Готови са 3-те центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище в кърджалийския квартал „Веселчане". В близките дни официално ще бъде обявен финалът на най-големия социален проект на община Кърджали - „Дом за всяко дете".
Очаква се на 4 февруари строителният министър Десислава Терзиева да инспектира обекта.
По проекта са изградени и предстои да бъдат въведени в експлоатация три Центъра за настаняване от семеен тип с обща разгърната площ - 1 495,73 кв.м и едно Защитено жилище с разгърната площ - 394,08 кв.метра, съобщи ръководителят на проекта инж. Васил Бобеков. Договорени са доставката и монтажа на оборудване и обзавеждане на трите Центъра за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище, като към момента се завършва производството на мебелите и се очаква в срок до средата на месец февруари да приключи и тази дейност. Сключени са предварителните договори с доставчиците на ел.енергия и ВиК услуги и предстои присъединяването на сградите към съответните мрежи. Ще се разкрият и 4 бр. телефонни постове. Всички сгради разполагат със сигнално-охранителни и пожаро известителни инсталации. Трите центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище са изградени по Договор за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ BG161PO001/1.1-12/2011/054, сключен на 20.03.2012 г. с МРРБ, с продължителност 24 месеца и край на проекта съответно на 19.03.2014 год.
Инж.Бобеков разясни още, че концепцията на проекта „Дом за всяко дете" включва изграждането в град Кърджали на три нови центъра за настаняване от семеен тип за по 12 деца и едно защитено жилище за 8 младежи, съобразени с функционалните изисквания и стандарти за изграждане на материална база за настаняване на деца и младежи с увреждания, съчетано с доставка и монтаж на оборудване, съобразно нуждите на ползвателите.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/14 11:26

    Интересно-защо като отидохме в общината да питаме за работа в тези защитени жилища ни казаха,че нямало такива? Сигурно,защото не сме от дпс-пак така наречения кмет ще си нагласи негови протежета както във всяка детска градина в града. Става въпрос за 98% от помощния персонал в детските градини...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/14 12:13

    До 31/1/14 11:26

    Ти не виждаш ли от снимката, че тези центрове още не са в експлоатация?! Като искаш да свършиш нещо, върви да изчистиш и измиеш там след строителните работи, че да заработят по-бързо!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/14 12:28

    То хубаво човека ще отиде там да измие и изчисти боклука на строителите,обаче ти ли си този,който ще му плати да си нахрани децата,че даваш акъл.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/1/14 13:11

    всичко е ала бала... строителната фирма прибира парата има още 3 такива обекти в града. на всеки обект ако се плаща по 2 млн... смятайте!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/1/14 13:57

    Mnogo
    Sa
    2
    Miliona:
    4
    Te
    Obekta
    Struvat
    Tolkova

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/1/14 14:46

    За заемането на длъжностите в тези Центрове за настаняване от семеен тип общината трябва да назначи конкурс за - ръководител ЦНСТ; психолози; социални работници; детегледачи; счетоводители, като за един център персонала е не по-малко от 7 човека включително с медицинска сестра. Но едва ли наистина някой външен човек ще може да започне, защото кадрите на ДПС са много, макар и завършили акушерки като тази, която сложиха на регионалната дирекция за социално подпомагане.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/1/14 18:20

    Do12:13-oshte kogato sa pochnali da go stroiat xorata ili personala veche e sabran.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/1/14 18:23

    СЛЕД ЕДНА-ДВЕ ГОДИНИ ПОКАЖЕТЕ КАКВО ЩЕ БЪДЕ СЪСТОЯНИЕТО НА ОБЕКТИТЕ !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.