Гола поляна, милиони необходими за инфраструктура и никаква подкрепа от „предишните". Това бе лексиката за проекта за Индустриална зона в Кърджали на сесията на Общинския съвет.
„Елате, бизнесмени, на нашата поляна, за да си купите имот. Е, няма как да стане така!", заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ Огнян Иванов. Той допълни, че са необходими 15 млн. лв. за инфраструктура, за да може да се привличат купувачи.
„Проектът за Индустриалната зона на Кърджали е готов през 2005-2006 година. През последните четири години обаче нямаше никакво желание от страна на правителството за подкрепа на подобни проекти. Сега вече ние имаме надеждата от страна на сегашния кабинет, че ще бъдем подкрепени", отвърна от трибуната кметът на Кърджали Хасан Азис. „Да, на гола поляна търсим купувачи и инвеститори. Но на гола поляна вече имаме един изграден завод за 25 млн. евро, благодарение на усилията на Общината. Целта ни е през следващите 2 години да се реализира още една подобна инвестиция", допълни кметът.
 
Община Кърджали кандидатства с 6 проектни идеи пред Фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите"
 
Общински съвет Кърджали даде съгласие община Кърджали да кандидатства с проектни предложения за финансиране от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" с приоритетните за общината проекти „Регионален център за управление на отпадъците Кърджали", „Подмяна на тласкател помпена станция до напорен резервоар село Черешица", „Изграждане на канализационна мрежа и вътрешна водопроводна мрежа село Бойно", „Изграждане на индустриална зона Юг", „Изграждане на посетителски информационен център Перперикон", „Рехабилитация на улици в село Три могили и в с. Бели пласт".
Отношение взеха Милан Миланов, който изрази позицията на групата общински съветници от БСП. Те подкрепиха проектните предложения, още повече че за тях вече има готови технически проекти.
Председателят на групата съветници от ГЕРБ Илия Илиев също изрази подкрепа за проектните предложения, но поиска подробна информация за тях да бъде предоставена на всички общински съветници.
Подкрепените проектни предложения под формата на апликационни форми на техническите проекти ще бъдат внесени при областния управител днес, когато е крайният срок за това. Утре те трябва да бъдат представени пред Междуведомствения съвет за разглеждане с председател министърът на финансите и членове – представители на министерствата на икономиката и енергетиката, регионалното развитие, на инвестиционното проектиране, на транспорта, на информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите и председателят на НСОРБ. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/1/14 16:42

    хаха Огито пак се поизнесъл компетентно хаха
    стига се напъва гаргуменяко пясъка ГРОБ изтече

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/1/14 18:17

    hai siktir be toq trak 6te mi govori za polqni i biznes, toq det pobarza da se namarda na darjavnata sufra 6tot e mnogo "kadaren" da ocelee v istinskiq biznes

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/1/14 18:41

    a diynerdjiata iliya i toy da kaje vednaga neshto palna parodiya sa tiya savetnici ot gerb

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/1/14 18:44

    не гледай поляните кмете, ами виж тъмните улици и разкривени тротоари в иначе европейския ни град

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/1/14 19:27

    АСАНЕ, В РЕЗБАРЦИ КОГА ЩЕ ИМА УЛИЦИ И КАНАЛИЗАЦИЯ? КОГА ЖИВУЩИТЕ ТАМ, ЩЕ БЪДАТ "ИКСАН ГИБИ" М М М?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/1/14 19:28

    "рехабилитация" на улиците в Резбарци пак не се предвижда за сметка на Три могили и Бели пласт

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/1/14 19:30

    аз съм един от тези които не ходят да членуват в тракийското дружество, защото не одобряват поведението на тези които му стоят начело. Една от причините ще изразя с специален поздрав за съветника Иванов с песента на клуб НЛО "Партии любими", няма да ви я пея чуйте си я, само ще припомня последния стих по памет "много грешки направих...поука си взех от тук нататък домандатно ще членувам при таз която е на власт..."

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/1/14 20:29

    ha-ha-ha mnogo si to4en 19:30 ama kak to4no si go ucelil 4uh pesenta v iutub, ha-ha-ha a6kolsun

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/1/14 20:33

    19:30 БРАВО МНОГО ТОЧЕНПОЗДРАВ СЕ ЕДНО ПЕСЕНТА Е ПИСАНА ЗА НЕГО

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/1/14 20:34

    тва милан ноктите ли неси е чистил че използва времето за гласуване за тази цел

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/1/14 21:07

    ne che selata niamat nujda ot hubavi ulici, no pri uslovie che v centralni zoni na kardjali ima ulici v plachevno sastoianie e napravo koshtunstvoda se davat pari za malki naseleni mesta

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/1/14 21:08

    това общинските саветници от герб защо не сядат вече по напредни места, срам ги е от хората ли вече?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/1/14 21:19

    kolko si tap sa6e, kolko si tap, te ne sa se skrili na zadni mesta, a sa se oteglili na razmisal kak po barzo da se prehvarlat v besepeto to na edinie si mu e nacalna partia besepeto

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/1/14 22:16

    kmeta da spre da se opravdava s predishnoto pravitelstvo ami da se razmarda i da napravi kakvoto e neobhodimo za da razdviji ikonomikata na grada ni

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/1/14 22:32

    21:08 КАКВО ДА ГИ Е СРАМ ТО И БЕЗ ДРУГО САМО ДВАМА СЕ ОБАЖДАТ ДЮНЕРДЖИЯТА И ТРАКИЕЦА ДРУГИТЕ САМО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ЗА ПРИСЪСТВИЕ НА СЕСИЯ. НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРИТИКАРИ НА КМЕТА И ДПС СА ТЕЯ ДВАМАТА

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/1/14 02:08

    Kmete v selo Pan4evo v 19 vek li jiveem v 01 4asa uli4nite lampi ugasvat i talasumi po4vame da gonim,tova DPS nay setne shte razbere li 4e i tuk jiveyat nqkvi hora

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/1/14 02:13

    Az ako sum na mqstoto na depesarite koito se bazikat s gerbadjiite ot sram o4i da ne moga da vdigna ta vie 4odjum taka goreshto se celuvate s komunistite i ataka 4e napravo se podmokrihte,mmmmmm parite kvo li ne pravqt ,rod ,narod i rodina vsi4ko se prodavat

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен24/1/14 19:13

    с този иванов сме работили едно време заедно в завода, пази боже сляпо да прогледа, този арогантен интересчия е за изхвърляне човек който гледа само да напълни своя джоб как е станал обшински съветник направо не мога да повярвам

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен24/1/14 19:15

    22:32 ти защо се дразниш от тях бе дваммата са едни от най верните хора на караянчева и естествено ще защитават позицията на герб, на тебе като не ти харесва - чао ти.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/1/14 19:35

    ay siktir be ivanov ne e vece gerber toy si e pri nas lyav, pri nas izplu i pri nas si doyde

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен24/1/14 19:43

    а тоя от първия ред, кючуков, какво се е замислил, да не е върху мерките с които ще борят далаверите на перперикон

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.