

„Проведохме ползотворен разговор и с Айдън Йълмаз, един от най-успешните ардински бизнесмени в Бурса, който вече конкурира и фамилията Дурмазлар", допълни Ресми Мурад.

 

На снимките:

Ардинската делегация беше приета от кмета на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей

Кметът Ресми Мурад подари картина с родопски сюжети на Юсеин Дурмаз, генерален директор на „Дурмазлар холдинг"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/13 14:57

    basi boklutsite.yajte dirjavnite pari,te nyama da svirsat skoro...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/13 18:35

    Стойте си там не се връщайте. Не ни липсвате.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/13 20:40

    Izraznite sredstva po gore sa harakterni za litsa s niska kultura,nepoznavashti realnostite.Moje bi sa po skoro lumpeni.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/13 21:15

    kim20.40bili obyasnil kakvo znaci lumpeni ce ne razbiram arabski.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/2/13 15:15

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.