Наил Адем, кмет на кърджалийското село Висока поляна, и Мехмет Гьокай, кмет на бурсенското село Яйладжък, подписаха днес протокол за сътрудничество между двете населени места. На подписването присъства и кмета на общината инж. Хасан Азис. „Двустранните отношения между двете страни се развиват успешно, надявам се и на също така успешно сътрудничество между двете малки населени места", каза инж. Хасан Азис.

Село Висока поляна е известно сред местното население също и с името Яйладжък. Кметовете на двете села се ангажираха да работят за разширяване на сътрудничеството чрез различни инициативи в областта на земеделието, туризма,спорта, културата.

Делегацията от бурсенското село, което е в рамките на община Нилюфер, беше на тридневно посещение в общината. Те посетиха културни и природни забележителности в района на Кърджали. Днес по-рано делегацията от Турция се срещна с кмета на общината инж.Хасан Азис.

На разговорите присъстваха кметския екип, председателя на ОбС Раиф Мустафа, съветниците Милан Миланов и Расим Муса.

Инж.Азис запозна гостите с големите проекти, които се реализират в общината, с икономическото състояние и възможностите за инвестиции, както и с различните съвместни инициативи, които се осъществяват с побратимените общини от Турция в областта на образованието и културата.

Висока поляна е второто село в общината,след с.Глухар, което се побратимява с населено място от южната ни съседка.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/13 17:26

    БРАВО НА КМЕТА НА ВИСОКА ПОЛЯНА ПОЖЕЛАВАМЕ МУ УСПЕХИ ВСИЧКИ КМЕТОВЕ НА СЕЛА ДА СА КАТО НЕГО УСПЕХИ В НАЧИНАНИЯТА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/6/13 19:15

    няма вече пари от турция за дпс така че ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/6/13 23:22

    За съжаление, с.`Висока поляна` няма кмет, като предишния Ниязи Руфат!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/6/13 08:15

    Моите уважения към Ниязи Руфат,но Наил Адем също е един достоен човек за този пост.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/6/13 16:26

    Милан Миланов е бил там, Расим Муса, само Волен Сидеров дето е закъснял, нали?!?! Палячовци!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.