Бизнесмени от 5 държави вече с интерес към Кърджали
Представители на бизнеса от Турция, Гърция, Кипър, Германия и Румъния взеха участие във форум в Кърджали, организиран от председателя на туристическа асоциация „Перперикон" инж. Фахри Идриз. Целта на бизнес срещата е да събере на едно място всички заинтересовани представители на местната власт и топ мениджъри на водещи български и международни компании.
„Преди два месеца засадихме това дърво на нашето приятелство, което вече се простира от Анкара до Кърджали. Надявам се до месеци то вече да дава своите плодове. Благодаря на всички, които уважиха нашата покана", заяви на откриването на форума инж. Фахри Идриз.
„Тук е положено едно добро начало, което несъмнено ще даде своите добри резултати. Тази среща е знакова за областта. Тя показва, че в Кърджали има добър бизнес климат. Приветствам инж. Идриз за инициативата", посочи пред гостите областният управител на Кърджали Бисер Николов.
Един от официалните гости на мероприятието бе и търговското аташе към консулството на Република Турция в Пловдив-Баръш Еничари. „С тези първи крачки ще се опознаем и това ще ни помогне да работим по-добре съвместно и в бъдеще. Търговското представителство съществува именно поради тази причина-да развива бизнес контактите между двете страни. Хората тук са с общи цели-да произвеждат, да продават и да споделят своите практики. Нашата цел, на консулството в Пловдив, е да улесним турските инвестиции в страната и по-конкретно в региона на Източните Родопи", обяви Баръш Еничари. По думите му, към момента в страната ни оперират около сто турски фирми, чиито инвестиции надхвърлят 2 милиарда долара. Над 10 000 пък са работниците, заети в тях. „Стокообменът между двете държави се увеличава, а нашето желание е тези цитирани цифри също да се увеличат. С отварянето на прохода „Маказа" регионът става още по-примамлив. Към консулството вече са се обръщали турски фирми с представителства в Западна Европа, които ни питат къде е най-удачно да инвестират. Ние вече ги насочваме именно към Кърджали", допълни Еничари.


На снимка горе: Председателят на асоциация „Перперикон" инж. Фахри Идриз с областния управител на Кърджали Бисер Николов и търговския аташе на Турция Баръш Еничари
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/4/14 12:13

    Кои са топ мениджърите? Строителните фирми и фирми свързани от обръча ли ???
    Не видях представител на Монег Юг; Пневматика; Джебел 96; Диаманд06; фирмите които са с над 200 души персонал и които плащат само на бюджета а не получават нито стотинка от бюдйета.Поканени са фирни с по 2 души работещи които са в далаверата които чакат само държавни пари а тези които плащат на държавата са врагове номер 1!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/4/14 12:33

    26/4/14 12:13 Бравос за коментара.
    Много точно....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/4/14 14:53

    Даааа,разбира се...та как иначе,фирми свързани с обръчите.Гръбнака на икономиката-малкия и среден бизнес е счупен отдавна и пак от него очакват пълненето на бюджета.Известно е чии са обръчите от фирми.Гласувайте,гласувайте отново за красиви обещания,гласувайте за кебапчета и кюфтета,дайте си гласа днес за 20,30,50 мизерни лева,а утре?????!!!!!!!!!!Оооооо,забравих..то утре не съществува за гладния/и те много добре го знаят/,важното е днес да ви убедят,а после и без това кой им търси отговорност???!!!!!Хайде избирателю,повеждай стадото на заколение!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/4/14 15:46

    Селянин пускай коментарите

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/4/14 16:22

    ха ха ха хаааааааааааааа

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/4/14 19:50

    Даваи Фахри искаме те Кмет ти си човека успехи :)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/4/14 15:19

    пускай коментарите

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/4/14 15:19

    пускай коментарите

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/4/14 15:22

    инвестиции с 300 лева заплата

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/4/14 15:24

    КАДЕ МИ Е КОМЕНТАРА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/4/14 18:30

    Нашия КМЕТ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/4/14 18:31

    Хахри кмет

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/4/14 18:31

    Нашия КМЕТ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/4/14 19:24

    ИСКАМЕ ФАХРИ ИДРИЗ ЗА КМЕТ НА ОБЩ.КЪРДЖАЛИ БЕЗ МАЙТАП ТОЙ ПОНЕ ИМА НЮХ ЗА БЕЗНЕС .ХАСАН АЗИС ПРАВИ САМО ПАРКОВЕ ХОРАТА СА ГЛАДНИ ЗА КАКВО СА НИ ТЕЗИ ПАРКОВЕ ДА ПАСЕМ ТРЕВА ЛИ.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/4/14 20:26

    На всички градове, села, паланки, се знае кой е кмета, той е един единствен и се казва АхмеТ ``ган. Работи под прикритие. Анадънму шинди. Ашколсун Аметчо. Здраве и живот да има, 100 г. да надминеш. А с нас хахахаха по-бързо да се оттървеш, у гроба ша са видим и там ша си поговорим с теб хахахахаха

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.