Уволнението на Симеон Дянков е 50 процента добра новина. Винят го за ниските доходи, за затриването на малкия и средния бизнес, за просперитета на монополите, за високите цени.
Но и 50 процента лоша новина. Оставката на Симеон Дянков е лош сигнал в международен план, защото в известна степен той беше гарант за финансовата стабилност, твърдят икономистите.
Положението е следното: От къщата си тръгва американската „булка" и сега едните роднини ще ни убеждават, че най-сетне под покрива ще има мир, а другите – че сме изпуснали една „мечта за всеки дом".
В следващите дни Бойко Борисов ще разбере дали собственици и редактори в твърде многото проправителствени медии – телевизии, радиа и вестници, които се издържат основно с пари от министерствата, разбират от занаята си. Или сляпо са пълнели страници с фотоси на Борисов и угоднически са пренасяли в ефира прерязването на лентички.
Народът пък ще прозре, че за първи път в демократичната история на България, в навечерието на парламентарни избори няма Месия и всички играчи са стари политически муцуни. Тук пак трябва да се отвори скобата за 50-те процента и булката. В старите европейски демокрации казват, че е хубаво да се гласува за утвърдените партии и политици със стаж. У нас върви разбирането „Със стари курви нов бардак не се прави".
Започва голямото надприказване.
 
24rodopi
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/13 14:14

    Да си отива цялото правителство, няма да ни замазват очите с оставката на Дянков!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/13 14:27

    Хайдеее, идва ДПС! Хош гельдин комшулар!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/13 14:41

    Тази промяна не е достатъчна, трябва ново правителство и нови правила. И да се проверят на Дянков колко пари е превел по другите банки в Щатите или швейцарските банки.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/13 15:51

    В кой затвор ще си излежи присъдата или пак ще се облажи някой от неговото богатство

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/13 15:54

    Всички кадърни,можещи окумуш значи служители управници ще си останат на работните си места за да служим по добре за полза на народа няма да уволняваме ще им дадем възможности да помогнат да служат за интересите на народа ние не мислим като ГЕРБ погледнете за четири години на какво положение докара България ние не делим хората не дискриминераме никому затуй народът ни се доверява и за прекрасно бъдеще заедно с ДПСда пометем ГЕРБ и да не се яват никогаш некадърни мафиоти

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/13 15:59

    Що само Денков да пере пешкира?
    Толкова крадци и неграмотници има там -един ли ще е виновен? Ааааа, не така!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/2/13 16:12

    osven pravitelstvoto i deputatite dase namalyat
    na 120 dushi!!!stiga veche s tezi grozni szeni!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/2/13 16:53

    Ние ви искаме всички вън, боклуци!!! Не е само Дянков виновен, ами онзи с трите милиарда да не се прави на невинен и не само вън, но и съд. Справедлив съд и доживотен затвор.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/2/13 17:28

    аз харесван Дянков- ние само искаме високи заплати,пенсии, майчинство...но човекът си каза- ПАРИ НЯМА и ''лошото'' му беше че не искаше да ги увеличава.Сега следващият бабаит ще ги вдигне да ни запуши устите и ще закъсаме здраво,ама много ще закъсаме като гърците
    според мен си управляваше министерството разумно
    сега ще си отиде да си живее по Европа и само ще ни гледа сеира...добро му направиха като го махнаха

    ОтговорИзтриване
  10. Бай Амет18/2/13 17:32

    Станишев и Дянков в моята килия

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/2/13 18:03

    taman, kasmet za bulkata na DPS - Ahmed Dogan!
    kak mi se iska hydroinjenera da stane sega finansov minister! da mu dadem edna dobra portzia predi pensioniraneto!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/2/13 20:12

    да върнат трудовия стаж и увеличат пенсиите!

    ОтговорИзтриване
  13. Стефан Николов18/2/13 20:55

    В какво се състои финансовата стабилност на Дянков? Никакви разходи вътре в държавата с една единствена цел- да се осигурят средствата по плащанията към банките кредиторки.Това той правеше успешно,като по този начин ликвидира дребния и средния бизнес.На големия бизнес не можеше да посегне защото там хвърчат глави.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/2/13 21:04

    BAY BAY HEPIMIZ

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/2/13 21:42

    И кой ще изберем този път? Всички се показаха що за некадърници са. Ми то няма читав политик в тая държава бе хора!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/2/13 02:32

    Натискай яко правителството господин Л.Местан ние сме с Вас само ДПС .Виж Борисов как маскира положението нали са смотани българите вярват Дянков излиза на платен отпуск за 4 години не е използвал годишнините си до изборите щял да е в отпуск а Борисов казва че го е остранил за успокои народа да не протестират. Това е ревулютция браво само така до оставката на правителството иначе те срам нямат и да се сетят за народа.Ако сега неможем да подадат оставката никож няма да се отървем от Б.Боклука

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/2/13 10:52

    02::32,смотан може да бъде само човек като теб. Българите като видят,че някоя партия ги лъже я пращат в опозиция и не и гласуват повече доверие. Само симпатизантите на ДПС са като стадо. Толкова години ви лъжат,крадат,паразитират на ваш гръб и не можахте да го проумеете. Не разбрахте,че върхушката на ДПС се интересува от вас само преди избори. Първо подхващат дежурната тема за възродителния процес,след изборите стискат ръцете с възродителите. Няма да забравя как един дядо-турчин гласуваше за президента Първанов - със сълзи в очите. Питам го-защо като не ти е на сърце? Той махна с ръка и си тръгна. Е,пак ще плачете. Там,където не се проветрява,свежия въздух се обевява за нездравословен. Ръководството на ДПС се вмириса.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.