Субсидии също така за тютюн, овошки и зеленчуци
 
Европейският парламент прие ключова за България поправка по време на гласуването на новата Обща селскостопанска политика (ОСП) на ЕС за периода 2014-2020 година. Това стана по време на пленарното заседание в Страсбург. Според гласуваното предложение на ЕНП, в новата ОСП се позволява на държавите-членки да предоставят обвързано с производството плащане на животновъди, които не притежават по-голямата част от земята, която ползват. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел съобщи, че европейските депутати гласуваха и за запазването на възможността страните-членки да предоставят до 15% от националния пакет директни плащания на сектори, които са със икономическа, социална и екологична насоченост. Това означава, че в България вече ще могат да се дават субсидии за тютюнопроизводителите, овощарите, животновъдите и зеленчукопроизводителите. В този пакет попада и субсидирането на маслодайните култури, поясни още Мария Габриел от ГЕРБ.
По отношение директните плащания, Европарламентът прие по-справедливо разпределение между страните-членки, съобщи още Мария Габриел. Националните пакети за директните плащания ще бъдат адаптирани, така че за държавите-членки с настоящо равнище от директни плащания на хектар под 70% от средната стойност за ЕС, увеличаването ще е с 30%. За държави-членки с равнище на директни плащания между 70 и 80% от средната стойност, увеличаването ще е с 25%, а в тези държави-членки, които получават повече от 80% от средното - с 10%. Вследствие на прилагането на новите механизми, през 2014 г. полученото равнище в нито една държава-членка няма да бъде под 55% от средното за ЕС, и под 75% през 2019 г. "Това не е стопроцентово изравняване на субсидиите, но е крачка към по-справедливото разпределение на еропейските средства между страните-членки. Удовлетворена съм, че вследствие на поредицата от кръгли маси, на които се срещнах и разговарях със всички земеделци от цяла България, успях да реша макар и частично този техен проблем и да защитя техните приоритети и интереси пред Европа", заяви още евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел.
 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/13 15:14

    Karayanceva zasto ne govori vmesto neya.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/13 15:56

    bravo na GERB pone malko misliyat za naroda ne sa kato dps bsp i kuneva da misliyat za ograbvane na naroda toya pit jte glasuvame za GERB

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/13 16:09

    малоумника от 15.56 часа да чете внимателно това, което следва:
    привържениците на Борисов се заканват как пак ще го изберат и се надяват да има ново правителство с него начело. Да продължи „успешната политика”.
    Излязоха данни от БНБ, че към 8 март фискалният резерв е възлизал на 2.7 млрд. лв. В търговски банки според експерти са депозирани други 300 млн. лв. Така общите резерви на държавата в момента са около 3 млрд. лв. при заложен минимум от 4.5 млрд. лв. за края на годината. В началото на мандата на ГЕРБ резервът беше 8,4 млрд.
    Още преди година в e-vestnik писахме, че правителството застрашително харчи резерва, а приходите намаляват и до края на 2012 г. ще дойде момент, в който България ще взима заеми отвън да плаща пенсии и заплати (виж тук). Стана точно това – държавата продаде облигации и държавни ценни книжа, така че реално външният дълг се увеличи с 4 милиарда лева, а фискалният резерв е намалял към момента с 5 милиарда. А лекарите повдигат въпроса защо 2,5 милиарда от Здравната каса са прехвърлени във фискалния резерв.
    Истината е, че България стремително върви по стъпките на Гърция – няма пари. Трябват заеми отвън.
    А спомня ли си някой как вицето Дянков каза през април 2010 г., че кризата свърши? Спомня ли си някой как премиерът Борисов обясняваше, че народът има 35 милиарда спестявания? И как броеше пръстените по ръцете на протестиращи работници?
    И пак Дянков след него обясни по телевизията без да му мигне окото, че хората сега живеят по-добре, но не го разбират.
    Да, хората са луди и не разбират. Затова горят. Затова излизат обезумели от бедност по улиците. Десетки хиляди, изгубили работата си, не могат да плащат кредита за жилище, дори потребителския кредит. Банката иска да им вземе жилището. Изход не се вижда от никъде, а премиерът им коментира златните пръстени.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/13 16:10

    И самохвалствата на Борисов и Дянков бяха посрещани от феновете им с възгласи „Мачкай ги Бойко!” ,„Точно така Дянков, мачкай ги!”… Е, мачкаха, мачкаха и дотук я докараха.
    И сега запалянковците искат още. Мачкането да продължи.
    В България политическата привързаност не е на основата на разума. Тя е на принципа на футболната запалянковщина. „Бий ги!”, „Разбий ги!” и т. н. Е, Борисов си имаше много фенове в началото. Но възгласите и заплахите в подкрепа на Бойко из форумите в интернет намаляха. Сега привържениците му по-плахо се обаждат.
    Нека се запитат тези, които искаха Борисов да мачка – сега по-добре ли са? Повече пари ли имат? Повече работа ли? По-добре ли е България?
    И какво очакват при този финансов фалит на държавата?
    Да ни спасява ЕС?
    Понеже Борисов е демагог, той внушава, че световната криза е виновна, предишните от тройната коалиция. Само не и той. И наивните му фенове вярват. И се надяват, че пак Бойко ще спечели изборите, за „да ни оправи”. Този път съвсем.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/3/13 16:19

    михалевски стига си писал и от тебе ни дойде до гушата. вие не разбрахте ли, че ще гласуваме за личности, а не за партии. едва ли ще разберете, на вас не вие ясно как се живее с 290 лева, ние искаме от вас свръх способности.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/3/13 16:33

    Не съм Михалевски, поствам само факти, ето ви още един :
    Лиляна Павлова не пожела да си постави оценка за свършената работа като великодушно остави това да направят хората и журналистите. Една от основните равносметки, които Павлова направи е, че въпреки двойно по-големия обем рехабилитирани новопостроени пътища през това правителство, въведените в експлоатация нови пътни трасета са по малко от тези от времето на Тройната коалиция.
    Правете си вие изводите, ако можете с промитите си мозъци!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/3/13 18:27

    DO 16;09 Prez 1989 god zashto ne gi zastrelqha tiya ot varhushkata na bkp,aman ot VAS komunisti ne se nayadohte

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/3/13 19:12

    14/3/13 16:33 Михалевски си, Михалевски!
    Ах, гиди, гиди хитруш франгаджия...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/3/13 20:10

    19.12: Ласкаеш ме, но не съм Михалевски. А горенаписаните редове не са мое дело, нито на Михалевски, а на журналисти, цитирали самата Лиляна Павлова. А по-дългите постинги са написани от журналиста Иван Бакалов, който в никокавъ случай не може да бъде обвинен в съпричастност с БСП. Човекът пише истината, независимо за кого се отнася.
    18.27: Ами да ги беше растреляй бе, човек, кой искаш да ти свърши мръсната работа? Ако мислиш, че Борисов не е от котилото на комунистите, наистина живееш в страховита заблуда, но това си е твой проблем! Оправяй се, не мога де те мисля!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/3/13 13:16

    САМО ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.