Социалистите ще заделят по 5% от предвидените за България еврофондове до 2020 г. за Родопите и за Северозападна България. Предстои изработването на Национален план за развитие и Стратегия за Родопите, като приоритетно ще се одобряват проекти от двата региона, чиято сума възлиза общо на 15 млрд. евро.
Това обяви в Кърджали втората в листата на БСП за евродепутати Илияна Йотова. Тя припомни, че Европейският съюз е общност на региони и ако най-развит е Лондон, най-западнал е Северозападна България.
„Не можем да очакваме Европейската комисия да има специална политика към Родопите. Можем обаче ние да изработим национална стратегия", подчерта Йотова. Тя отбеляза, че през последните десет години на управление на десните партии в Европейския съюз се дава приоритет на пет-шест големи града в страна-членка, а малките общини остават на заден план. „Ние искаме да има средства за всички региони на страната", отбеляза Йотова.
Тя посочи, че приоритет за социалистите в Европейския парламент ще е директивата за майчинството. По нея се работи от три години. Постигнато е съгласие в ЕП на майките за срок от 20 месеца да се плаща възнаграждение в размер на 100 процента от заплатата преди раждането. Европейският съвет обаче блокирал директивата. „Ако социалистите спечелим изборите, ще й дадем път", категорична бе Йотова.
Кандидатът за евродепутат отрече твърденията на Меглена Кунева от Реформаторския блок, че заради проекта Южен поток е заплашено членството ни в Европейския съюз. Тя бе категорична, че няма опасност да бъдем изхвърлени от съюза. „Разбирам опасенията на комисар Йотингер за диверсификацията, но те се опровергаха от италианското правителство, което потвърди ангажимента си към проекта. Логично е да си зададем въпроса не става ли дума за двойни стандарти. Искат спиране на Южен поток, но не и на Северен поток, който захранва индустриалния Север на Европа", каза още Йотова. Тя сподели, че като преговарящ по членството ни в ЕС Кунева е допуснала двойни стандарти, включително и преждевременното затваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ-Козлодуй. „Все още не знаем достатъчно за нейните договорки в Брюксел", каза Йотова.
Кандидатът за евродепутат се спря и на темата за медийния монопол в България. Тя каза, че от години се правят опити да се прокара европейска директива срещу монополите. С всяка година обаче корпоративната зависимост на медиите става все по-силна за сметка на политическата. „След намесата на много лобита е приета безхарактерна резолюция на ЕП. Песимист съм", призна Йотова.
Тя допълни, че е изминала 9000 км от началото на кампанията. „От БСП залагаме на принципа „Очи в очи". Затова не присъстваме и осезателно в медийните дебати. Чуваме хората. Те искат стабилност, добри доходи, работа и пенсии", заключи Йотова.
На снимката: Областният лидер на БСП Георги Кючуков посреща Илияна Йотова
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/14 22:54

    И НА ВАС ДА ВИ ..... МАМАТА!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/5/14 04:19

    Сега като един по възрастен човек,пушач на Marihuana да ви кажа:

    На някои държави като Холландия, Португалия,Уругвай, Непал,Джамайка и Да не говорим за USA Щатите... Е легално пушенето на марихуна до определен грам или по медицински цели. Но това е друга тема...

    Предполагам ,че всички по-умни знаят,че Marihuanata НЕ Е по вреден от цигарата който пушите всеки ден.

    Но аз тука не мога да разбера,защо заради един глугак който е гледал много турски сериали и филми се обвиняват всички пушачи на Marihuana?

    Сега вие съдите Мерт за двойно убийство или, че пушил трева? Добре да не говорим за тия държави... В България най малко 65% от младото население пуши трева може би и някои адвокати,политици или известни медийни звезди за релакс... Но полицаите са в страната за продоване, сега тука не ме разбирайте погрешно, не казвам оня полицай продава трева... Говоря за килограми.Но разбира се,че това не са в наши градчета.Това и политиците го знаят много добре,но НЕ искат да легализират защото ще им се развали бизнеса... А също така ония тютюнджии които стачкуват в Джебел ще печелят 90% повече пари колкото един политик. 

    А вие бедните хора винаги сте от страната на политиците жащото те ви е.бт най добре. 

    И после пак се питате: КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТАЯ ДЪРЖАВА? Когато вие спрете да пуснете...!!! Гласяте за тях.

    Нека гласувайте за ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО НА МАРИХУАНАТА или да дойде на чело някой който мисли като мен.


    От НКЛТ: За подкрепа:

    Ел.поща szy_dmx@hotmail.com

    Skype: antiwow1

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/5/14 09:23

    Не знам на тая женица дали някой вярва! По всичко личи, че тя също като по-голяма от червените лидери страдат от психичното заболяване логорея - влюбени са в собствения си глас, говорят до припадък и никога не чуват другите. Тази женица иска да бъде евродепутат до пенсиониране. А и защо пък не - последната сума, която е получила е 19 000 евро като обезщетение, че Евро парламента спира работа до изборите. А вие, червени пенсионери, се радвайте на 5 лв. увеличение на пенсиите, а такива като Йотова, която практически нищо не е свършила за България като евродепутат ще ви говорят колко много ви обичат и какво ЩЕ направят за вас. Не ви ли дотегна това бъдеще време?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/5/14 19:21

    искаме реформи, работа, по-висок стандарт на живот за младите

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.