Депутатката Ивелина Василева вкара ГЕРБ в Кърджали в конфузна ситуация, като се обяви против ремонта на закрития плувен басейн в града, коментира пред 24rodopi.com народният представител Мустафа Ахмед.
Василева атакува спортното министерство, че отпуска милиони за селски спортни площадки. „Посочват се подборно обекти, за които се отпускат средства от порядъка на 50-60 хиляди лева, а се премълчава фактът, че 1 600 000 лева са за ремонта на съоръжението в Кърджали. Не е коректно. Нима ГЕРБ не иска да се ремонтира басейна?!", добави Мустафа Ахмед, който се надява ГЕРБ в Кърджали да се дистанцира от подобен род медийни изяви. Той подчерта, че от години всички кърджалийци са в очакване на ремонта на басейна и когато вече са осигурени средства и стартирала процедура за определяне на изпълнител, естествено е да се благодари на спортния министър Мариана Георгиева.
„Няма да говоря за интровертност на духа, ще говоря с факти. Ще прецените колко изчерпателна ще бъде, самооценката не ми е претенция", с тези думи пък започна коментарът на спортния министър Мариана Георгиева (на снимката) пред bTV по повод обвиненията от страна на ГЕРБ, че проекти за спортни съоръжения са насочвани към общини, където кметовете са от ДПС. Мариана Георгиева нарече тези обвинения „безсрамни нападки". По думите й 40% от планираните за годината инвестиции са за общини на ГЕРБ. Тя обаче призна, че при 20-те милиона за спортни площадки разположението е следното: ДПС– 46%, ГЕРБ – 23% и БСП – 21%. „Ние сме част от кабинета, това е инвестиционна политика. Ивелина Василева от ГЕРБ даде пример с Гоце Делчев и спортната зала – това е община на БСП, не на ДПС, срещу което беше нейният вой", каза Мариана Георгиева. Министърът попита „защо се притеснявате от инвестиции в спортни съоръжения в малките населени места".
Тя даде за пример село Гулийка, което има 126 души население. Жителите до 39-годишна възраст са около 70 души. Георгиева попита риторично защо да не им бъдат отпуснати 60 000 лева и отбеляза, че в противен случай става дума за сегрегация на малките населени места. "Защото, и Тайбе Юсеин, и Станка Златева са момичета от малки населени места, не се знае от това с. Гулийка, където има 20 деца, което ви притеснява, дали няма да излезе по един Бербатов", каза тя.
Министърът призова да не се партизира държавният ресурс, а да бъде насочен към единствената негова валенция - политика за хората, и добави: "ГЕРБ водеше политика като трансмисия".
„Просто все едно бях на театър, толкова ми беше интересно. Трябва по-често да говори, ще я слушам винаги, защото ми е страшно симпатична, толкова хубаво говори, че е действително голямо удоволствие", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по-късно. ГЕРБ обявиха, че Георгиева създава изкуствено разделение между хората.
От партията обясниха, че не делят българите по политически пристрастия или по етнос. Бившият спортен министър Свилен Нейков заяви, че по времето на ГЕРБ строежите в областта на спорта са се определяли според нуждите на различните федерации и изреди списък със "спортни заслуги".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/4/14 14:42

    ТАЯ МИНИСТЪРКА Е ОТКАЧЕНА ! "ИНТРОВЕРТНОСТ НА ДУХА" !!! ЕДНИ ДУМИ,ЕДНИ ИЗРАЗИ ХВЪРЛЯ , ЧЕ И СЕ СМЕЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/4/14 19:03

    ДА, КАЗВАМЕ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/4/14 10:20

    taja Vasileva znae li vaob6te ne6to za edin ot naj uspe6nite sportove v rodopite

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/4/14 11:16

    :)))))
    bulgaristan ministerka - demek slugata - govori s bulgaristan naroda - demek shefa!
    :)))))))

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/4/14 12:38

    11:16. ТИ , ИНАЧЕ КАК СИ ?????????????????????????????????????????????????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.