Сметките на община Кърджали са запорирани, заради задължения към сметосъбиращата фирма „Титан", които надхвърлят 4 милиона лева, алармираха на сесия днес съветниците от ПП ГЕРБ Илия Илиев и Огнян Иванов.
Както вече 24rodopi.com писа, „Титан Клинър" прибегна към санкцията преди месец, след като се оказа, че губи битката за боклука на Кърджали с компанията „Зауба". Изплатени от общинския бюджет вече са към 1 500 000 лева.
Само съдебните такси, които ще трябва да се платят по делото на „Титан" са над 1,6 млн. Това са извънредни плащания, които се равняват на 40 процента от собствените приходи на общината и заради тях ще се наложи актуализация на бюджета", заяви съветникът от ГЕРБ Иванов.
Паралелно фирма „Зауба" , която продължава да чисти и в момента, също има да получава около 1,3 млн лева, а от нея се очаква да чисти качествено, да подменя съдовете и т.н., припомни Илия Илиев.
Градът е потънал в мръсотия, за една година общината три пъти обявява обществена поръчка за сметосъбиране, отменят се процедури, обжалват се резултатите, пилеят се грешни пари, обобщиха ситуацията съветниците от ГЕРБ. От трибуната на ОбС Огнян Иванов попита защо са разплатени само 485 000 лева за събирането на боклука при положение, че постъпленията са двойно повече. Групата на ГЕРБ гласува против отчета за изпълнение на задълженията по поддържане на чистотата и обезвреждане на твърдите битови отпадъци.
„Запорът не е новина, както и трудностите, които изпитват общини, в които изборите са били спечелени от БСП и ДПС. Задлъжнялостта не е от 6-7 месеца, а в последните 4 години. Запорите в последните години се превърнаха в хроничен проблем. Трябва да се анализира безпристрастно и да се посочи кой е първоизточникът на проблема. Общините очакват подкрепа от правителството за създадената ситуация в последните 4 години", коментира кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/14 17:28

    Ще лаят, разбираемо. И двама съветници от ГЕРБ получават пари от Титан. Защо, затова, вие медиите мълчите?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/4/14 17:58

    мутрите затриха Кърджали за 4 години, а сега наглите искат обяснения за собствените си престъпления..Наглост!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/14 20:28

    tutun sssssssss iiiiiiiiiiii kkkkkkkkkkkkkkkkkk iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ..........bat sin bu dunyaaaaaa

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/4/14 18:55

    А бе Илийчо жена ти Ала да ти напише нови опорни точки стига с този пазар.....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/4/14 19:56

    To za oporni tochki trqbva akal,a pri neq samo kraka......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/4/14 20:55

    E, видяхте една хубава рускиня и тръгнахте да я оплювате

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/4/14 21:55

    Лъскава опаковка с кофти съдържание,наш Илийчо си е по убав

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/4/14 22:25

    a na ple6iveca ot gerp koito vse lae ot tribunata koi mu pi6e re4ite - edva li sam gi pi6e - prostotiyata mu la6ti prez temeto

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/4/14 01:05

    Кога Ала стана жена на Илийчо?Тя не беше ли жена на Мариян Марков?Дайте повече инфо!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.