Вагони за 4 млн. лв на ОЦК отложиха „ада" за институциите
 
„Защо протестират пред съда? Тук всичко е решено в тяхна полза. Да ходят и да видят в офиса на частния съдебен изпълнител (ЧСИ), че адвокатът на металурзите е получил 100 000 лева. При ЧСИ-то може да се провери който какви пари е получил", така служител в Съдебната палата в Кърджали коментира протеста на бившите металурзи от ОЦК пред сградата на съда в града край Арда.
Интересното е, че 90 на сто от делата на работниците са били поверени на един адвокат. Той е писал „рекордно" адвокатско възнаграждение по всяко едно дело, но не е взел предварително пари от клиентите си.
Както вече 24rodopi писа, с посредническото на същия адвокат плевенска фирма изкупува дълговете на бившите металурзи от Оловно-цинковия комплекс в Кърджали. Много от тях са опрели до услугите на колекторите, като срещу изпълнителен лист работниците получавали 70 на сто от дължимото им.
„До 24 часа парите се изплащат. За услугата фирмата взема 30 % от задълженията. Аз бях на зор и съм доволен. Сега идвам за да подкрепя колегите, които все още се борят за заплатите си", заяви бивш работник.
Вагони на ОЦК на стойност около 4 милиона лева ще бъдат разпродадени на търг другата седмица. При разпределението на получената сума ще бъдат включени и дължимите заплати на бившите металурзи от Оловно-цинковия комплекс в Кърджали. Стига отново сметката да не бъде запорирана от евентуални жалби от кредитори и фирми на бившия собственик на комбината Валентин Захариев, 97 на сто от работниците ще получат своите възнаграждения. Това уверение получиха в четвъртък протестиращите металурзи от кантората на частния съдебен изпълнител Росен Сираков. В същото време стана ясно, че още две жалби са получени в сряда за запор на сметките. Те са подадени от ПНБ Париба и фирмата на Захариев „Скания". По този начин жалбите, блокиращи събраната досега сума в размер на 4 млн. лв., вече станаха четири. Протестиращите в четвъртък потеглиха на шествие към сградата на съда в Кърджали. Там те поискаха от районните магистрати да се ускори процесът по разглеждане на жалбите, за да може по-скоро работниците да получат дължимите им възнаграждения. Бившите металурзи потърсиха и контакт с един от адвокатите, движещи делата им срещу ОЦК за правно разяснение по казуса и какви да бъдат следващите им действия. Това уталожи страстите, които ескалираха в сряда и достигнаха до „окупация" от страна на протестиращите на местния клон на един от основните кредитори Първа инвестиционна банка.
Водачите на недоволните се заканиха, ако исканията им за пълно изплащане на заплатите не бъдат решени в най-скоро време, да превърнат в „ад" работата на институциите в града край Арда. „Готови сме на крайни мерки, на гражданско неподчинение. Ако трябва и ние можем да палим", заяви Стефан Атанасов. Припомняме, че именно той преди месеци започна и гладна стачка в центъра на града.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/3/13 21:10

    в случая не стана дума за адвокат, а МЪРШОЯД. Това не се дела, а писане на искове. Нищо особено. сменяш само имената, ЕГН и сумите.
    После казваш на работника - ще ми дадеш 200 лева като свърши делото, но ще пише, че вече си ми дал 800 лева. А заплатите са общо 2 700 лева. А адвокатите на ОЦК дори не оспорват заплатите. Исковата молба ще мине дори металургът сам да си я напише и внесе в съда.
    Мършояд, а не адвокат.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/3/13 21:43

    Баламурници..........................

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/3/13 21:54

    да не става въпрос за дуков

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/3/13 22:18

    Не, не става въпрос за Дуков, а за ортака му Бояджиев.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/3/13 22:46

    Бе става въпрос за Димитър Димитров, ама се чудя защо всички са отишли при един и същи адвокат. В града има поне десетина адвокати които щяха да свършат тази работа за по няколкостотин лева на човек. А на Митко честито за дошлите от небето пари и да запали поне една свещ в църквата и да благодари, че всички металурзи се оказаха освен излъгани и глупави.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/3/13 07:54

    Дори и да бяхме при други адвокати омагьосания кръг един същ.Парите са при ЧСИ той разпределя на какъв принцип незнам-мой и свой човек.А Димитров е посредник с фирмата която изкупува неизплатените задължения нали трябва и да се напълни и техния джоб.Мафията е навсякаде.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/3/13 09:41

    Караколева от КНСБ накара хората да отидат при Димитров.Думите и бяха,че КНСБ е осигурило безплатен адвокат.И тя е в играта.
    А тези,които си взеха парите мълчаха,че можело да се мине и без адвокат с лична молба в деловодството на съда.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/3/13 09:43

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/3/13 10:44

    emi za kakvo vsi4ki huknahte pri advokati da vi pi6at komisiona ot 1400lev ako moje i da ne zimat tezi pari tova sa pari ot na6iia robski trud

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/3/13 12:58

    Стефчо, Стефчо, Киряк стефчо!?! На кой господар служиш сега и на кой господ се кланяш! В църква влизаш ли и знаеш ли десете божи заповеди?! Ако не, не се питай защо.......!

    ОтговорИзтриване
  11. Раздаващият правосъдие8/3/13 15:01

    Този мършояд е Димитър Димитров, адвокат който е най-алчен в кърджали ,той е посредник и с плеванската фирма ,ама работниците не го разбраха когато димитър димитров ги лъжеше и спеше пред оцк-то за да вземе всички дела.Целия съд е вдигнал ръце от мършояда-димитър димитров.Да знаете че той бял ден няма да види.Така както няма семейство и няма да има и поколение защото
    краде и лъже хората и рано или късно всичко се връща .Той и пълен по--ар и пе----ст.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/3/13 15:12

    Еи тая Караколева...А се правеше на много загрижена за пред медиите.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/3/13 17:21

    Аз съм си много доволен от него и не мога да разбера защо го плюете. Водеше делата без да ни вземе нито един лев свърши ги някои си вземахме парите на другите са им при Росен Сираков. Сигурно милеете за парите на циганина Захариев че от него си взема хонорарите.Защо някой не каже като ходихме при други адвокати и ни искаха веднага по 300-400 лева нищо че не сме получавали заплати по няколко месеца.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/3/13 18:09

    аз също бях при димитров и си взех парите и бях от първите,докато колегите се чудеха какво да правят а пак той кво взел и кво дал от захариев това неме интересува,и плус тва всички адвокати са за тва да дерат кат нее зел от мен ?????

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/3/13 18:14

    a be choveka kat ne mi e vzel pari ot men a ot bokluka zahariev ko ma interesuva kav bil

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/3/13 22:42

    Адвокат Димитров е съвестен в работата си и добър юрист! Не му завиждайте, че законно осребрява уменията и познанията си, още повече, че не е ощетил с хонорарите си никого! Да си харчи спечелените пари със здраве и да не обръща внимание на дребните и завистливи писачи!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/3/13 22:18

    Wednaga go iizchukajte


    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.