Калин Тихолов няма да е част от кабинета "Орешарски". В това бе категоричен депутатът от БСП Антон Кутев.
Късно снощи се е провела среща между Пламен Орешарски и номинирания от него за министър на инвестиционното планиране.
Шумът около Тихолов е неприемлив, коментира пред bTV Кутев. Той не приема за грешка номинацията, тъй като Тихолов не е бил избран за министър, а само предложен. Националният съвет на БСП е поставил въпроса за Тихолов пред Орешарски, но той е уверил, че самият номиниран нямал притеснения за участия в съмнителни проекти.
Както мече писахме, изненадващият кандидат-министър е съдружник с Младен Мутафчийски и съосновател на ВИС. Арх. Тихолов е свързан със скандала „Дюнигейт" от началото на тази година, както и с подробния устройствен план за застрояването на Несебър.

В момента, в който някой от кабинета започне да се отклонява, веднага ще бъде санкциониран от партията. БСП ще бъде коректив на този кабинет, хората не са склонни на компромиси, защото България е в много тежка ситуация, заяви Кутев.
 
Публикуваме пълния текст на писмото на Константин Тихолов за оттеглянето му, цитирано от БГНЕС. 
Във връзка с моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство в програмното правителство на г-н Пламен Орешарски буквално за часове в българските медии бяха разпространени и тиражирани редица спекулации и неверни твърдения, засягащи мен и моя професионален авторитет.
Приех поканата на г-н Пламен Орешарски с ясното съзнание, че като министър в програмно правителство моята работа ще е свързана с професионалния ми опит и знания, а няма да се занимавам с политически битки и компромати.
Виждам обаче, че срещу мен се води нечиста кампания, която цели да възбуди обществено напрежение и недоверие не само към мен лично, но също така и към новия кабинет на г-н Орешарски, който предстои да бъде гласуван в парламента в най-скоро време.
В своя професионален опит винаги съм се водил от принципа, че човек трябва да защитава професионалното си име и достойнството си. Затова не мога да допусна името ми да се използва за разменна монета в непочтени интриги и политически битки.
В тази връзка прецених, че ще е най-добре да бъде оттеглена моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство, за което проведохме и разговор с г-н Орешарски.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Червените прашки28/5/13 08:49

    На негово място нашето сдружение предлагаме инж Илиев

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/13 08:59

    Лошо почваме, Орешарски, лошо!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/13 09:13

    бушоните загърмяха един по един....

    ОтговорИзтриване
  4. ВОЛЕН СИДЕРОВ28/5/13 13:18

    АТАКА-ПОБЕДА !

    ДПС-АНТИКОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ !

    НЕ НА ТУРЦИЗАЦИЯТА !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.