Стотици мюсюлмани и християни се качиха на връх Дамбалъ край Момчилград в нощта на 5 срещу 6 май, но за първи път тази година до лековитите извори стигнаха и около 10 семейства от Северна Гърция.
„Научихме за лековитите извори и след отварянето на пътя през Маказа решихме тази година и ние да се качим на Дамбалъ. Времето беше много лошо – постоянно вали, има и мъгла, но пък е
хубаво, че са направили малки басейни", заявиха пред репортер на 24rodopi.com съпрузи от село край Комотини, чието дете заеква.
Според поверието дъбовата гора на Дамбалъ шуми особено на Хъдърлез. Всяка година стотици се качват до върха, където има скала с два лековити извора. Местните хора разказват, че единият извор лекува говорни дефекти на деца.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/14 22:15

    Нека да идват, вярата е голяма работа. Дано всички които са били там наистина намерят изцеление.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.