В Софийска градска прокуратура е образувана проверка по сигнал, подаден от Лютви Местан до президента Росен Плевнелиев във връзка с изнасянето на квалифицирана информация от трибуната на парламента от Бойко Борисов. Това обяви на брифинг главният прокурор Сотир Цацаров. Проверката е извършена и е предадена на ДАНС, обяви той.

На 8 юни 2005 г. в Националната разузнавателна служба постъпва информация от чуждестранна разузнавателна служба за случая. Тя е принтирана на лист хартия, на него пише "строго секретно". На листа няма белег, който да показва от коя чужда разузнавателна служба е подаден.

Както вече 24rodopi писа, позовавайки се на информация от МВР, сигналът е писан от службите на Сърбия.

"Планираният атентат е в договореност с Ахмед Доган, когото възнамеряват да поставят на мястото на Бойко Борисов", гласи докладната. Доган като главен секретар на МВР аз трудно мога да си представя, каза обвинител номер 1. Той обяви, че Националната разузнавателна служба е преценила, че това е информация с "изключително ниска степен на достоверност". Затова никой не е предприел през цялото време каквито и да е мерки.

През февруари тази година ген. Драгомир Димитров запознава Бойко Борисов с документа. На 21 февруари премиерът тогава го съобщава в парламента, разказа Цацаров. Няма каквито и да е данни Ахмед Доган да е участвал в планирането на подобни действия срещу тогавашния министър-председател, е официалната позиция.

Местан е поискал, ако се окаже, че документът не съдържа класифицирана информация, той да му бъде предоставен. Тъй като е отчетено от Държавната комисия по сигурността на информацията, че той не съдържа секретна информация нито за България, нито за държавата, от която е подаден, той ще бъде предоставен на лидера на ДПС, за да може да се запознае с него. Няма да ви кажа от коя балканска държава е подаден документът, каза главният прокурор.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/13 12:44

    Щом може да е Главен хидролог, защо да не може да стане Главен секретар. Отделен въпрос дали вдява нещо от цялата тази работа.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/13 13:29

    Това беше ход ва Б.Б.да не гласуват за ДПС ,а да гласуват за него.Голяма излагация,да се покаже пред целия народ и за пореден път да се изложи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/13 13:47

    Булката Беглец пак се изложи много яко, дано да му потърсят отговорност за казаното иначе всеки ще започне да се прави на жертва.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/13 13:48

    Щом може един пожарникар да стане главен секретар на МВР, защо да не може философ да заема същия пост? Явно не се иска много акъл, а Доган го бие по точки в това направление.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/3/13 13:52

    каква отговорност могат да му търсят след като такъв документ има, въпроса е , че е със слаба достоверност, но не се отрича, че го има. Няма как да му търсят отговорност защото не си го е измислил.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/3/13 14:02

    "Няма каквито и да е данни Ахмед Доган да е участвал в планирането на подобни действия срещу тогавашния министър-председател, е официалната позиция."
    Какво има на документа, че Борисов си позволи да заяви, че Доган го е поръчал? Поръчване означава да поръчаш убийство! Къде в документа пише и има доказателства, че Доган е поръчал Борисов?
    13.52 - я прочети хубаво статията и помисли пак преди да коментираш!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/3/13 14:26

    С този си ход ББ иска да спечели гласовете на националистите.Всшчко др е парлама

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/3/13 14:52

    14:02 Документ за покушение срещу ББ има ли? Изготвен ли е от ДАНС? Айде стига глупости, не си го е измисли, а след като не сме запознати с официалния документ няма защо да спорим според мен.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/3/13 15:30

    Изпусна кокала, изпусна си нервите и вдигна кръвно.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/3/13 16:55

    14.52 , -
    ”Имаме доказателства за тежко оклеветяване на Ахмед Доган. Вече няма да питам как един премиер може да се позовава на лист хартия, която не съдържа атрибути на официален документ, защото отговор няма да ми бъде даден. От едно наранено его може да се очаква всичко особено от типаж като бившия министър-председател Бойко Борисов”, заяви преди минута лидерът на ДПС Лютви Местан. Думите му бяха по повод оповестеното от главния прокурор Сотир Цацаров по-рано твърдение, че документът за “организирания от Доган опит за атентат срещу Борисов е лист хартият на ксерокс без подпис, без печат и без автор, и информацията в него не е достоверна и класифицирана”.

    “Изкам да попитам как така шефът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров чак 8 г. след получаването на въпросния документ се сети да го покаже на Борисов. Кой и какво го подтикна? Нещата ми намирисват на зле скроено активно мероприятие”, уточни Лютви Местан. Той иска да разбере защо Сотир Цацаров днес казва едно, а по-рано ген. Драгомир Димитров пред него е казал, че документът е строго секретен. “Кой казва истината? Да вземат да се разберат, че става много странно”, настоява Лютви Местан.

    “Далеч под ранга на Ахмед Доган е да става главен секретар на МВР. Та по тази причина да организира покушение срещу Борисов. Това е смехотворно и тъжно. Става дума за нетривиална клевета. Това са действия, които са насочени срещу конституционното устройство на страната. Те ерозират доверието в държавните институции, в държавните мъже, защо тогава се учудваме, че има такива настроения срещу политическите партии”, уточни Местан.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/3/13 17:06

    Ахмед Доган имал всички основания да даде под съд Бойко Борисов. “Но веднъж завинаги трябва да се разбере едно – или има класифицирана информация и Бойко Борисов влиза в затвора за огласяването й, или няма такава – но пък има тежко наклеветяване, което също се наказва със съд”, поясни Лютви Местан.

    ОтговорИзтриване
  12. Ето защо Европа и Светът не вярва на нашата съдебна система и винаги ще бъдем втора ръка европейци.Един казва строго секретно, другия лист хартия.А става въпрос за атентат над висш ръководител огласен пред парламента на всеслушание от премиера на държавата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.