„Кокошки и пачаври", с тези думи неведнъж се обръщала директорът на детската градина „Здравец" в кърджалийския квартал „Гледка" Димитрина Стефанова към персонала на заведението. Това обяви уволнената след скандал учителка Мария Димова. Тя пък била наречена от началника си „умряла лисица" пред родител на едно от децата, разказа Димова пред репортер на 24rodopi.
Името на 52-годишната жена нашумя наскоро, когато от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Кърджали съобщиха за бой между две учителки в детската градина. Едната бе именно Димова, а другата участничка в скандала-колежката й Севинч Рашид. Екшънът станал на 25 март. „Около обед се събрахме на оперативка при директора. Тогава разбрах, че в детската градина имало монтирана интерактивна дъска. Колежката ми Рашид заяви, че работата с нея била трудна и започнаха да коментират. След оперативката друга колежка ми каза, че било проведено обучение на 5 март. Тогава отидох при директора Стефанова и я попитах защо не съм участвала в него, а тя ми заяви, че била в отпуск по това време и Рашид е заемала нейните функции. Смяната ми свършваше и тръгнах по коридора. Тогава я срещнах и я попитах същото. И се започна…", разказа Димова.
„Така ми бе наредено"…

Цялата история – само в новия брой на всекидневника „24х7 Родопи"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/5/14 20:34

    Moeto dete bese v taia gradina hiq ne sam dovolna rezili

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/5/14 20:35

    Taz gradina triabva da se smeni izsalo personala

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/5/14 20:36

    STEFANOVA OT ODAVNA E PENSIONERKA ZAKVO RABOTI OSTE KUKUVITSA

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/5/14 20:37

    Abe do koga ste rabotoai tia pensipnerki mladite gladni da stoiat

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/5/14 20:38

    NEZABAVNO UVOLNENIE NA DIREKTORKATA KRADLA

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/5/14 20:39

    Vsiski detsa ot gledka gi davat v grada na gradina zaradi losata I nekadarna Stefanova

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/5/14 22:10

    Ne q e sram dajee.... da komentira vazrastna jena! rezil! Stefanova ne e vinovna tq gi darji dosta izkaso, no te si pravqt kakvoto si iskat. Tragnali nashite deca da vazpitavat.... a tqh koy shte gi vazpita? Takav primer li davat na decata ni???

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/5/14 06:08

    Имам странното чувство, че по горните коментари всички са писани от едно лице

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/5/14 08:01

    Браво на директорката ! Така се прави , малко и е даже уволнението! Как може учител да се бие? На това обърнете внимание ,а не на брътвежите на една явно ненормална жена, търсейки сензацията и политически дивиденти ! Ако ще търсите цялата истина, питайте и другата страна иначе на мястото на директора ще ви съдя за нарушаване на човешки права ,но не тук, а в Стразбург! Не виждам име под този текст...! Срам за вас "журналисти"!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/5/14 09:12

    edva li sa ot 1 lice,i dvete mi deca sa bili v tazi gradina golqmoto ve4e e na 20 godini,absolutno e vqrno ,che direktorkata se darji bezceremonno,beshe mi omraznalo da hodq na roditelski sreshti ,na koito edinstvenoto beshe daite pari. a da ne govorim ,che uchitelkite gi e strah i rabotqt v stres s decata zaradi direktorkata,haide partiinoto vreme ne mina li da ima naznacheniq koi na kogo kakav e i do kogo si lqga.mi napravete podpiska vsichki,kakvo vi e strah.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/5/14 11:07

    И кой пък ти е нарушил човешките права, директорке. Ти си се излагала като селска пръчка, сега са виновни другите. Ами ако теб тръгнат да те съдят в СтраЗбург какво ще стане, а? Като вземете да се излагате с такива писаници, направо не е истина колко прости хора ръководят учреждения в този град. Дай 50 лева на двокат поне да ти обясни кое как става, или търси в гугъл. Иначе си намерила време да си напишеш похвалното слово и заплахите,които пет пари не струват.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/5/14 11:13


