През 2011 г. министърът на културата в кабинета на ГЕРБ Вежди Рашидов връчи на община Момчилград чек на стойност 1 милион лева, но парите, предвидени за изграждане на специална конструкция шато над Орфеевото светилище край село Татул не се появиха, пише столичният всекидневник „Преса".
Както вече 24rodopi.com писа, администрацията беше изготвила проект за шатото така, както и Кърджали изработи подобен за Перперикон. Финансовият министър Симеон Дянков, който връчи такъв милионен чек, също излъга надеждите на областния град. Така културно-историческите паметници в района се сдобиха с кухи обещания от страна на вече бившите управляващи и с провалени проекти. Вчера по този повод ръководителят на археологическите проучвания на открития от Иван Балкански скален град Перперикон археологът Николай Овчаров намекна, че всяко правителство наследява завещаното от предходното, в това число и дълговете му наред с неизпълнените ангажименти.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/14 20:36

    A BE KVO SLUSHATE TOYA ALKOHOLIK

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/14 21:07

    Ахххх Вежди Казълбашев искам те в понеделник... (детектора на лъжата)...хахахаха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/2/14 21:25

    Абе тъпаци комунисти ,що не искате от бай Станиш да ви даде пари,Вежди вече няма власт.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/14 21:55

    От людски мъди кръщение...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/14 22:19

    Искайте от БКП нали ходихте на манифестация БКП в София.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/2/14 12:39

    Както работниците на ОЦК бяха излъгани и обещани така кухо от лицето Б.Борисов който пристигаше със хеликоптер в Кърджали и скъпи джипове пред биро по труда помните ли как беше ги излъгал хората че завода е продаден на някаква си фирма и че ще му благодарят за това че още 50 години ще има производство
    ПОМНИТЕ ЛИ ПОМНИТЕ ЛИ гледайки о очите на 500 работници и им гушкайки децата и внучетата как казваше ВИЕ ЩЕ МИ БЛАГОДАРИТЕ ЗАЩОТО ЗАВОДА ЩЕ РАБОТИ ОЩЕ 50 ГОДИНИ!!! И какво стана след това качи се на джипа си TOYOTA 4.2 литров бензин и духна към летището за да се качи на частният си хеликоптер, след това не мина и 2 седмици някой от работниците се обесиха някой получиха инфарт от целият стрес но заводът така и не стартира, още по лошо че почна да се продава за скраб и че след 2 години си получиха останките нищожни заплати, а завода пак не тръгна !!! кажете ми в коя държава Премиер Министър излъгал по такъв нелеп начин своите сънародници има ли такава държава ??? срам и позор сме дори не сме нация не сме единни не сме никакви !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/2/14 19:06

    дпс 25 години затваря заводи в Кърджалийско това не разбрахте ли скъпи и прости турчаи.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/2/14 20:02

    СДС, НДСВ, (Герб...?). Те приватизираха ОЦК-Кърджали, Фирма "Бентонит"-Кърджали...Не бъркайте ДПС в нечисти игри. Една българска поговорка, а тя е "На лъжата краката са къси". Турците не са лош МаТриал и няма да се хванат на вашите лъжи... За нас е затворена страница. Животът продължава...
    УуууууууууууууууНЯМА ДА СЕ ХВАНАТ НА ЛЪЖИТЕ НА ВЕЖДИ РАШИДОВ... Аптал, бюзюк Вежди.Чок селям от Добри от Дядовско, бивш член на герб....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/2/14 12:51

    Наистина ли в Момчилград са чакали нещо от този кютюк? А беше министър на КУЛТУРАТА на България! Майтап !!! Не харесваме турците , а си нямаме човек за министър от български етнос! На земеделието разбирам, ама за културата...Пълен т.ш.к !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.