Съдът даде 30 дни срок за произнасяне за терените на Ада тепе

 

Административният съд отмени мълчаливия отказ на общинските съветници в Крумовград и им даде 30 дни срок да се произнесат по поисканото разрешение за изработване на проект за ПУП-ПРЗ в местността „Ада тепе".

Очаква се на следващото заседание общинските съветници да дадат „зелена улица" за изготвяне на подробен устройствен план (ПУП) на находището, разкриха за „24х7 Родопи" местни общинари.

За да се изгради базата за златодобива, ще трябва да се разреши изработването на ПУП-ПРЗ за шест поземлени имоти.

Делото бе образувано по жалба на „Болкан минерал енд Майнинг", която компания е концесионер по Договор за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства – метални подземни изкопаеми – златосъдържащи руди от находище "Хан Крум", община Крумовград.

Ще припомним, че на 20 декември 2012 година кметът на Крумовград е предложил на Общинския съвет да вземе решение за ПУП.  Съветниците обаче не са се произнесли в законоустановения срок.

„Съгласно чл.124б от ЗУТ, Общински съвет - Крумовград е следвало да приеме решение, с което да разреши изработване на проект на ПУП-ПРЗ, или да откаже да издаде разрешение за изработване на устройствен план. В последния случай, в чл.124б, ал.5 от ЗУТ, е предвидено, че решението трябва да е мотивирано. Т.е. Общинският съвет във всички случаи на отправено искане по чл. 124а от ЗУТ дължи изрично произнасяне, обективирано в мотивирано решение за разрешаване изработването на проект за ПУП или отказ да се издаде разрешение за изработване на проект за ПУП. Ето защо, като не се е произнесъл с писмено и мотивирано решение по подаденото заявление, ответникът е издал незаконосъобразен административен акт по смисъла на чл.58, ал.1 от АПК, който следва да бъде отменен, а административният орган да бъде задължен, на основание чл.174 от АПК да се произнесе по заявлението с изричен писмен акт в 30-дневен срок от влизане на решението в сила", гласи решението на Административния съд.

Тъй като предмет на съдебен контрол е мълчалив отказ, решението не подлежи на оспорване.

 



-----------------------------------------------------------------
Маркови парфюми с 70% отстъпка до края на Април възползвайте се!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/13 16:25

    КРУМОВГРАДЧАНИ АКО НЕ ИСКАТЕ БЪДЕТЕ С ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ЗАЕДНО И ГЛАСУВАЙТЕ С БЮЛЕТИНА №40ПЪК ЗНАЕЛИ СЕ МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ОТВОРИ
    ВСЕВИШНИЯ Е ГОЛЯМ
    ДА НО ПОМОГНЕ ДА НЕ СЕ ОТВОРИ
    НАВРЕМЕТО В ВЕСТНОК ОТЗВУК ЗЛАТАРИТЕ ОТ МАЙНИНГ БЯХА ПУСНАЛИ ЕДНА ОБЯВА КРУМОВГРАДЧАНИ ДА ИЗБЕРАТ ЗЛАТОТО ИЛИ ГЛАДА НЕ СЪМ ЧУЛ ОТ ТОГАВА ТО МАЙ БЕШЕ ПРЕДИ 5Г НЯКОЙ В КРУМОВГРАДСКО ДА Е ПОЧИНАЛ ОТ ГЛАД И НЕ СЪМ ЧУЛ ОТ ДЕДИТЕ СИ НЯКОЙ ДА Е ПОЧИНАЛ ОТ ГЛАД В КРУМОВГРАДСКО

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/5/13 06:52

    До 16:25 ти си болен мозък.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/5/13 10:22

    най сетне да започват да добиват злато та да има работни места за безработните.стига сте заблуждавали.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.