Протестиращият срещу правителството Корнелий Савов осъди служител на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) за неправомерни полицейски действия. Физикът е живял дълги години в Кърджали, а в момента е в Пловдив, поясниха за 24rodopi.com негови приятели.
На 4 септември м. г., по време на протест пред парламента, Савов е окован с белезници и арестуван за 24 часа в Седмо РПУ. По-късно той отказва да подпише протокол, че е нарушил обществения ред и завежда дело срещу МВР за незаконен арест.
Административният съд в София отмени Заповед №2087, издадена от полицейски орган - Цветан Кирилов Божилов, на длъжност „Старши полицай" при Седмо РПУ на СДВР, с която за срок от 24 часа Корнелий Савов е бил задържан. Освен това съдът осъжда СДВР да заплати за Савов разноските по делото, в размер на 350 лв.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/1/14 20:11

    Само в Кърджали ще да е научил как се търсят и защитават човешки и граждански права! Браво г-н Савов!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/1/14 21:22

    А бяха времена..и приятели с Багдасаров...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/1/14 21:25

    Браво на Корнелий!!!
    Все такъв си си-непримирим!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/1/14 08:32

    Цяло чудо е, че има хора със самочувствие и смелост на европейски граждани в тази държава! Ако болшинството бяхме такива, нямаше да се шири чиновнически произвол, корупция и безнаказаност! За мен главния проблем на българите се нарича примиреност.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/1/14 08:37

    Браво!Само, че ако имахме нормални закони разноските щеше да ги плати полицая.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/1/14 08:54

    т'ва тоя не може да е по умен трябваше да му наложат 35 000 лева глоба поне не стига че ще нарушаваш обществения ред , че и от горе на това като те арестуват да съдиш МВР , май е искал да стане звезда ама без успех . ХА ХА ХА ХА пълен дебил

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/1/14 10:00

    Е това е да си кърджалиец! Тука има Движение НА права и свободи!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/1/14 10:33

    С това име от нашите ли е

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/1/14 11:23

    10:33 часа! Работил е дълги години във фирма "Бентонит"- гр. Кърджали. Българин, български гражданин, неосъждан, семеен с няколко деца хахахахах ,с висше образование, физик. Живее в град Пловдив ...... Устройва ли ви всичко . Не съм адвокат на Корнелий и затова не мога да определя дали постъпката му е правилна. През Бай Тошово време имаше някакъв ред... За мен това, което всеки ден ни поднасят журналистите не е за радване (убийства на млади хора, проституция, наркомания....). Заключението оставам за Вас. Може би съм права, а може би греша. И ние родителите сме объркани с всичко случващо се в тази хубава държава БГ???

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/1/14 12:39

    Щом е работил в бентонит, значи е от наш`те - платен стачен папагал.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/1/14 14:24

    Ot nashite kvo znaci dali e zelen bemek pomak ?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/1/14 16:31

    Седесарче беше, а сега от кого е ? чакам отговор от драскачите !!!!
    ....завършил е висшето си образование (безплатно при социализма), т.е. през времето на другаря Тодор Живков....????

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/1/14 17:11

    И не е осъден никакъв полицай, бе умници, отменена е само полицейската заповед за 24 часово задържане на тоя юнак! А за разноските по делото е осъдена Столична дирекция на вътрешните работи/СДВР/, а не персонално полицейският служител, издал отменената заповед.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.