Министърът на културата Петър Стоянович откри тринадесетия международен фестивал на изкуствата "Перперикон-2013" край Кърджали. Около 1000 зрители се събраха около природния феномен Каменната сватба, където под открито небе се игра спектакълът "Самодивска сватба". 
25 артисти се включиха в уникалното представление. То беше съпроводено от пищни светлинни и звукови ефекти. Само за костюмите на артистите са използвани 650 светлодиода, 350 метра кабели и 20 000 мъниста.

Публиката беше пренесена в магичния свят на същества от българския фолклор. Мистиката беше допълнена и от причудливите форми на скалния феномен Каменната сватба. Самата постановка се игра на 2 сцени, а зрителите също бяха включени в спектакъла малко преди финала му, когато участниците им раздадоха плодове и чаши вино.

Спектакълът е копродукция на Драматично-куклен театър "Димитър Димов" – Кърджали, сдружение "Окаста" и МФИ „Перперикон", осъществен е с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Освен министър Петър Стоянович тук бяха и двамата му заместници Велислава Кръстева и Васил Василев. Сред зрителите бяха депутатите Милко Багдасаров и Мустафа Ахмед, областният управител Бисер Николов, зам.-кметът на общината Елисавета Кехайова и Алекс Нестор от фирма „Дънди прешъс метълс", която е генерален спонсор на фестивала.
 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/13 15:00

    Ето, за този "фестивал" и неуморният "археолог" и агента - директор на фестивала е необходима една хубава финансова ревизия...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/6/13 16:32

    bravo, mnogo hubavo!

    apropo ...samo taka za statistikata na g-ja Indjova utre v eu mediite...
    to sigurno nesto struvashe v bg levove tova vajno sabitie za bg narod i za bg darjavata - X bg leva razhodi - koi gi plasta?! Y bg leva prihodi - koi gi vzema. XY - pechalba +,- =0 ><?!
    moje daje i da e interesno za eu statistikata - kolko se haresva tova na bg narod - na koi vazrastni grupi, na bg turisti - ot koi darjavi?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/6/13 16:51

    marzelivite balgari nito stolove, nito peiki, nito daje shezlongi sa zakarali s kamioni za publikata...
    po-dobre na pysaka v gratzko.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/6/13 18:26

    Ama vie mai ne ste bili tam! Organizatorite satvoriha edna golqma nedomislica...I kade bqha svetlinnoto 6ou,vino I plodive 4e az ne vidqh...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/6/13 21:08

    Бях там,платих за 4 човека 20лв.Какво получих,тръни,скакалци,трева до кръста.Вярно артистите се раздаваха от душа но организаторите,пълна критика.Добре че имаше бърза помощ за всеки случай.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/13 23:18

    da takae pilna skrip,savcov pak si napravi dalaverajiskite umeniya...ujaasss!pilen rezilik
    yazik za horata!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/6/13 11:08

    много лоша организация - страхотен спектакъл

    ОтговорИзтриване
  8. nikakiva organizaciaaa------pone peiki da ima6e, ae praveno navan,samo tranaci,za kakvo 5 leva, i ne gi e sram----ama SAf4ov si e takav, koi da mu kaje za peiki i stolove, tia deto trevba da gi nosat, gi marzi, palen rezil, samo deto artistite deto se razdavaxa, a publikata da mu misli---kak moje taka bee

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/6/13 14:45

    Савчов се интересува от три неща: ПАРИ, БАНКНОТИ И КИНТИ. .....останалото са подробности. Иначе с тия светодиоди (написах го правилно за разлика от горе в статията) беше голяма простотия. И за какво са тия спонсори след като всеки си плаща?

    ОтговорИзтриване
  10. И аз бях там.И аз "пих и се веселих" Начало - 21.45, а трябваше да е от 21.00. Закъснение заради официалните гости (вероятно тия дето са се облажили с вино и плодове накрая). Издънки имаше и с микрофоните, а и "светлинното шоу" бе далеч от шоу, а можеше да е страхотно. И може би щеше да бъде ако присъстват не повече от 100 души, а бяха 500 - 600 и просто беше късмет, че не се преби някой по тъмните пътеки на тръгване - както стана в дискотека "Индиго" преди години - като ефекта на доминото.
    Заключение - ПР за Дънди - крадците на българското злато, на нек`ви министри и областни. А ако наистина са били 1000 души по 5 лева за "вход" прави 5000лв. Как са отчетени? Като печалбите на Дънди - 0,75% за държавата?

    ОтговорИзтриване
  11. Вход само за одобрени и правилни мнения?

    ОтговорИзтриване
  12. И аз бях там.И аз "пих и се веселих" Начало - 21.45, а трябваше да е от 21.00. Закъснение заради официалните гости (вероятно тия дето са се облажили с вино и плодове накрая). Издънки имаше и с микрофоните, а и "светлинното шоу" бе далеч от шоу, а можеше да е страхотно. И може би щеше да бъде ако присъстват не повече от 100 души, а бяха 500 - 600 и просто беше късмет, че не се преби някой по тъмните пътеки на тръгване - както стана в дискотека "Индиго" преди години - като ефекта на доминото.
    Заключение - ПР за Дънди - крадците на българското злато, на нек`ви министри и областни. А ако наистина са били 1000 души по 5 лева за "вход" прави 5000лв. Как са отчетени? Като печалбите на Дънди - 0,75% за държавата?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.