Преди да пие кафе с Лютви Местан, в Кърджали Бойко Борисов е разговарял с тютюнопроизводители, които му се оплакали, че продукцията им е изкупена за 3,50 лева на килограм. Това стана ясно от изявление на лидера на ГЕРБ днес в Ямбол.
„Тютюнопроизводителите помнят кое правителство как е работило с тях и кое е защитавало техните интереси. Отивам в Гоцеделчевско, отивам в Кърджалийско, навсякъде хората ме посрещат и ми благодарят. Викат ми: „Ти ни плащаше редовно четири години, при тебе тютюна ни го изкупуваха по 7,00 - 7,50 лева за килограм, а сега едва ни дават по 3,20 – 3,50 лева за килограм", твърди Бойко Борисов. Той подчертава, че по време на управлението на неговото правителство през месец октомври, най-късно ноември тютюнът е бил изкупен и платен. „А сега ги лъжат, ще ви платим този месец, ще ви платим другия месец и обещават, че държавата ще ги компенсира. Няма лошо – хората да произвеждат и продават, но откъде накъде държавата ще дотира изкупуването на тютюна. Защо всички данъкоплатци ще плащат за тютюна, вместо производителите да продават продукцията си на пазарни цени, както беше при ГЕРБ", пита Борисов.
Както вече 24rodopi.com писа, Борисов пристигна в Кърджали във вечерните часове на 21 март. Той участва в семинар на МГЕРБ и се срещна със 150 активисти от Южна България. На следващия ден, в 16,30 часа, Борисов и Местан се срещнаха в бар „Марая".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/4/14 21:49

    Как не му омръзна да лъже, направо не е истина.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/4/14 23:02

    аз съм тютюнопроизводител, и не виждам никаква лъжа в изказа му.. направо си е истина. до първия коментар се обръщам.. разбра ли трол4е? когато продадеш един килограм тютюн, тогава вземаи отношение. бен гер4еи соилерим, кардешим, тюрк им ама адама хелял, гер4еи конушиор.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/4/14 08:15

    Mnogo pravilno govori boyko agata .taya godina i koti ne davat pazyat za dpseto kakto napraviha za 2007 .2009 .kradsite

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/4/14 08:38

    prav e nai mnogo zagubiha horata koito sa rabotili prez 2013g ne moje da kompensira6 hora koito ne rabotqt i nqmat razhodi a tiq koito sa raboteli poslednata godina izgubiha mnogo trqbva6e za tqh da ima otdeno podpomagane vse pak tova sa hora koito proizvejdat i imat razhodi ama nali idvat izbori da nqma obideni a vsa6nost obidenite 6te badat tiq koito rabotq tutun postoqno ane prez dale4nata 2009 samo

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/4/14 10:59

    ДЕМАГОГ СИ БЕШЕ ТИКВАТА И ТАКЪВ СИ ОСТАВА,ТОЧНО ТОЙ ЛИКВИДИРА ЗАКОНА ЗА ТЮТЮНА И ОТПАДНАХА ГАРАНЦИИТЕ ЗА ДОГОВОРИ И ФОНД "ТЮТЮН",ХОРА ТОЗИ Е НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/4/14 11:04

    Meeeeeeeeeeee.Mnogo ste laete oste .Te sa dovolni ot tova che sa vi opinali kim bayira za da seete tutyn .Tozi e bil prav a tozi ne i pak Meeeeeeeee.Sobsvenna koperatsia .pirva rika prodajba na rekoltata .silni evropeyski adbokati z zastita na truda i pravata vi a inache pak Meeeeeer

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/4/14 11:26

    До 10;59 еи охлюв, нау4и думата, демагок, и после се изказваи. първо е нямало закон за тютюна, и второ никога не е имало гаранции за тютюна... през мандата на троината фирма, другаря от ардино подписа закона за квотите, наложен от европа,.,.,. а ти си 4ервен демагок.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/4/14 12:26

    Бойко с съдействието на Цвета, която толкова се хвалеше за направените промени в Закона за тютюна до тука ни докарахте.Ние не сме глупаци и знаем всичко защото това е нашия поминък, а не говорим като теб каквото ни кажат съветниците, но явно ви подвеждат.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/4/14 13:44

    Престани да приказваш ТИКВО видяхмете за 3.5 години какво направи за страната върна назад с 100 години.Дойде навласт с готови проекти и ги батърдяса и се насра все ленти режеш а народът за какво вземеш дошли от Марс ли свърши се твойто Господ е велик нито народа нито господа забравя твоите злини.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/4/14 16:11

    Борисов ще бъде разследван не от българските, а от западните служби“„Бойко Борисов ще свърши като Брендо“. „Разследването по аферата Кокаинови крале вече е достигнала до Борисов. „Борисов настоява за предсрочни парламентарни избори веднага, но това е невъзможно, дори Конституцията не го разрешава.Причината за неговото истерично държание през последните дни е, че той иска на всяка цена да се върне отново във властта и да замете своите следи, но няма да му се размине“.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/4/14 08:52

    САМО ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.