Жените са по-силната половина на света и те ще спасят човечеството. Животът на Земята има бъдеще и хората няма да си отидат като динозаврите.
Това пророкува във фентъзи романа си кърджалийската авторка Василиса Мей.Това е творческия псевдоним на Моника Атанасова, която познаваме като директор на Обредния дом.
Атанасова е избрала псевдонима заради това, че е родена на Васильовден, по стар стил. Започва да пише през 2005 година, провокирана от теологическото си образование.
Иска да представи в четирилогия, на фона на библейски мотиви, вечната борба между доброто и злото, описана като приказка за бъдещето.
В Керимовата къща Василиса Мей представи първата книга от четирилогията,озаглавена „Утрото на осмият ден". Според авторката, 8-ият ден от сътворението е ключов за появата на Христос и неговите наследници, които са положителните герои в книгата.
Опитала съм се да издигна читателя до висините на рая и да го вкарам в преизподнята на ада, сподели авторката.
Моника Атанасова отбеляза, че писането на художествена литература в България е ходене по мъките.Търговците на книги не вземат произведенията на нашите автори заради ниската им цена, а предпочитат творбите на западни писатели, заради по-високата стойност и процент който вземат. Книгата на Атанасова е издадена в издателство „Монд".
За творбата на Василиса Мей говори авторката на книги за деца Маргарита Павлова. Тя каза, че в Керимовата къща се срещат рисувани фантазии и фантазиите от думи. Според нея Моника Атанасова е жена -боец, поела пътя на творчеството и издаването.
В книгата Василиса Мей показва откъде идва злото и ни кара да се питаме ще го победим или ще ни унищожи.Според Маргарита Павлова Василиса Мей борави отлично с думите и книгата се чете леко като приказка.
Основната героиня Сара с бял костен жезъл е орисана от авторката да спаси света.
Георги Кулов
Снимка: 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/5/14 22:11

    Поздравления и много успехи, Моника!

    ОтговорИзтриване
  2. Успех! С нетърпение очакваме продължението!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/14 17:58

    Аз се чуствувам добре в психиатрията.Храната е много хубава и утре ще ни гостува Кристиано Роналдо.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/5/14 19:54

    комунистически приказки

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.