Община Момчилград кандидатства с проект за рехабилитация на улици и паркинги и благоустрояване на квартал в общинския център, съобщиха от екипа на кмета Акиф Акиф. Финансирането е по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". По програмата са заделени 500 млн. лева от държавния бюджет, с които ще се осигури допълнителен финансов ресурс за регионите. Общините ще бъда финансирани с проекти извън допустимите за кандидатстване по оперативни програми. Апликационната форма на инфраструктурния проект на община Момчилград е предадена на областния управител Бисер Николов ден преди крайния срок за кандидатстване. В петък се очаква губернаторът да предаде проектното предложение на специална комисия към Министерския съвет, като първите одобрени проекти ще бъдат обявени в началото на февруари.
Ако проектът на община Момчилград бъде одобрен ще се асфалтират 63 улици и 5 паркинга в Момчилград и селата Ново Соколино, Звездел и Багрянка и ще се рехабилитират 24 километра улични платна в общинския център. В един от основните жилищни квартали „XXI" ще се изградят и благоустроят 4 нови улици.
Заложено е още изграждането на нови паркоместа поради липсата на достатъчно места за паркиране предвид увеличението на броя на превозни средства.
„С реализирането на проекта целим да осигурим модернизирана транспортна инфраструктура за жителите на общината. Предвидените за рехабилитация улици обслужват основни жилищни квартали, където живее голяма част от населението в общинския център. Нуждата от реконструирането им е породена от факта, че като цяло настилката не е обновявана от години, както и от изграждането и подмяната на подземната инфраструктура по Водния цикъл", обясни зам.-кметът по „Строителство, екология и еврофондове" инж. Севдалин Огнянов.
Община Момчилград вече е реализирала или е в процес на реализация на 25 проекта за периода 2007-2013 г. По Програмата за развитие на селските райони са осъществени 6 проекта. Още 7 проекта се реализират по оперативните програми „Развитие на човешките ресурси" и „Регионално развитие".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/1/14 16:37

    Толкова асфалт и средства, и накрая едни капаци на шахти не могат да монтират както трябва, след месец шахтите изскачат потъват, и почва едно още по калпаво запълване на шахтите с цимент , рапсодия.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/1/14 16:43

    А Крумовград кога ще го асвалтират?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/14 09:32

    Koi sa te - ima myasto za imena, snimki, karti, rkici, kopia, video tuk, bash bakam efendy:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/14 11:17

    Dano da gi odobrqt. Hubavo e che vinagi imat proekti, i 20 ulici da sa pak e neshto

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.