Кърджали отбеляза 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия. Тържеството се състоя в Градската градина.
„Денят на Св.мъченик Георги Победоносец  е един от най-светлите, най-красивите и най-емоционалните празници в българския православен и национален календар. Това  е денят на националната саможертва, националната кауза и националното единение. Денят на българската победа и храброст, която има своя символ в историята на българската бойна слава. Длъжни сме да съхраним вековните военни традиции в настоящето и да ги пренесем в бъдещето чрез младото поколение", отбеляза в приветственото слово  подполковник Евгени Енчев, началник на Областния военен отдел.
В церемонията участваха ветерани от войните, депутатите Цвета  Караянчева и Милко Багдасаров, областният управител Бисер Николов, секретарят на Общинска администрация Сезгин Бекир.
Седем агнета принесоха в курбан по случай Гергьовден енориаши на храма „Св.Георги” в Кърджали. Две от тях бяха от народния представител Милко Багдасаров и съпругата на покойния депутат Димчо Михалевски-Наталия Михалевска. Две агнета дари и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Днес във всички храмове в Кърджали бе отслужен молебен в прослава на светеца, закрилник на българските воини.

Видео - тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/5/14 14:59

    Ауу нещастна картинка,шепа хора и то по служба! Градът умира,хората ги няма или просто не празнуват тези БЪЛГАРСКИ празници! Жалко,много жалко за родния град..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/14 15:03

    Господа костюмарите,първо са снимани долу пред микрофоните ,после зад тях - чудно като са минали отзад и са се изказвали кой ли ги е слушал ? Трагедия голяма

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/5/14 15:32

    т`ва фитнес зали в София нема ли бе, дебелите ... вървят в арабските страни, във Франция вървят фиданките хахахаха

    ОтговорИзтриване
  4. ben xadzni xalef aga ibn xadsni al gosara6/5/14 16:20

    Pitam tezi ot tribunata zashto nyama tok ot 30 dena v zala Arpezos.Mai ediniyat e nachlnik v voleibola.Nyama i na baseina.Shte pluvame v vodnoto ogledalo na Iordanov den 2015g.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/5/14 17:16

    Вместо да пишете коментари, да бяхте отишли в градската градина. Боклук народ. Никакви празници не трябва да има. Само работа, по седем дена в седмицата и то за парче хляб.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/5/14 17:17

    Джан джун гражданин няма - ни християнин, ни мюсюлманин! Браво! Много се радвам, че е било така, защото това е своеобразен граждански протест навръх празника!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/5/14 18:58

    Непрекъснато пишат по форумите за Делян Пеевски, я ги виж тези на третата снимка, отгоре надолу, охранени, като някои инжектирани прасета. Вие ще лапате и ще лъжете хората, а ние ще ви идваме. Нема да идваме и на изборите. Много стари Кърджалии си говорят, че всички крадат и няма да ходят да гласуват за никоя партия. Всичко е предварително решено, това го казвам не аз, защото не съм от този град, а хора родени и живяли от много, много години в този град. Пийте, яжте, я... и се веселете....?!?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/5/14 20:39

    КЪДЕЕ ДИЛЯН ПЕЕВСКИ КЪДЕ СЕ КРИЕ ТОЗИ ДЕБЕЛАК НАЛИ Е БЪЛГАРИН ОСВЕН ТОВА КАНДИДАТ ЕВРО ДЕПУТАТ ОТ КАКВО СЕ СРАМУВА ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА НЕГОВОТО ИМЕ .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/5/14 20:55

    защо не дадохте във видео - материала повече от речта на офицера ?.....стига сме слушали речи на безлични, лъжливи, продажнии прочие политици, дайте речта на българския офицер, единствено армията ни остана вярна на традиции и народ!!!
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ !
    ВЕЛИК Е НАШИЯТ ВОЙНИК !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/5/14 20:58

    Браво Енчев !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/5/14 21:32

    20:55.) За каква БГ армия говориш бе байо. В Кърджали нема казарма. Разрушиха я.
    В Хасково все още има две казарми(едната е до Кенана, а другата-Димитровградското шосе). Пълна мизерия. Баща ми е работил в поделение. Зная как стояха нещата там. Дисциплина, ред, тревоги, в най-големите снегове тръгваха, в палатки спяха...Така, че не всичко минало е било черно. Черен беше трудът им, но всичко правеха за нашата майка родина България...Жалко, много жалко, че децата ни не са ходили в казарма. Мъж, който не е ходил войник, и жена, която не е r####### не знае нищо...Да, най-много ми допада офицера на снимката...=|D

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/5/14 21:47

    A VOINITSETATA DETO SE UDAVIHA V SUTLIIKA KOI GI BASTISA NASTA ARMIA HUBAVA ZABRAVIHTE LI GI A !
    DNES TEHNITE RODITELI KAK PRAZNUVAT A ?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/5/14 13:15

    НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ !!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/5/14 22:00

    21.32
    И с право ти допада най-много офицера.Другите идея нямам какво правят там.Аз съм на 21 години и ако зависи от мен-ТРЯБВА ДА ИМА КАЗАРМА..Иначе ред няма да има -никога.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/5/14 11:55

    Жалка картика!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.