Колосите в сметосъбирането – „Титан" и „Волф", се изправят в битка за боклука на Кърджали.
Вече е обявен конкурс за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане чистотата на местата за обществено ползване в Община Кърджали". Победителят ще чисти общината в следващите 60 месеца. За 5-те години ще бъдат усвоени около 20 милиона лева.
„Титан клинър" управляваше тази дейност през последните години, но договорът й изтече в края на 2012-та и в града край Арда стъпи свързаната с бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, фирма „Зауба". „Волф" и „Зауба" са свързани компании.
Участникът в конкурса следва да има положителен финансов резултат за поне две от последните три години (2010, 2011, 2012 г.). Общият оборот за последните три финансови години  2010, 2011и 2012 г. трябва да е минимум 5 000 000 (пет милиона) лева.
Обществената поръчка с предмет "Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане чистотата на местата за обществено ползване в Община Кърджали",   включва:
- Доставка и разполагане на необходимия брой съдове за целите на дейностите по събиране на отпадъците;
- Събиране на битовите отпадъци от територията на населените места, в община Кърджали и транспортирането им до депо за неопасни отпадъци.;
- Почистване- лятно  и зимно на площи за широко обществено ползване  включва: метене и миене на улични платна, тротоари, площади и други места за обществено ползване, през зимния период при снеговалеж се извършва ръчно и машинно почистване на сняг и лед на обслужваните територии и обезопасяване чрез разпръскване на смеси;
- Подобряване и оптимизиране на системата за събиране и транспортиране на битовите отпадъци, поддържане и почистване с цел осигуряване висока степен на ефективност в съотношението качество/цена.;
-Осъществяване на комуникация и информационен обмен, между общината, избрания изпълнител и гражданите за качеството на услугите с цел подобряването им по дейностите, предмет на настоящата поръчка.
Участникът следва да разполага със следната минимално необходима техника за извършване на услугите, предмет на обществената поръчка: специализирани сметоизвозващи автомобили за обслужване на съдове тип „Бобър" и кофи - 8 броя; специализирани сметоизвозващи автомобили контейнеровози - 2 броя; самосвал или бордови товарен автомобил за извозване на отпадъци - 6 броя; специализирани автомобили за машинно миене на улици (водоноски) - 5 броя; специализирани автомобили за машинно метене на улици (автометачки) - 2 броя; специализирани автомобили снегорини с гребло - 6 броя; специализирани автомобили пясъкоразпръсквачи - 6 брой; колесен мултифункционален челен товарач - 2 брой.
Критерият за комплексната оценка на офертите е „Икономически най-изгодна оферта".
Офертите на участниците, които не са отстранени от участие в процедурата и които отговарят на предварително обявените условия на възложителя за икономически, финансови и технически възможности подлежат на комплексна оценка за определяне на „икономически най-изгодната оферта"(Ко), която се формира по следните показатели:
"Икономическите показатели" (Fn), - с тежест в общата оценка 40%;
Предлагани единични цени (En); –  максимален брой точки 100 и тежест в общата оценка – 30%;
Инвестиционно предложение (In); - максимален брой точки 100 и тежест в общата оценка – 10%;
Технически показатели - Ktn- с тежест в общата оценка 60%
 
На снимката: Картина от предишната битка на "Титан" и "Волф". В утро на 3 февруари т. г. "Титан" прибра кошчета, контейнери и други съдове и остави сметосъбирането на "Зауба". Улици и булеварди в града край Арда се превърнаха в депа
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/6/13 09:21

    ВОЛФ ЧИСТИ МНОГО ПО-ДОБРЕ ,НО ДАЛИ КМЕТА И ОБЩИНСКИТЕ ЧИНОВНИЦИ -СЪВЕТНИЦИ ЩЕ ВИДЯТ ТОВА ИЛИ ЩЕ ГЛЕДАТ КОМИСИОННИТЕ?????????????????????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/6/13 09:36

    da i pak tazi lence brigadir i na titan oniq mahnetegi ima mnogo hora koito se nujdaqt ot rabota a ne takiva koito smu4at naroda .Tezi hora 4e sa malko po prosti gi smu4at ama te ako ne izleznat na uli4ata koy se ni 4isti bokluka da ne zabravqme .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/6/13 10:43

    КОМИСИОННАТА Е ПЛАТЕНА В САРАИТЕ А НЕ В КЪРДЖАЛИ

    ОтговорИзтриване
  4. реалиста21/6/13 13:59

    По Тодор-Живково време града беше чист,дори бяхме най-чистия град в БГ-то.Някой който си спомня,моля да потвърди.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/6/13 14:04

    Живея в кв. "ВЪЗРОЖДЕНЦИ", никога около контейнерите не било толково чисто. Никога не прелива сметта от контейнерите. БРАВО НА ВОЛФ ДА ПРОДЪЛЖАТ ПО СЪЩИЯ ЕНТУСИАЗЪМ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/6/13 14:06

    Наистина града е много по-чист сега, отколкото при Титан. Очевидци сме, че всяка сутрин много рано се взема боклука, почиства се около контейнерите. Браво ЗАУБА !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/6/13 18:50

    Нямаше вълци и титани.Градските улици се миеха ,метяха ги с оросителни машини...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/6/13 21:23

    Кварталите са много по-мръсни от преди. Тротоарите са обрасли с треви.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/6/13 21:31

    V nachaloto TITAN kato doydoha dori mieha sadovete za smet. Taka che v nachaloto vsichki gledat da se pokajat i sled tova ne gi interesuva dali e chisto ili ne.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/6/13 21:48

    Az jiveya v Baykal. Nashia kvartal sahto ne se mete i ne se mie i mnogo e mrasen.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/7/13 14:10

    ДА СЕ МАХАТ ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ТИТАН. ОНЯ ОТ МАХАЛА И ОНЗИ КУХ МАНЕКЕН ХРИСТОВ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/7/13 15:16

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ФИРМА "ЗАУБА" ОЧЕВИДНО Е,ЧЕ ГРАДЪТ Е МНОГО ПО ЧИСТ ОТ ПРЕДИ. БРАВО!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/7/13 09:49

    не се хабете титан са хора на БСП а сега познаите кои ще спечели ахахахахах

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.