Турските и български социалисти се договарят за общи действия
 
Лидерът на най-голямата опозиционна сила в Турция – Народно-републиканската партия  (CHP), Кемал Калъчдароглу и легендарният социалдемократ Дениз Байкал  ще посетят в близките месеци Кърджали. Това съобщиха от областната структура на БСП в Кърджали.
Поканата за визитата е отправена от Назми Мюмюн, член на Националния съвет на БСП и ръководител на група за работа с изселническите организации  на среща с депутата от Великото народно събрание на Турция Али Сериндаг.
CHP е социал-демократическа партия, близка с БСП, и контактите между българските и турските социалисти се поддържат активно от няколко години.
Назми Мюмюн е разговарял и с лидерите на изселническата организация на румеллийските  турци в Истанбул Неджатин Барлас и Неджметин Шунлу. В разговорите е била дискутирана темата за разкриване на българско консулство в Измир, за да се улесни административното обслужване на хилядите изселници от България. Коментирано е и откриването на нов граничен пункт за ТИР-ове при Дерекьой, който съществено ще облекчи трафика между двете страни.
В разговорите е засегната темата за работата на БСП с двойните граждани и временно пребиваващите в Република Турция, за облекчаване и падането на визовите ограничения между България и Турция,оказването на съдействия за изучаването на майчин език и издаването на учебници и учебни помагала на турски. Не са подминати и развитието на политическата ситуация у нас и предстоящото съставяне на правителство.
Общото желание и на нас, българските социалисти, и на колегите ни в Турция е решаването на проблемите с разкриване на нови работни места, осигуряване на по-високи доходи за хората и привличането на инвеститори от Турция в района на Кърджали, каза Назми Мюмюн.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/5/13 18:46

    А какво ще кажете на гостите от Турция за политическата педерастия БСП+ДПС+АТАКА ?

    ОтговорИзтриване
  2. СерГей20/5/13 19:05

    Какво да им кажем,и ние обърнахме резбата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/5/13 19:28

    Турските социалиалисти подпомагат новата тройна коалиция с качествен вазелин.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/5/13 19:38

    Нерде социалдемократи, нерде социалисти, преименувани комунисти? Не ми връзват нещата, ама хич. Още си носите сърпа и чука под демократичната премяна.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/5/13 20:16

    Най-големите носители на сърп и чук са двамата малоумници Боко и Цвъко, ама отде акъл да го проумете.Тия двамата и на покойния бай Тошо могат да му носят вода.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/5/13 20:40

    Че то комунист акъл има ли? Как увира главата на комуниста? Слага се в тенджера,затиска се с камък и се вари половин час след омекване на камъка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/3/15 13:08

      Така ли увря твоята кратуна,недоубита фашистка гнидо?

      Изтриване
  7. Кж турчин20/5/13 22:17

    Не човек, а желязо! Ама ръждясало от мързел! Ей на това се казва комунист! Хубавото при Кърмъзъ Назми е, че не се срамува от миналото си. Защото е безсрамник! Същото важи, но с по-голяма сила за агент Павел! Остава само да дойде и другият им ортак- Долен Сидеров и нашите амуджи ще има да викат: Същъма анам, без гетир!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/5/13 01:10

    Започва се!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/5/13 09:19

    abe chp tova e partiyata na kizilbasite.v turtsiya onya olugofren pak bivs komunist ot bsp inace na natsiyonalist se praavi toya smotanyak e ot mleceno normalno da pravyat koalitsi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.