Бизнес - задругата отбеляза своята втора годишнина

Само за две години членовете на КРИБ в Кърджали са се утроили, като в момента в Сдружението членуват повече от 70 фирми.
„За този период от време КРИБ работи в интерес на своите членове в отношенията си с местната власт, целейки защита на бизнеса в Кърджали", обяви председателят на местната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България инж. Фахри Идриз.
Бизнес-сдружението направи свое общо събрание днес, на което присъстваше и председателят на Управителния съвет Огнян Донев. „Преди две години, когато дойдохме за учредяването на местната структура, донесохме сняг. Беше една страховита виелица. Радвам се, че сега сме отново тук в това прекрасно слънчево време и затопляща се стопанска конюнктура. Нас ни обединява истинският, реалният бизнес", заяви Донев на втората годишнина от учредяването на КРИБ в Кърджали.
„За мен колеги, беше истинско удоволствие да работя всяка секунда като председател на КРИБ в Кърджали, със сърце и душа за настоящото и бъдещото развитие на региона. Бизнесът показа, че е надживял пубертета си и че сам няма как да се пребори с предизвикателствата на 21 век. Финансово-икономическата криза показва своите добри страни, обединявайки ни в една кауза за Европейското развитие на Кърджали и региона. Като Ви видя всички обединени на едно място, се замислям-допреди две години, може би не се поздравявахме, а днес вече сме заедно и мислим за развитието на Кърджали, за настоящето и бъдещето благо на децата ни", заяви пред десетките членове на Конфедерацията инж. Фахри Идриз. Той допълни, че основната цел на КРИБ-Кърджали е да създаде предпоставки за нови бизнес територии, като ефектът от това ще бъде разкриване на нови работни места.
„От КРИБ-Кърджали сме убедени, че туристическата индустрия е най-необходима. Тя ще изтласка икономиката ни към върхови постижения и съответно ще се превърне в основен поминък и генератор на индустриален растеж в област Кърджали. Тази политика е проява на нашата обединена воля и дух. В момента КРИБ се радва на много добри, бих казал отлични взаимоотношения с Общинската и Областната администрация. Ние имаме нужда от тях, но и те имат нужда от нас за реализиране на обещанията, които са поели. Бизнесът е този, който създава работни места.
Нека обединим отново усилия, за да можем да реализираме поставените си цели през настоящата година и след това да се радваме на постигнатите резултати", допълни още инж.Идриз. Според него при съвместната работа на членовете, конкуренцията вече е поставена на много по-високо ниво. Тя е вече между отделните градове и държави.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/14 15:43

    "От КРИБ-Кърджали сме убедени, че туристическата индустрия е най-необходима. Тя ще изтласка икономиката ни към върхови постижения и съответно ще се превърне в основен поминък и генератор на индустриален растеж в област Кърджали."
    Аз доколкото знам, в Родопите до Кърджали наблизо няма море, няма ски центрове. И ажеба как ще стане това ?
    Уважаеми господа икономиката се основава на производството, всичко друго е ала бала. Туризъм означава слугинаж, цял живот ще изпълняваш прищевките на тъй наречените туристи.
    Производство, производство - това е развитие и гордост на всяка страна.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/2/14 16:04

    Браво! Инж. Фахри Идриз е пример за човек, който може да се справи с всяко бизнес предизвикателство. Успехът му го прави един от най -големите бизнес лидери в град Кърджали и региона. Той е и продължава да бъде доказана водеща фигура. Умее да води преговори, да вдъхновява хората, да ги накара да повярват, че могат да постигнат поставените цели! Ето такива хора са нужни на нашия град!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/14 17:03

    Dano se slucat nestata,koito obestavat,no bravo za initsiativnosta

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/2/14 17:04

    Bravo na vsicki ,koito obedinyavat ysiliya za razvitieto na grada ni

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/2/14 17:06

    V organizatsiyata vece ima novi clenove yvelicen broy na ypravitelniyat savet sigyrno i te ste vleyat novi idei inova sila

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/2/14 17:30

    Към първия коментар: Туризъм не значи само море и планина нали?Има различен вид туризъм-селски,културен и т.н. Нима в региона няма какво да се види?
    Ами като сме мързеливи няма да развиваме производството,а ще разчитаме туристите да идват и да оставят някой лев за да се развиваме.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/2/14 17:36

    to drugo v kardjali nyama razvitie, pone turizma da se razvie ce da jivne malko grada.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/2/14 17:47

    Честито 2- ра годишнина КРИБ.Напълно съм съгласен с 15:43 в една наша съседна държава има билбордове на самата граница и там пише произвеждайте по-вече и консумирайте по-вече а на снимката не виждам производители а само търговци .Ето това трябва да знае всеки производствоооооо. АНА КЪДЕ ПРИЕМАТ ЧЛЕНОВЕ?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/2/14 17:52

    Браво ! Има надежда нещо да се подобри в този град.Има хора ,които мислят по какъв начин могат да помогнат за развитието на района ни.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/2/14 17:55

    и за тези 2 години от съществуването на КРИБ със какво се е променил Кърджали?!?!?!?Няма инвестиции, няма работа,няма производство.Кърджали бавно,но сигурно се обезлюдава ,добре са само депесарите и техните фирми

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/2/14 18:32

    АНАА КОЛКО ЛИЗАЧ ИМА НА ФОРУМА

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/2/14 20:25

    Този неграмотния селянин с коментара от 18:32 е публикуван, но моите коментари относно ,,Фахрито'' не са, но това е нормално за турски мекерета като вас, и сега една звучна - да ви еба путката майчина турска......ох кеф

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/2/14 20:33

    20.25 часа - изпразни ли се ве капут? ама само в сънищата ти ще е в нечия путка майчина турска хахахахахахахахахахахахаха

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/2/14 21:26

    В КЪРДЖАЛИ БИЗНЕС ИМАЛИ?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/2/14 21:27

    успех на фари

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/2/14 10:32

    Като гледам колко "индустриалци" и "работодатели" са се подредили, то Кърджали и областта трябва да цъфти ! ДА ама НЕ ! Май 99% от тях са кухи работодатели !

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/2/14 11:14

    Работодател и какъв? Говорило се в Васмар пред очите на този Генчо е посрадал работник преди 2 г. половина като е спасил друг работник от трагедия за благодарност го уволнили дисциплинарно сега човека е сакато .Моля обърнете внимание на този коментар Уважаеми Работодатели не всичко е печалба и пари.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.