Младите хора и задържането им в общината. Това е основната цел на Общинския план за развитие на Черноочене за периода 2014-2020 година. Той беше представен в общинския център
„Това е вторият план за развитие, който се подготвя за община Черноочене. Първият в голяма степен беше осъществен", заяви пред служители на администрацията, кметове на населени места и граждани кметът Айдън Осман. Той подчерта, че планът е стратегически документ, който определя възможностите за развитие на Черноочене до 2020 година и е задължителен при кандидатстването по европейски проекти. Кметът подчерта още, че планът е винаги отворен за промяна и е част от областния план за развитие.
„Целта е Черноочене да се превърне в добро място за живеене, което привлича младите хора", подчерта Айдън Осман. Три са основните приоритети в развитието на общината, според плана. Първият е инвестиции в линейната и общинска инфраструктура. Вторият приоритет е създаването на условия за развитие на местната икономика. Третият акцент в програмата касае прилагане принципите на добро управление в общинската администрация.
„До края на седмицата граждани, представители на бизнеса, неправителствения сектор и други ще могат да направят предложения, с които да бъде допълнен плана", заявиха от екипа на кмета Айдън Осман.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. АТАКИСТ28/5/14 18:44

    АТАКА-ПОБЕДА !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/14 18:59

    А Иван може ли да се присъедини към Черноочене хахахахахаха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/14 21:33

    Габрово е сметище,водата която пием от азбестови тръби, няма канализация,средата на селото се гледат 200 овце

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/14 21:38

    Да,бе да и как ще стане това....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/14 21:44

    "Младите хора и задържането им в Общината"! При възнаграждение от 400 лева в Общината, в регион Кърджали, съмнително е дали ще останат, за това което призовавате. Приятна и спокойна работа на оставащите млади хора!?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/5/14 22:31

    то млади останаха ли само пенсионери има?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/14 22:48

    Кмете,кмете до 2020 г. както я карате ще останете само вие и вашето обкръжение,недейте поне да заблуждавате хората,че правите нещо за тях.Всички млади са на гурбет,благодарение на тях хората едва свързват двата края,като им пращат някое друго евро.Каква,инфраструктура по селата навсякъде е като след война улици,тротоари,алеи,асфалт всичко е в развалини и дупки.Хората нямат нормални условия за живот,всяко второ село има проблеми с водата,канализацията,сметищата ,навсякъде е пълна мизерия и всичко ,това благодарение на вас и на вашето кадърно управление.Админа ако не публикувате коментара ми няма да ви прави чест но за жалост,това е самата истина.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/14 23:33

    първия план бил осъществен,как пък не бе кмете.затова ли всички млади са по чужбина,разтягате само локуми.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/5/14 11:05

    Комунизъм се завръща.. по разсъжденията.. на такова ми мирише..
    За протокола: жените на работа в общината, а мъжете им в Холандия, Дания, Германия, Австрия, Швеция...,жените в бг работят за стаж, а мъжете изпращат пари на семейството си. Това е истината, а не вярвайте на първият абзац...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/5/14 11:29

    Коментиращите дотук - вие не сте в час нещо. Черноочене е част от България. Демек, е в батака 100%, както и цялата ни страна. То в големите градове не останаха хора, какво остава за една от най-бедните общини. Хората нямат поминък. Само с тютюн и животни не става. Похвално е, че нещо се прав по въпроса за задържането на млади хора, но по принцип смятам, че докато страната не излезе от кризата, нищо няма да помогне. Или да дойде някой голям инвеститор , да построи заводи и т.н. и да има работа за работа. Сега вие ще кажете, че с 400 лева не се живее, нали. Ама без тези 400 лева се живее много хубаво така ли? Не стига, че сме мързеливи като охлюви, ами и претенциите ни са огромни. Не мога да разбера как ходите в чужбина и блъскате като катъри за минимална заплата там и вършите възможно най-тежката работа, а тук всички искате да сте директори и парите да текат от чешмите ви.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/5/14 16:25

    Искаме парите да си ги късаме от дърветата, както плодовете берем хахахаха
    Със здраве, там където има пари, там ще работим. За 300 лв. какво по-напред да се платят - кредити, вода, ток, детска градина, учебници, телевизор, хладилник, печка...То заплатите през бай Тошово време са били 100-200-300 лв., а сега животът може ли някой от депутатите, директорите, управителите на частни фирми да ми каже, колко пъти е поскъпнал. Да при социализма имахме пари, стока нямаше. А сега е обратното стоки бол, а работа, пари йок.......

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/5/14 21:33

    До 22:33 вие в Габрово оштелисте без вода, и канализация?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/5/14 22:08

    Tam parzelite na dekar varvyat po 300000 leva

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.