„ДПС прокарват закони в 12 без 5. Ето законът за придобиване на българско гражданство. ДПС са прокраднали гражданите, които живеят в Турция да придобиват по-бързо гражданство – свежа кръв в електората на ДПС. Аз съм представител на смесен регион. Няма да ви казвам как ДПС работи в смесените региони, с подкупничество", заяви народният представител от Кърджали Цвета Караянчева в предаването „Още от деня" по БНТ.
Да се облекчи даването на българско гражданство на наши изселници, предвижда поправка в закона, депозирана в деловодството на НС от шефа на правната комисия Четин Казак.
Ако бъде приета, бързо гражданство ще получат приблизително 300 000 - 400 000 сънародници в Турция и техните деца. В момента те трябва да са живели 3 г. в България, за да кандидатстват за него.
Сегашният запис в закона е дискриминационен и е тенденциозно отношение от бившата тоталитарна власт, категоричен е Казак, който е и член на ЦОБ на ДПС. Облекчен ред трябвало да се въведе и за българите, отказали се от наше гражданство заради невъзможност за двойно такова в държавата, в която живеят към момента на преместването си.
Други депутати от ДПС - Тунчер Кърджалиев и Мустафа Карадайъ, пък са депозирали текстове, с които искат обезщетение и добавка към пенсиите за ранените от МВР по време на митингите срещу смяната на имената през 70-те и 80-те години на ХХ в. Темата за възродителния процес вече напрегна допълнително отношенията между БСП и ДПС. Двамата депутати предлагат обезщетения да се търсят и от наследниците и да се изплащат още от 1 септември.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

48 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/14 20:28

    Kradece vika hvanete kradeca.Ti ne podkupvashe ,nima drugi platiha na romite...Dvulichnica.... Po vreme na vasheto upravlenie ot rayon Kardzhali kolko hiilqdi dushi izbqgagaha zaradi bezrabotica

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/14 20:31

    Da se prieme zakon - PREMAXVANE na DVOINOTO GRAJDANSTVO Ne moje xora koito jiveqt v dryga darjava da re6avat sadbata na Balgariq

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/14 20:54

    a simeon kak stana premier bez da e jivql v BG

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/6/14 20:55

    a simeon kak stana premier bez da e jivql v BG

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/6/14 21:02

    Tvoita sveja krav prodajnite pomaci ot kirkovo li sa

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/6/14 21:15

    Те са редовни БЪЛГАРСКИ граждани и Карафидосова много ясно знае как бяха изгонени хората през 1989 год,изгониха ги за норматив..Карафидосова и компания плащаше на изборите по 200-300 лв на глас..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/6/14 21:20

    Do 21:31 Ti kato ne hodish da glasuvash,ne samo TURTZITE ami i TZIGANITE shte ti reshavat sadbata,ne moje samo turtzi ta turtzi.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/6/14 21:23

    Никога повече геноцид и хунта от гладни,крадливи,насрани КАЛИНКИ...4 год управление на Бойковизма е равно на цяло десетилетие глад и мизерия.мерси Караянчева пробвахме ви асвалта-ни храни семейство ,ни плаща месечни такси..не говорим за хладилника

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/6/14 21:33

    Iskam moiat Amet siganina da mi reshava problemite. Obicham Amet ot Borovesa ha-ha. Amete da ne si pian i tay vecher sha ima trepane s kola po glavata.nazdrave za moy Amet ha-ha

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/6/14 21:59

    Абе к'во ще си играем с така нар. изселници, дайте направо на целокупния "турски етнос", де що се помещава по земното кълбо да му дадем българско гражданство - с един кършум два заека, и ДуПеСе-то ще е доволно и т.нар. бг- дипутати нема да се ревожат за изчезването на българите :(:(:(

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/6/14 22:04

    Смятай колко гурбетчии по света има майка България...Повече от милион и половина. Наздраве за всички сънародници по света! Дано не сме сами. Дано да имате, с кого да посрещате българските празници. Макар и с уиски (понеже от опит знам, че няма ракия) си кажете наздраве заради мен и се усмихнете един на друг братя и сестри. Аз ви казвам Наздраве от България и ви се усмихвам. Всички, които през сълзи си спомняте хубавите си спомени от родното място и нека се молим един ден майка България да може да подслони обратно всичките си пръснати по света деца ...Амин!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/6/14 22:37

