Средно по 32-ма безработни в страната се борят за едно свободно място, обявено от бизнеса. В Кърджали за едно място кандидатстват 71 човека.
Това сочат последните данни на Агенцията по заетостта (АЗ). През февруари регистрираните в бюрата по труда са били 400 943 души, а заявените от бизнеса места са били 12 460.
В много от регионите обаче търсещите заетост нямат нужната квалификация и затова не могат да се реализират на пазара на труда с години. Най-ожесточена е конкуренцията в Кърджали, където на една свободна позиция се падат по 71 търсещи препитание.
Както вече 24rodopi.com писа, най-нужните кадри в града са в сферата на преработващата промишленост, образованието, търговията и здравеопазването.
Най-много подадени молби за работа има в „Дънди Прешъс Металс – Крумовград" – 1237. На следващо място е „Горубсо – Кърджали", което дружество ще добива вече злато в района на момчилградското село Седефче.
Най-малка е конкуренцията в София, където за едно работно място се борят средно 13 човека. За разлика от провинцията, където се търсят предимно кадри за преработващата промишленост и хотелиерството, в София най-голям глад има за финансисти, застрахователи, продавачи и брокери на недвижими имоти.
Графиката е на „Монитор"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/4/14 09:21

    "Агенцията по заетостта" най-безполезната структура на държавна ясла! Едва ли са намерили работа на някого! И информацията им не е вярна, защото хората ги отсвирват и се справят сами!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/4/14 09:26

    Чакаме Другаря Станишев да отвори 250 000 работни неща! И като гледам картата, то по зле от регион Кърджали няма! КОЙ управлява държавата, КОЙ управлява област Кърджали!? КОЙ, КОЙ, .......
    ОСТАВКА!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/4/14 09:58

    45 godini...posle oshte 25 ...posle oshte 45...posle oshte 25......Dokato komunisti i DS upravliavat v BG nikoga niama da izlezem ot tazi mizeria...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/4/14 10:13

    Дами и Господа управляващи имам нужда от 10 работника за да увелича производството но няма работници защото получават всеки месец без да работят от трудовата борса защо да работят променете закона

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/4/14 10:41

    червените лешояди нали обещаха 250 000 нови работни места ???
    Ало, Багдасаров !!!! Освен да ръгаш младите ученички, вземи си изпълни обещанията към хората от Кърджали !!!
    Идат избори....мислете му !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/4/14 10:41

    Утре в ресторант Арпезос ще има среща на Станишев с хората от Кърджали от 18.00ч.Заповядайте да зададем въпроса за 250000 работни меса и как ще ни защитава в Брюксел.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/4/14 11:15

    Подкрепям 9:21 точно така от Агенцията по заетостта няма полза!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/4/14 11:54

    to rabota ima, no horata ne iskat da raboqt i se pravqt samo...trqbva da se zadaljat da rabotqt kato shivachi i servitiori...tova se tarsi...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/4/14 12:17

    За какви препитвания говорите...Подаваш си документите за даден конкурс и веднага отговорът им е следниня: Иска се да си работил три години. Всички работодатели излизат с тези думи. От студентската скамейка никой като не те желае, как да имаш стаж...Всичко ни е ясно...Вземат си техен човес със стаж, със средно образование. Всичко си е както преди. Знаем как беше при социализма-същото. Сега е същото, но се назначават отгоре-от депутати, министри...Имаме очи, които виждаме, имаме уши, които чуваме, но какво от това. Сергей си назначава комунистите, герб си назначава също близките и така ще е докато свят светува хахахаха Само ви напомняме, а не се оплакваме. Виждаме с очите си на запад, кои работят - интелигентни, умни, знаещи. Много от големите градове искат час по-скоро да се върнат в бг, но надеждата им е една голяма ООООООООООООООООООООООООООО Сергей, нека слезе на земята всред младите хора, а не сред бабите хахахаха и стига с тия политически назначения. Как може един младеж на 26-30 г., който не знае, какво е социализъм да не бъде одобряван на работа. Комунистическа си работа. Знаем на всички комунисти децата им са в банки, мвр, нои, нап, горско...Ай стига бе Сергейчо и след това си бил притеснен за евроизборите, редно е. Аз съм майка и никога не бил пуснала децата си да гласуват, а и ние самите. Малко милост имайте...С какво комунисти, социалисти, децата им са по-умни от другите деца...Имало е родители при социализма са им предлагали да станат членове на БКП, но са отказвали...Има хора, които не искат да се занимават с политика...Като гледам в квартала как се пъчат комунистите, става ми смешно...Самите те са ми казвали, че родените през 70 г. не умеят да работят с компютър, за какво става дума. Децата в кой век им са-20 или 21. На днешно време поне нашите деца се справят много добре с компютрите и всички екстра придобивки. Но карай да върви. Да живее българската комунистическа партия и техните дечица, внуци, правнунци...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/4/14 15:31

    Работа има... градът е пълен с неграмотни,прости,необразовани неандерталци, излезнали от пещерите....какво да работи този човек,кой да го взееме на работа.И добрият стар турски език ,който е много вървежен не им помага вече ... Искат се нормални,образовани,интелигентни хора,ама ги няма- избягаха !!! Избягаха от вмирисания град на шалварите!!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/4/14 17:42

    Тролчетата мутри да мълчат че за 4 години фалираха толкова бизнес,че ще отидат 20 години докато се поправят щетите.ама Багдасаров е виновен, защо не потърси персонална отговорност от Карафидосова и Зайкова???Вкарай ги в рижим на обяснения, пък да видим как ще те нападат?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/4/14 20:02

    Седемдесет-осемдесет процента от пенсионерите в Кърджали продължават до изкуфяване да работят как да има работа за младежите?!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/4/14 22:27

    17:42ІІІІ Защо трябва да се мълчи. Непрекъснато се говори за прозрачност. Политиците е време да се вслушат в мнението на хората. Не искам да възхваляват Караянчева. Тя поне се опита и направи макар и частични реформи. А вие какво направихте...едно голямо НИЩО...Махнахте едни, сложихте си вашите комунисчета. А реформи нема, а защо да има нъл така каза Дуган. Той трябва да се слуша, че ако не го слушате гледай, че ви е издърпал лявото ушенце. РЕФОРМИ РЕФОРМИ, но уви не бяха усъществени. Та нали тяхните хора са на работа, те ще гласуват за тях. Тогава не очаквайте от хора, които не искате и да знаете, за тях да гласуваме. Както вие искате работни места и се борите за тях. Така и ние искаме да работим, ама няма къде. И стига са ни подценявали, че ние християните сме мързеливи. Може и да има, но ние не се чувстваме такива. Работливи сме, но сме с вързани ръце. Където и да отидеш ти казват няма работа, гледай да сте добре със здравето, всичко ще се оправи... На харизън кон зъбите не му се виждат. Много е лесно акъл да се дава. Те -комунистите и децата им са на работа-единият в мвр, другата (ж) в нап, нои-банка,бизнесмен-банка,дзи-банка,мвр-гл.счетоводител, (м)мвр-(ж(мвр),мвр-горско стопанство,паспортна служба-бизнесмен,паспортна служба-мвр...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/4/14 07:27

    Станишев не е виновен , че е обещал 250 000 работни места! Виновни са бабите и дядовците, дето му се връзват на приказките и продължават да гласуват за комунетата! Ама те бабите и дядовците са спокойни за внуците им , че работят, само дето не са в България.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/4/14 13:58

    Подкрепям 9:21 точно така от Агенцията по заетостта няма полза!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.