    За директорските места-по един или два мандата,не повече.В държавните структури навършили пенсионна възраст -вън.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/5/14 11:33

    Директорката е член на партия...(страх ме е, че немам пари за хляб, а камУ ли за адвокат). Съпругът й много добре го познаваме,къде е работил преди и преди да се пенсионира...банката...страх цари братя...Ходим и в други градове хората, които са на държавна работа ми казаха, че треперят за работните си места. А тези, като нас, които сме безработни не ни интересуват политиците. Много от партията на ### са пенсионери и работят ли работят. Да са живи и здрави. То пари трябват и на внуци, и на правнуци. Хайде със здраве бив гербер от Добрина от Дядовци !!!Живи, здрави. И нека победят най-добрите. А ние ще чакаме за децата си, я някой да умре, та да се явят децата ни/мъже...на честни...Оооооо, забравих, то нали един от лекарите в Германия каза следното: При нас в Германия всичко е прозрачно, а при вас в България за работа се искат връзки, но не тези връзки за обувки, а от другите. Жалко! Нема да чакаме, а ще одим там където не се искат връзСки. От хумоУр, Сатира и забава / хигиенистката Яга с тояга хахахаха Аууууууууу

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/5/14 11:49

    VSISKI PENSIONERI VAN

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/5/14 11:49

    V tazi gradina osakatiavat desata

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/5/14 11:50

    Taia direktorka kolko veka oste ste raboti

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/5/14 12:42

    След като директорката е допуснала скандали в градината -ако има достойнство ще си подаде оставката.Тя е тази която носи цялата отговорност за децата и персонала .Срам и позор е такива хора да възпитават деца..

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/5/14 13:02

    prostata direktorka sama zabarkva skandalite,vsi`ki q znaqt kakvo predstavlqva

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/5/14 13:17


    Той и др.Стефанов се е държал така със служителите в ОББ.Особено с тези,които нямат гръб.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/5/14 15:10

    Dimova ne mnogo dobra ucitelka i az sim davala deteto si v tazi grradina ,no ne mislq ce tq e vinovna za sluciloto tq prosto vinagi tirsese pravdata viv vsicko no nali znaete dobriqt covek nqma mqsto nikade.Stefanova e mnogo dolna jena i Rasid v poslednite godini trigna po neynite sledi,no ne mislq ce e za dobro,edinstvennoto ,koeto pravqt e da ostavqt nevinni hora bez rabota i hlqb,a sto se otnasq do tova kakiv covek e bila Dimova stom pravela skandali i t. n. i ne mojela da vizpitava decata naprotiv vizpitanieto,koeto davaha Tq i gospoja Pevecova nqma druga ucitelka,koqto da go dade na decata v tazi detska gradina.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/5/14 17:11

    Браво на директорката! Моето дете посещава тази детска градина и съм много доволна и от директорката и от госпожите които обучават дете то ми.Да не мислите че е лесно да си учителка в детска градина ние във вкъщи едвам се оправя ме с едно или две деца а те там с 30 на веднъж.Вместо да пишете глупости седнете и благодарете на учителите които учат и възпитават децата ви.Искрено благодаря на г-жа Иванова и на г-жа Ганева.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/5/14 17:33

    GOSPOJA IVANOVA BIE DESA I KRADE OT MAGAZINO TOVA LI E VASIA IDOL

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен13/5/14 17:33

    da se maha taq nenormalnata rashid i da se lekuva,a ne da mi u4i decata ,na kakvo li moje izob6to da gi nau4i..EDIN DEN I TQH 6TE VZEME DA PREBIVAAAA roditelite da se osaznaqt malko da se zamislqtt

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/5/14 18:40

    az sa6to sam dovolna ot Ivanova tova 4e e po strga s decata ne q pravi lo6 y4itel

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/5/14 18:42

    sprete da opluvate horata koito gledat i vazpitavat decata vi

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен13/5/14 19:36

    лоши хора няма, лоши управници има

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен15/5/14 18:43

    taka e direktorki i ori i u citelki kradat na selo gruewo bivshaya

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.