„Къртим бетона с големия токмак. Вадим арматурата. 35 стотинки е килото", обяснява мургав кърджалиец и замахва големия чук на брега на „Водното огледало". Над 10 семейства от квартал „Боровец" са заели място насред строителната площадка на обект „Воден цикъл". Те се прехранват, като трошат старите стоманобетонни тръби от канализацията на Кърджали. Вадят арматурното желязо и после го продават в пункта за изкупуване на вторични суровини.
В последните седмици мъже, жени и деца участват в „разкостяването" на старата канализация в кв. „Възрожденци", на брега на „Водното огледало".
За разбиването на стария бетон мургавите кърджалийци използват огромни чукове. Извадените метали се карат с каруци до пункта.

Вижте видео - вдясно или тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/14 19:38

    град - глад ?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/14 19:50

    mashallah - gratis bg injeneri sa!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/2/14 20:11

    Любов, труд, семейство, религия, изкуство, патриотизъм са празни думи за онзи, който умира от глад!
    Гладните хора познават живота по-добре и виждат по-далеч отколкото ситите!
    Нека политиците се замислят не само за себе си, а и за тези хора, които изхранват семействата си по този начин...трагедияяяяяяяяя...немам думи! Точка ???????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/14 20:59

    до 20:11
    а, защо умират от глад ????
    защото са НЕОБРАЗОВАНИ и са научени единствено и само да крадат, лъжат, мамят и чакат на готово държавата да им дава помощи. Всички майки циганки са самотни, нямат брак, няма признаване от страна на бащите...!!! ЗАЩООООО!
    Защо тогава прокуратурата не се самосъзира и не види как 15 годишни циганета раждат. Откъде тая бременност бе ?????????
    И още нещо ще ви попитам уважаеми съграждани и редакция : Циганин в учебна кола видяли ли сте ????????

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/2/14 22:25

    Къде е ДПС да им помогне!
    За изборите ще ги потърси!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/14 22:33

    При едно ромско дете-помощи.При раждане на второ-спиране на парите.При българчетата-обратно. Иначе сами се затриваме.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/2/14 00:39

    da istinae...Ama.?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/2/14 00:41

    dps ne gi ebe nito za tursite nito za tsiganite samo po izborite sa aktualni glasuvashtite za tiah , no veche nqma da glasuvame za dps

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/2/14 07:42

    Значи могат да се трудят, но когато е за тях .А когато е за държавата - социални помощи! Затова предлагам, докато не си изработят социалните помощи с труд, както се вижда от снимките - никакви ПАРИ!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/2/14 09:17

    В Белополци си живеят нормално,като всички нас.Сеят си тютюн,картофи,лук и т.н.Гледат си животни и си правят деца с мярка.Защо там могат,а нашите тарикати НЕ?При това пустеещи къщи по селата бол.Нали ТЕ пропъдиха хората,защо не се заселват на тяхно място.МЪРЗЕЛИВЦИ брато,това е.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/2/14 12:15

    dagi obrazovat idaim davat rabota togava davidim daliste ima tazi kartina dasa uci idarabotis nee sram ama da krades i da prostotiras togava vin ot bg

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/2/14 13:29

    Тия държавници винаги липсват,когато има нужда от тях.Ако беше в някоя друга държава досега сто пъти да са събрали и обработели тия железа,но тук в България няма нужда-понеже сме много богати.Колко жалко за народа -пак ще плаща скъпо и прескъпо!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/2/14 08:42

    Ей братя, оставете малко желязо и за българите-клошари, че като гледам, как ровят по кофите за боклук...?!?!?!?!?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.