    До Мустaфa Кaрaдaъ..,..,.......Дa би мирно седяло,не би чудо видяло.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/6/14 22:40

    ДПС ,докато свят светува,умрете от завист!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/6/14 23:03

    Наздраве за майка БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/6/14 01:11

    Никакъв облечен ред за хора не говорещи български език, нямащи българско самосъзнание, самоопределящи се като турци. Облекченият ред би трябвало да е за истинските българи от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония, т.е хората с българско самосъзнание, а не кандидат-гастербайтерите и бъдещи гласоподаватели на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/6/14 09:18

    За какво подкупничество говориш госпожо, ами Вие какво правихте на всички избори.Толкова нагла и безочлива сте, че нямам думи. Съсипахте всичко за четири години, включително и поминъка на много хора

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/6/14 09:23

    Никога повече ГЕРБ! Помним Дянков и рекета върху бизнеса.
    Возим се по некачествените пътища.Асфалта по пътя Маказа пропада.
    Цената на тока ще скочи драстично. Борисов е обещал на янките, дойде ли на власт няма да намали цената по договар с Мариците.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен27/6/14 09:43

    i nikoga poveche DPS, tazi dokazana antibylgarska partiq, raboteshta samo na enticheska osnova.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен27/6/14 10:38

    Г-жо Караянчева, не ни казвайте, че ако бъдат приети законопроектите какво ще стане, а стегнете парламентарната си група заедно с другите парламентарни групи и като хора, милеещи за бъдещето на България да не допуснете тази политическа, да не я наричам по друг начин, наглост на ДПС.Ако това се допусне, наистина нямате място в парламента не само ГЕРБ, но и другите български партии.Къде е Сидеров и Атака, къде е Симеонов и НФСБ ?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен27/6/14 11:05

    О тролчетата се раздвижиха,отдавна нямахте поле за изява,гладни умряхте..........

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен27/6/14 11:41

    Най-простото решение на проблема е да се премахне двойното гражданство... В много европейски страни не е позволено, нека и в България се премахне, пък тогава, който иска да става български гражданин...

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен27/6/14 12:00

    до 09:23, това е твоето мнение, а мнението на моите близки, годината е 1944, не са били родени, --------болката, тъгата е незабравима.
    Борисов ще дойде на власт и то качен на бял кон. Гласувахме за Герб, а получихме БСП. Какво искате още повече да продължаваме да пропадаме...
    Един цитат: Все повече чужденци идват на лечение у нас..., а все повече българи се лекуват в ...гробищата. Искам да ви кажа следното: Герб относно пътищата е направил много. Имам хххх, дъщеря му живее в Бургас. Имат вила. Преди да бъде направен пътя до определеното място са пътували за 40 минути, а сега само за 5 минути са там...Това говорили ви нещо...Айде, кой за когото си иска да гласува, че започва да ми се повръща, а и алергичния ринит ме мори от една година.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен27/6/14 13:03

    Kой е този народ, който хем намалява застрашително, хем се увеличава обезпокоително? Българският. Българите може и да намаляват, но чужденците с право на второ българско гражданство се множат като индийците.. Стига да сключиш фиктивен брак с внук или внучка на преселник, и вече можеш да рецитираш "Аз съм българче" в турски превод. Десетки милиони турци се стремят да работят в Европа, но тя вече спуска резето пред неевропейската имиграция. Утре ще се окаже, че съвкупният турски народ разчита само на една вратичка - българското гражданство.Не виждам защо да даваме политически права на хора, заклели се в лоялност към друга държава. Те служат в чужда армия, кълнат се пред чуждо знаме и дори не научават български.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен27/6/14 13:53

