Мъж на 49 години от Кърджалийско, който бил нает за помощник овчар в Северна Гърция, е арестуван за нарушаване на забрана на ветеринари да се извеждат овце от село Нео сидорохори. Това разкриха за 24rodopi.com журналисти от южната съседка. Населеното място се намира между Комотини и Мароня.
Малко преди Нова година в района на Пагуриа било констатирано огнище на тежко заболяване по овцете, което местните ветеринари определили като „грип по овцете". Няколко села попаднали под карантина, в това число и Нео сидорохори, което отстояло само на 3 км от мястото на огнището на болестта.
Властите провели активна разяснителна кампания сред местното население, като били проведени разговори с всички собственици и гледачи на животни. Положението било тревожно, 610 овце били унищожени.
Нашенецът обаче пуснал стадото си извън предпазната зона. Той и работодателят му, 40-годишен грък, били арестувани. Те ще отнесат солидни глоби, поясниха гръцките журналисти.
Снимка: Google
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/1/14 23:12

    Е какво искате от чобанин, да се съобразява с някакви мерки и заповеди ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Реджеб от с.Лисиците18/1/14 06:32

    Този чобанин да не е Бойко Синапов ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/1/14 18:05

    ОСТАВКА

    ОтговорИзтриване
  4. Хасанос18/1/14 21:06

    Уважаеми господин Реджеб,да за същия чобанин става въпрос !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/14 00:21

    Da ne bi da e boyko ama drugiya bas cobanina

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.