EVN България запозна областните управители в Югоизточна България с данни за средноаритметичната стойност на фактурите за електроенергия на битовите клиенти на дружеството. За периода 1 юли 2012 г. – 30 юни 2013 г. домакинствата в Югоизточна България са плащали средно месечно за периода по 43,12 лева с ДДС.

Ръководството на EVN България проведе традиционните информационни срещи-разговори с областните управители в Югоизточна България. По време на срещите областните управители се запознаха с актуална информация за състоянието и дейността на дружеството. Беше обсъдена и ситуацията в електроенергийния сектор с оглед на предстоящото през следващата седмица утвърждаване от ДКЕВР на цени в сектор „Електроенергетика" и тяхното отражение върху инвестиционната дейност на компанията след 01.08.2013 г.

На срещите EVN България представи и готовия вече анализ на средните стойности на месечните фактури за електроенергия при битовите клиенти за периода 1 юли 2012 г. – 30 юни 2013 г. в Югоизточна България и тяхното потребление.

Данните сочат, че средноаритметичната месечна стойност на фактурите за консумирана електроенергия от битовите клиенти на дружеството в цяла Югоизточна България за посочения период възлиза на 43,12 лв. с ДДС. Същевременно данните за средноаритметичното потребление показват, че за един обект на клиент то е било 233,28 киловатчаса месечно. В посочените данни за стойностите на фактури и консумация не са включени обекти на клиенти, при които е имало нулево потребление за целия период.

Данните за клиенти за всяка една от деветте области, обслужвани от дружеството за периода от 1 юли 2012 г. до 30 юни 2013 г. са както следва:

Област Пловдив

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 51,36 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 279,01 киловатчаса.

Област Стара Загора

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 43,69 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 236,33 киловатчаса.

Област Бургас

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 44,60 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 240,34 киловатчаса.

Област Хасково

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 41,89 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 226,66 киловатчаса.

Област Ямбол

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 38,82 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 209,45 киловатчаса.

Област Кърджали

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 31,26 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 169,29 киловатчаса.

Област Смолян

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 26,98 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 146,53 киловатчаса.

Област Пазарджик

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 40,62 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 219,14 киловатчаса.

Област Сливен

Средноаритметичната месечна стойност на фактурите е 37,77 лв. с ДДС. Средноаритметично месечно потребление на електроенергия за един клиент е 203,17 киловатчаса.

Посочените данни – както общо за цялото дружество, така и по области – са средноаритметични стойности на фактури за консумирана електроенергия и не могат да се отнесат към даден конкретен случай. Консумацията на електроенергия при всеки клиент е индивидуална и зависи от различни фактори, някои от които са: режим, интензивност и ефективно използване на електроенергия, използва ли електричество за отопление и охлаждане, степен на енергийна ефективност в конкретния имот и използване на енергийноефективни уреди и др.

Във всяка фактура за електроенергия, издавана от EVN България, се съдържа конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.



-----------------------------------------------------------------
Само сега СПЕЧЕЛИ ЛАПТОП SAMSUNG и още 509 страхотни награди! Виж
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/7/13 15:53

    Втори следобед няма вода,а никой не казва нищо по въпроса?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/7/13 16:59

    v internet ima kopirani tehni fakturi - mafiata prodaljava da terorizira bg narod s debeli samodivi i misteriozni smetki. dokoga bg mediite ste maltretirat bg narod?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/7/13 17:21

    По-добре проверете защо няма вода.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/7/13 17:44

    СТИГА С ТОВА СРЕДНО АРИТМЕТИЧНО ЧИСЛО ТОВА МИ НАПОМНЯ ВИЦА ШЕФА КУПИ 10 КЮФТЕТА ШОФЬОРА ИЗЯЛ ДВЕ А ШЕФА ОСЕМ НО СРЕДНО АРИТМЕТИЧНО СЕ ПАДА ПО ПЕТ КЮФТЕТА ТА И С ИЗЧИСЛЕНИЯТА НА ТОКА. НЕТЪРСЕТЕ КАК ДА ОБЯСНИТЕ ПОСКЪПВАНЕТО ОЩЕ МАЛКО ЕВН ЩЕ ИЗКАРА ЧЕ ПОЛУЧАВАМЕ МНОГО ЕВТИНА ЕЛ ЕНЕРГИЯ ЗА НАШИЯ РАЙОН. ТОКА Е НЕПОСИЛЕН ЗА ХОРАТА АКО ТАЗИ ЗИМА Е СТУДЕНА ЩЕ ИМА МНОГО ХОРА ДАНЕМОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ОТОПЛЕНИЕТО.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/7/13 17:54

    Вода няма заради профилактика, имаше няколко дни съобщение в този сайт, а и по вестниците писаха, ама няма кой да чете...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/7/13 18:22

    hm -eto go ediniyat virus , deto sabarya shirokata mreja na bg partii.
    i predizvikva antivirusni sopi, prashki, kolove?!
    s 100 € mesechni pari tova sa modernite kapki za ushi?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/7/13 18:26

    17:54 четеш без асимилираш какво е написано.профилактиката беше вид дезинфекция на водата и не беше годна за пиене и готвене.Сега няма и такава вода.Айде да се научиш да четеш както трябва.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/7/13 18:27

    konkreten primer s 5 - 10 abonati i sravnenie na tehnite fakturi - i kopiata im , molya tuk slojete.bg adres,bg imena ne sa za sramuvane v Bulgaristan?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/7/13 20:14

    tiya lajat poveche i ot mangalite minaliya mesets platih 80 bg leva

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/7/13 12:13

    До 20:40 - Можеше да прочетеш по-внимателно статията, преди да викнеш с цяло гърло и да обявиш каква голяма сметка си платил. Плащаме си това, което сме си разходвали. За грамотните пише "средноаритметичната месечна стойност на фактурите". Има хора, които плащат по 5 лева, защото нямат хладилници, бойлери, климатици и т. н.
    И защо не се научите да пишете на български език с прекрасните кирилометодиеви знаци, наречи "кирилица".

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/7/13 15:14

    Evgeni e vinoven ot momchilgrad

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.