    Живеещите в града ни се смеят и ни казват направо в очите."Аз съм българче" хихихихи, не смея нищо да кажа, там където работих след съкращението бях само аз и едно младо момиче, всичко останало си бяха от техните. Не мога да отрека, че и от бг турци има добри хора. Най-голям впечатление ми направи следното. Всеки си разказва за децата си, че работят на запад, че са си купили къщи на Черно море...,а не видях завист от отсрещната страна. От тях има националисти, има и супер готини хора. Не одобрявах, но не мога да го упрекна...че на събрание управителят на фирмата говореше на турски език. Ето, затова казвам, че не е лошо да знаеш език, та било и то турски. Накарвах след това да ми преведат, какво е казал. Никакви болнични няма да признавам. Само на тези, които са болни от простудно заболяване...Учудих се... Веднъж бях казала, че депутатите имат хубави костюми. Това са от Турция. И започнаха хвалбите...Не искам да казвам голяма дума. Имаме деца, знае ли се, ако решат да се оженят за туркини...,аз съм съвременен човек и няма да имам нищо напротив....По-добре и едните и другите взаимно да си отстъпваме. Животът е кратък. Защо трябва да се мразим.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен27/6/14 15:22

    Изборите са на 5-ти. Да излезе да гласуваме и да изритаме ГЕРБ завинаги.
    27/6/14 11:05 по голям трол от вашата Карафидосова нямаа

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен27/6/14 16:45

    САМО ГЕРБ.СТИГА ПРАВА НА ОБИДЕНИТЕ ФЕСОВЕ.НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ГРАНИЦАТА Е ОТВОРЕНА.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен27/6/14 18:08

    Какво се оплаквате от магистралите бе бунаци, вие по далече от селото си няма да излезете, но има такива дето вечно са на път. Разстоянието от Кърджали до Бургас е 260 км. и е точно 2:30ч. Който не вярва, нека се пробва....аз лично съм свидетел на това, лично съм вземал разстоянието за това време....така че не ми говорете повече. Само Герб ще ще спаси Бг от турскочервената мафия на БСП и ДПС. Можеше да се направи околовръстен път на града вместо красивото на никого ненужно Водно огледало!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен27/6/14 18:11

    Аз мисля че тези които държат ДПС са неграмотни хора. ДПС иска да е на власт и да живят добре там няколко души и изобщо не мислят за народа. Някой да ми каже какво е направил хубаво тази партия до сега? Аз съм турчин и съм от кърджалийски район макар и да не живея в България имам имформация за страната по добре от тези хора които живеят там. Затова виште сега на какво място сме пак ни спират европарите макар да е времено, това значи БСП и ДПС според за нищо не стават. Не казвам ГЕРБ е перфекто но поне направиха нещо за страната и пак ще дойдат на власт и да не ви се иска.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен27/6/14 18:33

    Ние сме с БОЙКО!
    Подкрепям те приятелю!!!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен27/6/14 18:47

    прав е брат ми. винаги пътува по този маршрут. кърджали-бургас. ххххх ми го казва същото. не е доволен от пътя-хасково-стара загора. по черен път се кара. но като дойде бат Бойко и това ще оправи....

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен27/6/14 19:15

    27/6/14 16:45 и 27/6/14 18:08, чудья се каква песен ще запеете след 5-ти октомври?.
    Бат Бойко кат олиже дъ..то на ДПС и влезе в коалиция с тях.
    ами, Карафидосова, какви приспивни напеви ще чурулика за да оправдава новата коалиция ГЕРБ- ДПС?

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен27/6/14 20:14

    Г-жа Карафидосова научете си избирателите да знаят говоримо и писмено ТУРСКИЯ ЕЗИК и ще са пътииии по добре в дивия запад отколкото в тази скапана,крадлива,корумпирана бг държава...да знаете г-жа Карафидосова турския език е конвертируем език...и престанете да говорите с езика на злобата и омразата...БГ е родина на много племена а не само на българи

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен27/6/14 20:44

    ...на бял кон ще се върне Бойко Борисов.......УСПЕХ!!!!!!!!
    непрекъснато ни напомнят...,че е партия на олигарсите...каквото и да ни говорят пътят си го знаем...БСП, ДПС, Пеевски, Доган, Бареков никога ххххххххххххххххххх
    ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ВСИЧКИ ПОЖАРНИКАРИ <6<6<6<6<6<6

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен27/6/14 20:57

    20:14.:) Прав е анонимен. На запад има много турски бизнесмени от Турция. Те знаят английски език, но е хубаво човек да знае и турският. Експлоатацията е очевадна. Дават им жилища, храна, но за пари да не говорим. От българските бизнесмени не са доволни... Сега непрекъснато ни упрекват, че не знаят турски език. Как да знаят, като беше забранено да се говори на турски....

