След скандала Теофил Маринов прехвърли фирмата на Светла Маринова
 
Строителният предприемач от село Мургово Теофил Маринов бе осъден за усвояване на крупна сума от бюджета на Кърджали чрез съставяне на неверни фактури за 3 поръчки, съобщиха за 24rodopi.com от Съдебната палата в Кърджали.
След  споразумение с прокуратурата  управителят на регистрираната в село Мургово фирма „Оммерт – Тефик" ЕООД  получи условна присъда. Става дума за скандалното строителство на прагове по река Перперешка.
Маринов бе даден на съд за това, че  съставил неверни фактури за вида, количеството и стойността на извършените строително-монтажни работи,   с които  прибрал от община Кърджали  около 25 000 лева.   Припомняме, че през 2010 г. Басейнова дирекция  в  Пловдив  започна административно наказателно производство срещу Община Кърджали за нарушение на Закона за водите, заради изградените четири стоманобетонови прагове в руслото на река Перперешка в землищата на селата Горна крепост, Мургово, Чифлик и Перперек.   РДНСК  обяви, че строежът е незаконен и трябва  да бъде премахнат, защото е в чужд имот,  направен е без съгласието на собственика в лицето на държавата, без  да има одобрени инвестиционни проекти и разрешение за строеж.
Както вече 24rodopi.com писа, праговете бяха съборени. Проверка на специалисти е установила, че изграждането им  станало причина да се  измести речното корито извън естественото му местоположение в участъците около тях, изровен е речният бряг и са затлачени събирателните кладенци. От „В и К" са констатирали, че праговете са прекалено високи и вместо да осигуряват повече вода за помпените станции в околностите е постигнат обратен ефект.
В периода 27.12.2007г.  - 26.09.2008г.  управителят  на  ЕТ „ОММЕРТ- Т.Ц."  използвал  неверни документи, с които  получил от община Кърджали   18 043,88 лв. за  строителството на праг по река Перперешка при Помпена станция  в село Мургово.  Върнал  парите, които получил  до  приключването на съдебното  производство и затова  му е наложено  наказание  „лишаване от свобода" за срок от една година, отложено за срок от три години.  Пробация за срок от две години  е наказанието  му за това,  че от 25.09 до 29.12.2008 г.  отново с фалшиви документи  получил   6 763.93лв.  за изградения праг по река Перперешка при помпена станция Чифлик.  Те също са върнати  до приключване на съдебното следствие.
От 25.03 до 08.04.2009г.  като управител  вече на  фирма „ОММЕРТ -ТЕФИК" ЕООД    по проект „Изграждане на праг по река Перперешка при старата помпена станция с.Перперек, общ.Кърджали"  без сключен договор, Маринов съставил  фактури  за строително-монтажни работи  на стойност  22  706.14лв с ДДС. За това му провинение също е наложено наказания пробация за две години.
За това, от 28.06.2010г. до 07.02.2011г. за изпълнение на малка обществена поръчка за „Изграждане на праг по река Перперешка при  помпена станция Горна крепост, общ.Кърджали" отново е изготвил  фактури с невярно съдържание за вида, количеството и стойността на извършените строително-монтажни работи  за  21 543,01лв с ДДС също му е наложена пробация  за  две години.
За всичките провинения  на управителя на фирмата, построила праговете на река Перперешка,  е наложено едно  общо наказание  - „лишаване от свобода" за срок от една,  с тригодишен изпитателен срок.
Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
След скандала Теофил Маринов прехвърли фирмата на Светла Маринова. В нея момента има само 5 работници.

На снимката: Експерти проверяват как са изградени бетонните прагове и стени по река Перперешка. В състава на работната група бяха включени тогавашният зам.-кмет и главен инженер на община Кърджали инж. Васил Бобеков и инж. Катя Митовска, представителят на областна администрация Кърджали инж. Ангел Варелов, управителя на ВиК Кърджали инж. Славчо Славков, представителят на РИОСВ Хасково инж. Кирилка Митрушева, представителят на Басейнова дирекция Пловдив инж. Васил Пашалиев, проектантът на работните проекти инж. Серафим Александров и кметовете на селата Горна крепост, Мургово, Чифлик и Перперек.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/14 10:53

    След споразумение с Прокуратурата престъпникът получил условна присъда! Защо се споразумяваш бе, проКУРоре! Натисни го малко и да видиш този как ще изпее и другите съучастници, в т.ч. и кмета и другите лизачи от крадливата партия! Тази практика е по всички кърджалийски общини! Докараха хората до просяшка тояга!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/14 13:40

    "Строителен бос" - хаха- хахаха. Айде стига, бе!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/14 16:53

    Що не ми пуснахте коментара бе сладури?!?! Нали всеки има право на мнение?
    Бях писал за специалисти, проекти и др.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/1/14 18:10

    автобусна фирма - строи прагове , теофил /тефик/ - строи прагове !!! пълен ташак !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/2/14 03:04

    A Seyfo? Kade e v taz dalavera<<<<?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/2/14 15:57

    Сигурно е объркал фактурите за текерлек субсидия със строително монтажни работи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/2/14 00:32

    Метнаха малката рибка за примамка... а къде са големите дет отнасят стотици хиляди даже милиони??? Тях що не ги погнат ???

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/2/14 14:17

    Ами този, който е сключил договорите, без да са налице разрешителните, какво ви снесе, че го покрихте! Хайдуци с хайдуците ви!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/2/14 21:24

    Този същия Тефик участва и в снегопочистването.кара пясък един камион към обекта,а три за собствения си гараж.Нека каже как е купил парцела и как е построил всичко. Може би с пари от строене на прагове и на други общински обекти.Баластрата от въпросните прагове всичката е на гаража му.Всичко това са пари,търсете му сметка.Това става по времето на Сейфи Неджиб,той също има търговски обект на гаража на Тефик.Разнищете ги тези депесарски гадини.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.