Отменен е конкурсът за управител на комплекс „Перперикон", както и за двама екскурзоводи, 4-ма билетопродавачи и трима пазачи на скалния град край село Горна Крепост.
Заповедта за отмяната е на директора на Регионалния исторически музей Павел Петков, след постъпило възражение от шефа на комисията за провеждането на избора и становище на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общинския съвет в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, Общинският съвет остро разкритикува дейностите в района на „Перперикон", като на сесията стана ясно, че има присвояване на средства от приходи. След констатациите, че годишно се крадат около 30 000 лева – най-вече от входни такси на туристи, се стигна до решение за провеждане на конкурс за управител на комплекс и екип, който да бъде ангажиран с ръководство, организация, обслужване на туристи, опазване и контрол на цялостната работа на обект Археологически комплекс „Перперикон".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/14 21:06

    И защо го отмениха??!!!Те така или иначе тия конкурси не са ли нагласени???!!!Няма подходящ кандидат или не са им "спуснали отгоре"кой да е!Разбира се,когато някъде се усвояват пари трябва да е техен човека:)Или да опитам да отида на конкурса,т.к.отговарям на всички изисквания/но не съм от техните/,за да докажа вече утвърдена практика.Стига сте правили хората на балъци,наглеци такива!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/14 20:50

    ТАМ СЕДИ ЕДНА МУХЛЯСАЛА ЖЕНА ЗА ВХОДНИ ТАКСИ ВЗЕМАСИ ПАРИТЕ А БИЛЕТИ НЯМА ПЪЛНИ СИ ДЖОБОВЕТЕ САМО

    ОтговорИзтриване
  3. турист4/5/14 08:12

    На толкова хора как се осигуряват заплати,застраховки,транспорт...кой ще им ги плаща?!Но билети трябва да има-както на Татул.Един ги продава на паркинга долу и един къса контролата горе на тясната пътека-просто и ефективно.Бариерка преди паркинга,а не да тичат като гламави след колите служителите-късат им билетчето и добре дошли. За възрастни -5 лв,за ученици-2 лв.Сега всеки минава за млад пенсионер или стар студент за 1 лв..Екскурзоводи-само с диплома за такава дейност, а не Сульо и Пульо неграмотници.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/5/14 19:38

    Много правилно .Няма кой да въведе нови правила.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.