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен27/6/14 21:39

    Караянчева е един изпълнител. Гледате сламката, а не виждате по-големите неща. Много пъти съм я критикувала...Кво да прави жената. Не е слънце да изгрее навсякъде. Моят човек е бил прав. Кротка е. Баща й също е кротък, скромен... Дъщеря й се омъжи за много свястно момче. Майката е останала вдовица, без мъж, изгледала е две невръстни момчета, учителка беше по селата. След като я съкратиха си замина към техния край. Цвета не е злобна. Нямам никаква изгода, облага от нея... Моите хора работят на запад. Временно си идват и си тръгват. Не искат да падат на колене на никого. Мога много работи да ви пиша, но има едно НО, и то е СТРАХЪТ... Най-важното е да сме щастливи, живи и здрави, УСПЕХ на политиците...:))))))

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен27/6/14 21:40

    Стига с този турски, никой на който турския не му майчин не би тръгнал да го учи. В крайна сметка заминавайки за чужбина (стига да не е Турция) ще гледа да се интегрира в тамошното общество, учейки тамошния език. С турски с кого ще говори, с турските пишман бизнесмени и гастербайтерите им, които така или иначе друг език не говорят....Пфффф, хайде стига.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен27/6/14 22:48

    Колко е злобен само българина..с тая злоба,омраза,расизъм българина изчезва от картата на света и то без война....турците са ги съхранили цели 500 год,сега с своя си канибализъм българина е много жална картина

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен28/6/14 00:22

    "...турците са ги съхранили цели 500 год..."

    След тази простотия, която си пльоснал тук, с най-голямо удоволствие бих ти теглил една майна, ама няма да ми публикват коментара. Колкото и да се пънете, никога, ама никога няма да заличите от съзнанието на българите тези "500 години съхранение" и колкото повече се правите на ударени, толкова по-силна ще е неприязанта на българите към вас.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен28/6/14 00:34

    Айде айде, имам достатъчно приятели турци, които само като чуят, че родата от Турция ще идва в България им побелява косата... Идват уж на гости, ама тва гости за по месец, като не плащат нищо... Незнам какво се правите тука на интересни във този сайт и толкова сте се застъпили за тях, кое ще ви стане по-добре, че още има нови 300 000 български граждани ?... Масово турците в България също не искат, някой който си живурка в Турция да им определя живота... може би не съм прав незнам, такива са ми наблюденията от моите приятели турци... А и тук неоснователно го обърнахте за пореден път на етническа вражда на местно ниво, това от което се нуждаят ГЕРБ, ДПС и останалите... Но все пак в мен остава надеждата, че пишещите тук не са представителна извадка на обществото, поне не и в моето обкръжение :) Прост народ - слаба държава!!!

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен28/6/14 01:09

    "Масово турците в България също не искат, някой който си живурка в Турция да им определя живота..."

    И как да не искат, при положение, че гласуват за една и съща партия. ДПС е етническа партия, съответно в основата си стои делението и противопоставянето турците на българите. Не случайно постоянно се претопля манджата с възродителния процес, от време на време правят някой и друг скандал с реплики в стил за "обръчи от фирми" и "разпределение на порции"...но в основата си стои идеята за силна обществена реакция на българите, която да капсулира допълнително турците у нас. Всички говорят "как не трябвало да се делим" и "как политиците правили всичко"....но в същото време изпитват неприязъм към другия етнос и гледат как да докажат, че са по-по-най и при всяка възможност демонстрират принадлежността си. Не знам дали коментарите тук са представителна извадка, но със сигурност анонимността сваля задръжките и дава свободата на хората да говорят нещата, които мислят.

