Днес в гробището на хасковското село Винево бе погребана 56-годишната учителка Ресмие Рамадан, но от съпруга й Мюмюн, дъщеря й д-р Ширин Рамаданова и внучето Мерт на 4 години няма и следа.
Няма резултат от третия ден на издирването край хасковското село Винево. Там в четвъртък вечерта автомобил с четирима души падна от мост в реката, а досега е открито тялото само на една от жертвите – Ресмие. Съпругът й, дъщеря им и 4-годишният им внук все още са в неизвестност. Според спасителите шанс някой от тримата да е оцелял няма, съобщава Хасково инфо.
Както вече 24rodopi.com писа, в търсенето участват близо 200 доброволци от 6 села. Започна и изпускане на част от водата в близкия язовир, където вероятно стихията е отнесла телата на тримата. Утре издирването ще продължи. Във вторник се очаква нивото в язовира да спадне с един метър и в издирването да се включат и водолази.
Кметът на Винево Фикрет Иса, където късно вечерта на 24 април се случи трагедията, е непрекъснато сред мобилизираните в акцията по претърсването на селската рекичка и на водоема. "Все още няма резултат, поне 150-200 доброволци от близките 6 села помагат на екипите. Продължават да прииждат още хора, които бяха на погребението на Ресмие, идват направо от гробището. Общината в Минерални бани осигури 4 багера, претърсено е всяко място, но засега няма резултат", заяви кметът Иса.
Вчера екипи с лодки претърсваха с дълги пръти коритото на цялата селска река до устието, където се влива в язовир "Родопи". Днес от сутринта е започнало източване на водоема, но до ранния следобед все още нивото на водата не беше спаднало достатъчно. "Не повече от 2-3 сантиметра е снижението на нивото, много бавно пада, а има и постоянен приток от селската река Демерджи дере. Затова и водолазите още не могат да влязат. Водохранилището съвсем не е микроязовир, върху 150 декара залята площ има хиляди кубици вода, а изпускателният кран не работи достатъчно добре, сигурно и той е за ремонт", коментира Фикрет Иса.
Семейство Рамаданови живее в апартамент в блок №61 в квартал "Възрожденци" в Кърджали, където ги познават като скромни и възпитани хора. Смъртта на най-младата лекарка д-р Ширин Рамаданова в многопрофилната болница шокира колегите й и въпреки безрезултатното засега издирване, не искат да повярват в гибелта й.
На снимката: Тялото на Ресмие Рамадан бе открито в петък сутринта.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.