2,5 млн. лева приходи очакват от Пазара на потребителите след продажбата на нови офиси, както и паркинга. За предстоящите продажби на терена и офисите 24rodopi.com вече писа. Бар „Уфо" и други атрактивни обекти, изградени с европейско финансиране, няма да се продават.
Това е заложено във финансовата оздравителна програма на ръководството на тържището, чиято актуализация бе представена днес пред Общинския съвет в Кърджали. Темата за задлъжнялото дружество отново предизвика дълги дебати в разпоредителния орган.
„Продажбата на имоти-общинска собственост не означава печалба от собствена дейност. Защо винаги в последния момент вземаме толкова важни решения за спасяването на пазара? Това е един абсурден проект, който не може да се самоиздържа. Общината е закъсала, има запорирани сметки, дълговете й са за 13 млн. лв., нямаме финансов ресурс всеки път да спасяваме пазара. Тази ситуация се повтаря постоянно. Ние ще подкрепим актуализираната програма, за да не попаднем отново в ситуация кредитът да стане изискуем. Трябва обаче да изготвим дългосрочна програма. Ако ние не можем да се справим, да наемем финансови експерти, които да го направят. Дори това ще ни излезе по-евтино", заяви председателят на групата на ГЕРБ Илия Илиев. От БСП пък предложиха да се сформира работна група, с участието на кмета на общината и общински съветници, които да преговарят с ръководството на банката-кредитор за възможни отсрочки при погасяването на дълговете.
„Пазарът е дългосрочна инвестиция. Той трябва да остане общински. Аз се радвам, че от 2007 година, когато приключи изпълнението на проекта, нито един от предлаганите сценарии-за неговата продажба, изземване в полза на банката, не се случи. Кредитът на тържището към „Алианц" е до 2022 година. Разбира се целта е той да бъде погасен преди крайния срок. За това щом е необходимо, финансовата програма ще трябва да се актуализира. Бъдещето на пазара е в разширяване на възможностите за инвестиции, които да носят допълнителни приходи", заяви кметът на Кърджали Хасан Азис. От трибуната на Общинския съвет той допълни, че не се е запознат дали ръководството на дружеството си е давало финансови бонуси за свършената работа
62 290 лева е печалбата на пазара за миналата година, стана ясно на заседанието. За 19 месеца дружеството е изплатило 1 415 000 лв. към кредитора си. От дружеството отчетоха още, че за продадените 35 магазина, са генерирани приходи от 1 154 000 лв. Пазарът на производителите дължи и безлихвен кредит към Общината в размер на 1,1 млн. лв.
Оздравителната програма бе приета в местния парламент с пълно единодушие.
На снимката: Бордът на директорите на Пазара

Кой политик има парцел до атрактивния паркинг – четете по-късно само в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/14 18:05

    Nali tozi galosh direktora polucaval po 3000 leva bonusi. NA kakvo osnovanie pazara falira znaci nishto ne e napravil.narode sabudete se ot dalbok san.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/4/14 19:10

    oooo izleze edin shef da misli za pazara niye sme zad tebe naroden chovek si ,,,,choveka e na galosi neka nay obichaniya sheef samo taka napred mnozinstoto zad teb ....vyarvame ti sheeeefe ... vsichki sme s teb ,,,

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/14 19:26

    ше искараш от батака този пазар само напред ,,,,

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/4/14 19:30

    Народен крадец

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/4/14 21:02

    Еrdinc Sipey batirdin Raif Mustuva'yi, simdide sira pazarda mi ac kopekkkkk

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/14 21:08

    a tozi s procharenata kosa ot s.sipey na kogo dawa rushweta da kaje zashtoto znaye tsheliya grad

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/4/14 07:47

    близо 3000 лв. кв.м. абе вие нормални ли сте

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.