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен28/6/14 09:01

    До 00:34 100% Ви подкрепям!!!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен28/6/14 12:39

    до 00:34 браво бе приятел. Интелигентните хора мислят по този начин. Моите приятелки са в Турция. Страхотно ми е мъчно за тях. Разбирахме се много, но мъката и до ден днешен не ме е напуснала. Виждаме когато дойдат да си сменят червените паспорти..., а също някои идват да гласуват и в бг. Децата ми учеха с турчета, има много приятели и приятелки. С две думи: доволен е от тях и много често ми казва: " Мамо, по-добри са от нас, българите са със самочувствие, а без покритие". Важно е и възпитанието. Аз съм живяла в турски квартал (между цигани, помаци, турци), майка ми е от турско село, страхотни са, много са добри. Всичката помия дойде от Възродителите - 1972 г. и 1984 г. Майстори са, златни ръце имат...

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен28/6/14 14:41

    Катастрофира БСП - - - -------

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен28/6/14 20:27

    По коментарите се личи че българина е едно животно,и от киде тая злоба към турците..то турците са пътииии по българи,честни,трудолюбиви,гостоприемни

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен28/6/14 20:34

    Тая какичка Карафидосова като лидера си Б.Б винаги говори с езика на омразата и искуствено създават да има напрежение,анархия,безредици,искат да противопоставят хората един срещу друг...варианта за Украйна иска Карафидосова и на всяка цена искат да се завръщат на власт с позволени и непозволени средства

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен28/6/14 20:38

    БСП е изхвърляна в канавката. Татяна Дончева много ми харесва. Искрена е. Казва всичко 1/1. Благодаря, че те има.

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен28/6/14 21:25

    Не е конфликтна,добра е,не е националистка,работила е в Момчилград,сред бг турци, много от тях я харесват,инженер,бизнесмен,не зная дали и остава време да чете нашите нападки.Погледнато от страна на анонимен/// 20:34,може би да, а за мен е може би не.Нещата с всеки изминал ден се променят.Не търся никакви облаги от ничия партия, защото зная, че няма да ме огрее, а и да ме огрее, ако нямам хора/гръб ще направят така, че след втория месец ще се отзова на улицата.А има една турска поговорка,която гласи:"Насила хубост не става"! За всичко това се иска акъл. Не че го имам, но разсъжденията ме водят в тази насока. Моля се най-после да се сложи някакъв ред в тази държава. Бойко си е прав за себе си, както и останалите партии. Той може да сложи ред в тази държава. Харизматичен,харесван, амбициозен,умен,(пожарникар)... Страхотни са-дисциплинирани, здрави, силни...немам думи. БКП-ДС-БСП - казвам едно голямо НЕ. Причините са комплексни. Възродителните процеси - 1972, 1984 г....Назначаваме на работа членове само от тяхната партия. Много бг турци ми казват...Имам висше образование, на 70 г... Съжалявам, че навремето не станах член на БКП. Сега децата ми щяха да живеят добре. Роден е в
    с.Иванци,живее в град Кърджали...Случайно ме заговори...и така от него разбрах доста неща. Харесва ББ и Вежди Рашидов.....

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен28/6/14 23:09

    Възродителният процес 1972, 1984 и той ли бе извършен от бат Бойко. Всичката помия, която става в бг я направи бат Бойко. Помислете и ще ви светне пред очите. Осъзнайте се. Ревете за БКП-ДС-БСП. Продължавайте да ревете за тях, за тези олигофрени, които ни ограбиха живота, и младостта, не всичко е пари приятели. Никакви промени, реформи не направиха комунистите. Реформата беше направена само за техните партийци...Ако не си техен член си ничий, защо? Дайте да размислим и направим правилен избор на изборите. Не можем повече да издържаме-25 г. стигат. Децата ни бяха много малки, а сега са мъже. Имам познати от ДС, егоисти са, а защо не почнат каквато й да е работа, да техните деца ги уредиха на хубави работи, добре заплатени, самочувствие..., нас ни смятат за лошо качество, не се даваме-работливи сме, по-богати сме от тях, гладни въшки, това са хора без милост комунистите от ДС...., има и свестни, но повечето са...само те трябва да имат, не ми се говори. точка...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.