Софийското дружество „Грийн партнърс – БКС" ще чисти Кърджали в следващите 5 години, но пък губи битката с кърджалийската фирма „Титан – Клинър" за боклука на Сливен.
Колосите в сметосъбирането „Титан" и „Волф" водят битки в няколко региона в страната. В Кърджали и Сливен един срещу друг се изправиха кърджалийските „Титани" и свързаното с „Волф" дружество „Грийн партнърс – БКС".
Софийското дружество „Грийн Партнърс - БКС" ще чисти Кърджали в следващите 5 години, реши тръжната комисия на Община Кърджали на 6 февруари. Управляваното от 49-годишния Пламен Цонков дружество надделя с по-изгодни за Община Кърджали показатели над „Титан". Само двете дружества участваха в обществената поръчка за сметосъбиране, сметоизвозване и почистване на града.
„Ако в 14-дневния срок няма обжалване, ще подпишем договор с победителя", коментира пред 24rodopi.com зам.-кметът на Кърджали Мухаррем Мухаррем, който е председател на тръжната комисия.
От „Титан – Клинър" са решили да не обжалват решението на комисията в Кърджали, но пък се надяват за изместят „Грийн" в Сливен.
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се намеси в битката между колосите „Титан" и „Волф".
По жалбата на „Титан - Клинър" ООД, гр. Кърджали, производството установи, че класираният на първо място участник „Грийн партнърс - БКС" ДЗЗД, гр. София, в Сливен е представил документи, с които изцяло е променил първоначално предложените сметосъбиращи автомобили за изпълнение на поръчката и реално е променил част от техническото си предложение, поради което е следвало да бъде отстранен от процедурата. Това се казва в съобщение на КЗК. Законодателят изрично е забранил представянето на други документи, освен лисващите и тези за отстраняване на несъответствията, посочени в протокола на комисията. В случая в офертата на „Грийн партнърс - БКС" ДЗЗД са липсвали доказателства за това, че предложените сметосъбиращи камиони разполагат с преса с минимален обем 18 м³.
КЗК връща процедурата от етап разглеждане на документите за подбор на участниците при спазване на мотивите в решението.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/14 13:58

    Браво на Софийското дружество „Грийн партнърс – БКС"!
    Оттърваха ни от циганския ръководител Алтанай, който беше превърнал града в сметище и крадеше от парите на данъкоплатците.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.