Драмата със спрени европари за екология върви към финал. Велико Търново и Костинброд отърваха санкциите, на Кърджали и Момчилград ще бъдат силно редуцирани. Това обявиха от Националното сдружение на общините.
През април министърът на екологията Искра Михайлова обяви, че 87 общини ще платят финансови корекции заради нарушения при обявяване на обществените поръчки по програмата. Глобите варираха от няколко хиляди лева до десетки милиони. Общата стойност на орязаните пари се очакваше да бъде 180 млн. лв.
Всички общини представиха документи и възражения в екоминистерството, съобщи изпълнителният директор на Сдружението на общините Гинка Чавдарова. Една трета от тях вече получиха отговори, от които става ясно, че за част от проектите финансовата корекция отпада, а за други се намалява. За трети бе потвърдена, но все пак сме доволни, че министерството подходи отговорно към проблема, коментира Чавдарова.
Момчилград бе една от 87-те общини, която попадна в списъка. Първоначално бе посочена санкция в размер на 25 процента от общата стойност на проекта за водния цикъл, която е 24 835 000 лв. Корекцията е заради нередности при провеждането на обществените поръчки за реализацията на проекта, твърдят от министерството.
От Община Момчилград възразили, посочвайки, че посочените мотиви не кореспондират изцяло фактическата обстановка.
„Относно строително-монтажните дейности по Водния цикъл мога да уверя жителите на община Момчилград, че проектът се изпълнява с качество и в срокове. Нормално е понякога да се сблъскваме с аварии поради остарялата инфраструктура, но проблемите при повечето случаи се решават мигновено от страна на изпълнителите", коментира кметът на Момчилград Акиф Акиф. (24rodopi.com)
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/14 15:53

    Тези некадърници от общината няма ли да пуснат най после движението по Г Димитров целият град е задръстен ,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/14 16:23

    Da da ,ulicite se praviat na polovina, strahoten proekt!!! vajno e da se usvoiat parite ....

    ОтговорИзтриване
  3. Asker Askerov30/5/14 21:07

    Alo Rodopii da ne ste ot DPS. Zasto publikuvate samo na lizaci

    ОтговорИзтриване
  4. Asker Askerov30/5/14 21:12

    Za da se prisvoiat pariteee

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.