462-ма безработни са започнали работа в региона през месец март, а отново най-търсените специалисти са лекарите, отчетоха от Бюрото по труда в Кърджали.
От безработните лица на първичния пазар на труда са се реализирали 356 души, посочи началникът на ведомството в Кърджали Валентин Грудев. По думите му нивото на безработица в региона е средното за страната, като през месец март равнището й е било 12,4%. Най-предпочитани за работодателите са били преференциите за наемане на лица до 29-годишна възраст. Общо 20 пък са свободните позиции за медици.
По различните програми за заетост от началото на годината са включени 173 безработни лица. 2981 кърджалийци са завършили обучение по проектите „Нов избор-развитие и реализация" и „Аз мога повече". 75 млади хора от региона пък за подали заявки за включване в проекта „Първа работа", допълни Грудев. На 23 май в Кърджали ще се проведе поредната Трудова борса, на която среща ще си дадат работодатели от цялата страна и безработни от региона. „Практиката ни показва, че подобни срещи са полезни и за двете страни, а резултатите от тях са положителни", заяви Грудев.
На снимката: Шефовете на Бюрото по труда и Инспекцията по труда-Валентин Грудев (вляво) и Юмер Юсеин (в средата)
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/14 18:50

    Не ги е срам да се пъчат, сякаш те са намерили работа на хората! Хората се спасяват сами и то в чужбина, без даже да се регистрират при тях.
    Няма и 500 работни места, а ние още чакаме обещаните 250 000 от другаря Станишев!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/14 20:34

    ХОРАТА САМИ СИ ТЪРСЯТ РАБОТА , И АКО СЛУЧАЙНО СИ НАМЕРЯТ ТАКАВА , ФОРМАЛНО СЕ ОТЧИТА ЧРЕЗ БЮРОТО ПО ТРУДА ! ДЕМЕК , ЧЕ СА ТИ НАМЕРИЛИ РАБОТАТА ! НИЩО ПОДОБНО !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/14 20:40

    da moje obace samo na vasi hora nese nasitihte i nese nayadohte nyamate sram i skate glasove po izborite neka glasuvat vasite hora bezrabotna sim ot 3 gotini nikoy nemi e pomognal da namerya rabota razbrah ce ima proekt po coveskite resursi dom za vsyako dete podadoh molva hodih na intervyu vsiko bese samo zabluda prikazvah s nyakoi

    kandidati pitaha mi dali imam nyakoy poznat ot obstinata ili kandidatstvam za kismet kazah za kismet posmyaha mi se iznaeteli kakvo mi kazaha ...kide si trignala i na kakvo se nadyavas i naistina horata koito mikazaha ce imat nyakoi zat tyah byaha prieti za seten pit se uverih ce s obuvki bez vriski do nikide nesi spokoyno gospoda upravideli pak idvat izbori davidim pak ste bideteli na tezi stolove naroda nevi vyarva vece a DPS izobjto da nese nadyava te kato sednaha po tezi stolove sabraviha se ce sa ayse fatme neka da poglednat v buroto po truda kolko sa bezrabotnite bilgarki turtsi kolko bilgarite osven nas sa liseni i nasite detsa zavirsiha viso obrozovanie i sluguvat v Evropaa vie sis sredno obrazovanie syadete po tezi stolove i vie strah da pomagate na horata za danesi gubite stolovete ima gospot na tazi zemya nezabraveyte

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/14 21:05

    Вече 37% от българите искат да работят в чужбина,
    останалите 63% не искат да работят..,но в чужбина.

    дядо от село:
    а ние ????

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/5/14 21:42

    Обещанията са едно 18:50,реализирането е друго,а резултатите съвсем различно нещо!Недостиг на медици??!!!Че кой специалист или образован отива да се регистрира в Бюрото по труда и да чака да му намерят работа??!!!Естествено,че всеки който може заминава в чужбина ,на кой и на какво да разчитат тук??!!Отново на сладките ,примамливи обещания,които припяват един след друг сега преди избори!Има ли вече кой да им се върже???!!!!Мисля,че пак ще успеят да излъжат доста от нездраво мислещите,защото надеждата умира последна,а на тях друго нищо не им остана, за съжаление!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/14 08:03

    "Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто — да го направиш."- Н. Хайтов
    Та на Др. Станишев му се иска да отвори 250 000 работни места .....
    Др. Станишев пак за кой ли път му се иска да спечели изборите, но .....
    За съжаление докато в България има комунисти, синове на комунисти и внуци на комунисти, които освен да крадат и съсипват - ЩЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/14 08:40

    Бюро по труда това е формална държавна институция,която не върши никаква работа,а плаща само заплати!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/14 08:44

    20:40 много точно сте описали всичко,напълно Ви подкрепям.Господ забавя,но не забравя.На Велик ден едни 20-30 лева добавки към пенсиите едвам отпуснаха,а те самите по точно евродепутатите получават заплати 30 хил.лева,а обезщетение 380 хиляди лева,срам и позор!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/5/14 09:22

    Pravi ste bioroto po truda e formalna institusia pak da hranim darjavni slujiteli. A za toia mrasnik stanisev niamam dumi komunizma Viree sred prosti hora negramotni I lesni za manipulirane a umnite izbiagaha uvi ..


    Sorry bratia bulgaria ni e masteha

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.